FIRTINA 12 EKSİK ,GENÇLERLE GALİBİYETE ULAŞTI 

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, Medipol Başakşehir'in konuğu oldu.

İstanbul'a birçok eksikle giden Trabzonspor'da Nwakaeme, Lewis Baker, Serkan Asan ve Marlon'un yanı sıra üç kaleci Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler ve Arda Akbulut mücadelede forma giyemedi. Trabzonspor'da kaleyi 18 yaşındaki Kağan Moradaoğlu korudu. Genç file bekçisi, Trabzonspor tarihinin en genç kalecisi oldu. Yunus Mallı ise ilk kez 11'de şans buldu.

Uzun yıllar Başakşehir'i çalıştıran Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, Fatih Terim Stadı'na ilk kez rakip olarak çıktı.

Düşük tempoda geçen karşılaşmada iki takım da rakip kalede şans bulmakta zorlandı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 berabere bitti.

Yusuf Sarı oyuna girdi, sonucu belirledi
İlk isabetli şutun 66. dakikada geldiği mücadelede oyun temposu ikinci yarıda da yükselmedi. Ancak karşılaşmanın son dakikalarında Trabzonspor düğümü çözdü.

78. dakikada Yunus Mallı'nın yerine oyuna giren Yusuf Sarı, 79. dakikada sağ kanatta topu hızla taşıdı ve şutunda topu filelere yolladı. Genç oyuncunun golü maçın sonucunu tayin etti ve Trabzonspor, İstanbul'dan 1-0'lık galibiyetle döndü.

Öte yandan Başakşehir'de Rafael 90+4. dakikada ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı.

Trabzonspor'dan üst üste 7. galibiyet
Bu sonucun ardından Trabzonspor'un ligdeki galibiyeti serisi 7 maça yükseldi. Ligde dördüncü sırada yer alan bordo-mavili ekip puanını 48'e yükseltti.

Başakşehir'in yenilgi serisi bitmiyor
Medipol Başakşehir ise ligdeki mağlubiyet serisi beş maça çıktı. Beş haftadır hanesine puan yazdıramayan İstanbul ekibi 24 puanda kaldı ve küme düşme hattından kurtulamadı. Üst üste yenilgilerle toparlanamayan Başakşehir