Yusuf Yazıcı ve Uğurcan Çakır A Milli Takımımız da forma beklerken, Hüseyin Türkmen ve Abdurrahim Dursun Ümit Milli Takım'da mücadele verecek. Genç kaleci Arda Akbulut ise U18 Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer alıyor.

Trabzonspor'un yabancı futbolcularından bir tek Filip Novak milli takıma seçilirken, Çek Cumhuriyeti adına mücadele verecek.
 
 Trabzonspor'un genç yıldızları Yusuf Yazıcı ve Uğurcan Çakır, A Milli Takımımızın UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 22 Mart'ta deplasmanda Arnavutluk, 25 Mart'ta  Eskişehir'de Moldova ile oynayacağı maçlarda Teknik Direktör Şenol Güneş'in şans vermesi halinde forma giyebilecekler. 

A Milli Takım, 17 Mart Pazar günü saat 18.00'de Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak.
 
 Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon'da forma giyen Abdurrahim Dursun ve Trabzonspor'un genç yıldızı Hüseyin Türkmen Ümit Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan oyuncular oldu.

Ümit Milliler, 23 Mart 2019 tarihinde Arnavutluk'un Elbasan şehrinde Arnavutluk U21 Takımı ile 2021 U21 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında karşılaşacaklar.
 
 Süre aldığı maçlarda başarılı performans gösteren genç kaleci  Arda Akbulut, U-18 Milli Takımı'nın aday kadrosuna davet edildi.

Arda Akbulut, teknik direktörünün şans vermesi halinde,
21-23 Mart 2019 tarihlerinde TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde İrlanda Cumhuruiyeti ile oynanacak hazırlık karşılaşmasında forma giyebilecek.

Trabzonspor'un sol bek oyuncusu Filip Novak Çek Cumhuriyeti'nin İngiltere ve Brezilya ile oynayacağı maçlarının aday kadrosuna davet edildi.