TRABZNSPOR GAZİANTEPTE HAK ETTİĞİNİ ALDI 

Haber : Muharrem Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın kapanış maçında Trabzonspor, deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı müsabakada Fırtına, Kırmızı-Siyahlı rakibine karşı koyamadı ve sahadan 2-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Böylece Ersun Yanal'ın öğrencileri, 2015 yılında ligde ilk defa kaybetti.

Kritik mücadelede ilk golü Kırmızı-Siyahlı ekip buldu. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Joao Vitor pasını Barış Yardımcı'ya verdi. Barış, bekletmeden ceza alanı içinde ortasını yaptı. John Chibuike, Uğur Demirok'a rağmen topu diziyle önüne indirdikten sonra sağ ayağıyla topun gelişine vurdu ve kaleci Hakan Arıkan'ın bakışları arasında topu ağlara gönderdi: 1-0. Maçın ilk devresi Gaziantepspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda kontrollü bir oyun ortaya koyan Okan Buruk'un öğrencileri, 81'de farkı ikiye çıkardı. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Muhammet Demir, fileleri havalandırdı ve takımını rahatlattı: 2-0.

Bu sonuçla birlikte ligdeki 8 haftalık yenilmeme serisi son bulan Karadeniz temsilcisi, 40 puanda kaldı. Trabzonspor, gelecek hafta evinde Akhisar Belediyespor'u misafir edecek. Böylece 4 hafta sonra galibiyete kavuşan Gaziantepspor, puanını 31'e yükseltti. Kırmızı-Siyahlı ekip, bir sonraki maçında Mersin İdman Yurdu deplasmanına çıkacak.