Trabzonspor, Ofspor forması giyen Berkay Sefa Kara'ya yapılan törenle sözleşme imzaladı. 

Trabzonspor, İranlı oyuncu Vahid Amiri’nin imza törenin ardından sürpriz bir transfere daha imza attı.Trabzon takımlarından Ofspor’un 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Berkay Sefa Kara’yı kadrosuna katan Trabzonspor, düzenlemem imza töreniyle genç oyuncuyu renklerine bağladı.

Son olarak Ofspor'da forma giyen genç oyuncu Berkay Sefa Kara, imza töreninde Trabzonspor’a imza atmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Genç oyuncu kendisine inananlara teşekkür etti.

İmza töreninde konuşan Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor’un altyapısına hem misyon gereği hem de ekonomik şartlar nedeniyle daha fazla önem verdiklerini kaydetti. Asbaşkan Hacısalihoğlu, “İnşallah biz buradan çok sayıda Yusuflar, Abdulkadirler yetiştireceğiz. Kadroya dahil edilen sadece Berkay değil, birçok arkadaşımız var. İstiyoruz ki, altyapıdan gelen oyuncular bu formayı taşısın” dedi.

Altyapıya ağırlık verilmesinin yabancı oyunculara veya başka transferler olmayacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Hacısalihoğlu, “Kadronun çoğunluğunun altyapıdan oluşması temel hedefimiz. Bunu ne kadar başarabilirsek o kadar gayemize ulaşmış doğru iş yapmış oluruz. Genç kardeşimize başarılar diliyorum. İnşallah bizlere imza törenini hatırlatacak başarılar yaşayacak ve yaşatacaktır” diye konuştu.

Balıkesirspor altyapısından yetişen Trabzon doğumlu 19 yaşındaki oyuncu, orta saha mevkisinde görev yapıyor. Balıkesirspor’dan sonra 2014’te Fenerbahçe altyapısına transfer olan oyuncu U16,U17,U19 takımlarından görev aldı. 2017yılında Fenerbahçe U19’dan Ofspor'a transfer olan oyuncunun sözleşmesi bu sezon başında sona erdi.