Trabzonspor Akyazı'da Çayı Demledi 4-1

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasındaki Karadeniz derbisinde Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan mücadeleyi Trabzonspor 4-1'lik skorla kazandı. Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, 24. ve 68. dakikalarda bordo-mavili ekibin gelecek umudu Abdülkadir Ömür , 79. dakikada Hugo Rodallega ve 90+3. dakikada Nwakaeme'den geldi. Trabzonspor'un yükselen yıldız adayı Abdülkadir, bu sezon ilk gollerini atarken, Süper Lig'de 2 gol birden atan en genç oyuncu oldu (19 yıl, 5 ay, 28 gün). Öte yandan Rodallega da bu sezon 9. golünü kaydederken, içeride oynadığı maçlarda 7. kez ağları sarsmayı başardı. Rizespor'un tek sayısını ise 84. dakikada Umar Aminu kaydetti. Bu sonucun ardından Trabzonspor son 5 maçta 4. galibiyetini aldı ve yenilmezlik serisini de 5 maça taşıyarak 29 puan ile 2. sıraya yükseldi. Ligin dibindeki Rizespor ise 4 maçlık beraberlik serisinin ardından mağlubiyet yaşadı ve 12 puanla ilk yarıyı tamamladı. Süper Lig'in 2. yarısındaki ilk haftada Trabzonspor evinde Başakşehir ile karşılaşacakken, Rizespor ise deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk olacak.

TRABZONSPOR'DA 3 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor, sahaya 3 zorunlu değişiklik yaparak çıktı. Geçen hafta Beşiktaş maçında sakatlanan Arjantinli oyuncu Jose Sosa, Senegalli futbolcu Zargo Toure ile kart cezalısı konumuna düşen Portekizli Joao Pereira, Çaykur Rizespor maçında forma giyemedi. Teknik direktör Ünal Karaman, Toure'nin yerine İranlı futbolcu Majid Hosseini'ye, Pereira'nın yerine Kamil Ahmet Çörekçi'ye, Sosa'nın yokluğunda da bir diğer İranlı oyuncu Vahid Amiri'ye görev verdi.

KAMİL AHMET LİGDE İLK KEZ OYNADI

Trabzonspor'da geçen sezon ligin 30. haftasındaki Demir Grup Sivasspor maçında sakatlanan ve sezon öncesi de aynı sakatlığı nükseden Kamil Ahmet Çörekçi, 20 hafta sonra formasına kavuştu. Bu sezon sadece 2 Türkiye Kupası maçında görev yapan sağ bek oyuncusu, Pereira'nın yokluğunda bu sezon ilk kez ligde forma şansı buldu.

İRANLILAR İLK 11'DE YER ALDI

Trabzonspor'da Vahid Amiri ligde 7 hafta, Majid Hosseni de 4 hafta aradan sonra 11'de sahaya çıktı. Amiri, 9. haftadaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı, Hosseni ise 12. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor maçından sonra 11'de forma şansı buldu.

YUSUF YAZICI İLK KEZ KAPTAN

Trabzonspor'da Sosa ve Pereira'nın yokluğunda genç oyuncu Yusuf Yazıcı, sahaya kaptan olarak çıktı. Trabzonspor'da 2015-2016 sezonunda ilk kez A takıma yükselen ve daha sonra A Milli Futbol Takımı forması giyme başarısı gösteren 21 yaşındaki genç oyuncu, kaptanlık pazubendını ilk kez koluna taktı.

