Trabzonspor avukatı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

Trabzonspor’un kupa mücadelesinde sonuna kadar haklı olduğunu belirten Avukat Genç Türkiye’de hukukun sona erdiğini söyledi. Genç Trabzonspor’un “Böyle bir ligde oynamayız” diyerek ligden çekilebileceğini de sözlerine ekledi.

İşte Genç’in çarpıcı açıklamaları;

SONUNA KADAR HAKLIYIZ

Ben Trabzonspor üzerinden bu şehre yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bunu her platformda da bu şekilde söylüyorum. Trabzonspor’un kupası verilmedi, haklı mıyız? Sonuna kadar haklıyız. Helal mi kupa? Sonuna kadar helal…

TÜRKİYE’DE HUKUK SONA ERDİ

Hukuk şike konusunda bitmiştir, hukuk sona ermiştir. Fenerbahçe başkanı şike suçundan dolayı hüküm giymiştir. Bu hüküm Yargıtay tarafından onanarak kesinleştirilmiştir. Dolayısıyla kulübün başkanı mahkum olmuştur. Ayrıca Fenerbahçe, UEFA’nın hukuk hücreleri tarafından ve en üst mercii CAS mahkemesi tarafından şike suçundan dolayı mahkum edilmiştir. Ve bu kulüp men edilmiştir. Hal böyleyken hukuki süreç sona ermiş hak tecelli etmemiştir. Bu ne demektir, bir adaletsizlik var demektir. Bu adaletsizliği kim yapmıştır. TFF… TFF’nin burada düşünmesi lazım, ‘Bu kulübün başkanı hüküm giymiş, kulüp Avrupa kupalarından men edilmiştir, şu dosyayı bir daha açmak lazım’ fakat açmadılar. Bu bir hak mücadelesidir, bizim vicdanlarımız yaralıdır.

BAŞBAKAN’A İKİNCİ SIRADA BEN GİDERİM

Kupa başbakan da gibi söylemlerin hiç birini kabul etmiyorum ben. Kupa başbakan da diyelim, bu algısı bile böyle diyelim… Başbakan’a mı gidilecek, yine o ikinci sırada Ahmet Metin Genç olarak ben olurum. Bunun algısında dahi böyle bir cevap verebilirim. Siyasi sıfatım da ne olursa olsun, biz Trabzonluyuz ve Trabzonspor bizim için çok yukarda. Fakat inanın buna başbakanımız bu konuda hiçbir dahili yoktur. Buna bu şehrin inanmasını istiyorum.  Ben başbakanımızın haklının yanında durduğuna, duracağına ve bize haksızlık yapmadığına yürekten gönülden inanıyorum. 

LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALINABİLİR

Biz bu hak mücadelesinin platformu neyse orada sürdürmeliyiz. Netice alamazsak şayet, bu adaletsiz duruma da razı olmayacağız. Kulüp başkanımız ve yönetim kurulumuz olağan üstü bir genel kurul toplamalıdır. Trabzon bütün dinamikleriyle birlikte orada bir karar vermesi lazımdır. Ya biz bu adaletsizlik lig de oynamaya devam edeceğiz ya da farklı bir karar alacağız. Bu tabi benim kişisel görüşümdür. Ben bu adaletsizliğe tahammül etmem edemem, hiçbir şey beni ikna edemez bu konuda. Ya o kupa Trabzon’a gelir, bir nebze olsun telafi eder ama bu konuda ben ikna olamam. O zaman’ kusura bakmayan biz sizin kirli liginizde oynamak istemiyoruz’ diyebilmelidir bu şehir. Bu şehir bunu diyebilecek bir şehirdir, Trabzon bu nedenle Trabzon’dur. Ama bu dediğim kararı sadece kulüp başkanı yada yöneticiler değil, olağan üstü genel kurul buna karar verir. Kararımızda ligden çekilme kararıdır. ‘Kusura bakmayın böyle bir lig de oynamak istemiyoruz’ deyip çekilmemiz gerekir…