SON DAKİKALARDA GERİLİM ARTTI. BİR ÇOK OYUNCU SARI KART GÖRDÜ

.  90'+3Golde asisti yapan oyuncu; Caleb Ekuban. 90'+34:1 GOOOOOLTrabzonspor golü bulan taraf. Skor şimdi 4-1. 90'+2Trabzonspor takımında bir süre saha kenarında tedavi gören Hugo Rodallega tekrar sahada. 90'+2Rizespor , David Petrucci ile gole çok yaklaştı; fakat top kaleyi bulmadı... Aut. 90'+2Ara verilen maçta futbolcular sahadaki yerlerini aldılar ve maç kaldığı yerden devam edecek. 90'+1Firat Aydinus sağlık görevlilerini sahaya çağırdı. Sakatlık geçiren oyuncu Hugo Rodallega 90'+1Ve Medical Park Arena 'de toplam süreye ek olarak 2. Devre dakika uzatma oynanacak. 90'Juraj Kucka maçta ilk sarı kartını görüyor. Maçın geri kalan süresinde daha dikkatli olması gerekiyor! 89'Maçın hakemi, sarı kartını Caleb Ekuban için kullandı. 88'Az önce kısa bir sakatlık yaşayan Yusuf Yazıcı, sahadaki yerini alıyor. 88'Medical Park Arena stadında oynanan maçta Trabzonspor oyuncu değiştiriyor. Sahaya giren oyuncu Abdulkadir Parmak, sahayı terk eden oyuncu Abdulkadir Ömür. 87'Ve hakem Firat Aydinus maçı tekrar başlattı. 87'Maçın orta hakemi sakatlanan oyunucunun tedavisi yapılması için oyunu durdurdu. Yerde yatan oyuncu Yusuf Yazıcı (Trabzonspor) 86'Trabzon şehrinde Medical Park Arena stadyumunda oynanan maçta Trabzonspor defansı yerinde müdahaleyle Brian Samudio şutunu engellemeyi başardılar. 84'Vedat Muriqi asist yaptı. 84'3:1Medical Park Arena stadında farkı azaltan gol, Aminu Umar tarafından geliyor. 82'Rizespor takımından Brian Samudio kafayla vuruşu başarısız. Top kaleyi bulmadı. 79'Anthony Nnaduzor Nwakaeme asist yaptı.

79'3-0. GOOOOL! Hugo Rodallega takımını rahatlatan golü attı.

78'Rizespor takımında oyuncuğu değişikiği. Giren oyuncu Robin Yalçın , çıkan oyuncu Orhan Ovacıklı. 78'Oyuncu değişikliği! Trabzonspor takımında giren oyuncu Caleb Ekuban, çıkan oyuncu Vahid Amiri. 79' Trabzonspor mükemmel paslaşarak ceza sahasına girdi. Önce Ekuban, ardından Yusuf, Ardından Nwakaeme ve sonra Rodallega, golünü attı. Trabzonspor 3 - 0 öne geçti. 

79' GOOOOOOLLL RODALLEGA

78' Rizespor'da Orhan oyundan çıktı, yerine Robin Yalçın girdi.  78' Trabzonspor'da Ekuban oyuna girdi, Amiri oyundan çıktı.  74' Rizespor'da Abdulkadir topu aldı gidiyordu, Mustafa tarafından düşürüldü. Rizespor'da Mustafa sarı kart gördü.  71' Rizespor yine çok etkili geldi. Uğurcan yine mekümmel kurtardı.  70' Rizespor'da kullanılan serbest vuruşta, Brabest vurdu, Uğurcan iyi yer tututtu ve topu aldı.  68' Trabzonspor'da kullanılan kornerde top ceza sahasının dışında Abdulkadir'e geldi. Ceza sahasının dışından vurdu, Novak ayağıyla alır gibi yaptı, kaleci şaşırınca top ağlarla buluştu. Trabzonspor 2 - 0 öne geçti. 

68' GOOOOOLL ABDULKADİR

64' Trabzonspor hızlı çıktı. Nwakaeme, ceza sahasına giren Yusuf'a pasını attı ama kaleci zamanında çıktı topu aldı.  61' Trabzonspor'da ceza sahasının dışından Kucka vurdu, büyük farkla dışarı çıktı.  58' Trabzonpor atağında Yusuf Yazıcı ceza sahasının hemen dışından çok güzel vurdu az farkla dışarı çıktı.  53' Rizespor atağında Muric'in vuruşunda Uğurcan başarılı...  47' Trabzonspor'da ceza sahasında top Rodallega'nın önünde kaldı. Şutun çekti top üstten dışarı çıktı.  46' İkinci yarı başladı.  Rizespor'da 2 değişikliklik.. Kaleci Gökhan oyundan çıktı yerine Ulkani oyuna girdi. Abdullah çıktı, Mustafa oyuna girdi.  Her iki takım da ikinci yarı için sahaya geldi...  İlk yarı Trabzonspor'un 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.  45' Hakem 3 dakika uzatma verdi.  43' Yusuf'un kullandığı kornerde top Gökhan'dan kaldı. Hakem fule işaret etti.  42' Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı cezasahasının dışından çok sert vurdu kaleci Gökhan, uzanarak topu kornere çeldi.  40' Aminu'nun vuruşunda top üstten dışarı çıktı.  38' Trabzonspor'da Yusuf''un pasında Kamil Ahmet, ceza sahasına girdi. İçerde Rodallega ve Nwakaeme boştaydı ancak Kamil Ahmet topu ayağından açınca kaleci topu aldı.  34' Kullanılan kornerde Rizesporlu oyuncular Uğurcan'a faul yaptı.  33' Aminu'nun vuruşunda Uğurcan, kornere tokatladı.  32' Trabzonspor'da zorunlu değişiklik.. Sakatlanan Onazi'nin yerine oyuna Kucka girdi.  32' Trabzonspor'da Kucka oyuna girecek.  30' Trabzonspor'da Onazi, sedye ile dışarı çıkarıldı.. Onazi direkt soyunma odasına götürüldü. Trabzospor'da burada bir değişiklik olacak...  29' Trabzonspor'da Onazi sakatlık yaşıyor. Hosseini, topu dışarı attı.  27' Rizespor atağından Abdullah şutunu çekti, Uğurcan topun hakimi...  25' Trabzonspor Nwakaeme'nin pasında, Novak Rizespor ceza sahasına girdi. İlk rakibini çalımladı. ikincisi topu dokundu. Ardından Novak'a çarpan top Abdulkadir'in önüne düştü. Trabzonspor'un genç yıldızı güzel vurdu ve topu ağlara gönderdi

  25' GOOOOOOLLL ABDULKADİR 19'

Trabzonspor atağında Nwakaeme'nin vuruşunda top rakibe çarparak kornere gitti. Kullanılan korneri Rizespor savunması uzaklaştırdı.  18' Trabzonspor başarı paslarla Rizespor ceza sahasına yaklaştı. Yusuf'un vuruşunda top üstten dışarı çıktı.  16' Topla oynamada Trabzonspor yüzde 71 Rizespor yüzde 29 15' Trabzonspor'da  topun başına geçen Yusuf Yazıcı'nın vuruşu barajdan döndü.  14' Trabzonspor atağında Abdulkadir'e faul yapıldı. Bordo-mavililer etkili yerden frikik kullanıyor.  12' Trazonspor bu dakikalarda oyunun tek hakimi.. Rizes cezas ahasına girilirken yapılan pas hataları olmasa bordo-mavililerin golü bulması içten bile değil.  6' Trazonspor ataktayken defansta yine açık verdi. Hızlı gelen Rizespor atağında Uğurcan başarıı...  5' Trabzonspor sol taraftan atağında kaleci zamanında çıkarak topu uzaklaştırdı. Ardından top Nwakaeme'de kaldı. onun pasında Kamil Ahmet uzaktan vurdu ancak top dışarı çıktı.  2' Rizespor tehlikeli geldi. Trabzonspor defansında oluşan boşluğu değerlendiren Muriç Uğurcan ile karşı karşıyayken son anda Hüseyin'in müdahalesi ile top uzaklaştırıldı.  1' Maç başladı...  M.Ö. Rizesporlu futbolcular maç öncesinde galibiyet yemini etti.  M.Ö. Her iki teknik direktör de bir birine başarılar diledi...  M.Ö. Medical Park Stadyumunda İstiklal Marşımız okunuyor..  M.Ö. Her iki takımda sahaya çıkıyor...  Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. Oldukça çekişmeli geçmesi beklenen Karadeniz derbisi öncesi iki takımın da muhtemel 11'leri belli oldu. İşte maç öncesi son bilgiler...

TRABZONSPOR - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI SAAT KAÇTA?

Trabzon'da Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadı'nda oynanacak karşıklaşma 16.00'da başlayacak. Karadeniz derbisini hakem Fırat Aydınus

yönetecek. Mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Bordo-mavili takımda Arjantinli oyuncu Jose Sosa ile Senegalli futbolcu Zargo Toure sakatlıkları, Portekizli Joao Pereira ise kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Trabzonspor, Süper Lig'de oynadığı son 10 maçın sadece birinde yenildi. Söz konusu maçlarda bordo-mavililer 5 galibiyet 4 beraberlik elde etti. Trabzonspor, son 4 maçta ise yenilmedi. İşte 11'LER TRABZONSPOR: Uğurcan, Kamil Ahmet, Hüseyin, Hosseini, Novak, Onazi, Yusuf, Abdülkadir, Amiri, Nwakaeme, Rodallega ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Abdullah, Brabec, Mehmet, Orhan, Petrucci, Saadene, Umar, Boldrin, Samudio, Muriç