TRABZONSPOR AKHİSAR BELEDİYESPOR'U 2-0 YENEREK ÜST TURA ADINI YAZDIRDI

Trabzonspor Akhisar Belediyespor'u 2-0 Yenerek Kupada Bir Üs Tura çıkmayı garantiledi.
Ziraat Türkiye Kupası B Grubu maçında Trabzonspor, deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.  

Maçın 24. dakikasında sol kanattan gelişen konuk ekip Trabzonspor atağında İshak Doğan önüne düşen topa ceza sahası dışından çaprazdan çok sert vurdu ve kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nu avlayarak harika bir gole imza attı. Bu gol İshak'ın Trabzonspor formasıyla ikinci golü oldu. 25 yaşındaki oyuncu 9-0'lık Manisaspor kupa maçında da ağları sarsmıştı. 

İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Trabzonspor ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. 54. dakikada sağ kanattan gelişen Bordo Mavili takım atağında sağ kanattan Yusuf erdoğan'ın ortasına gelişine ceza sahası içinde müthiş vuran Erkan Zengin, Trabzonspor formasıyla ilk golünü attı ve takımını 2-0 öne geçirdi.

GEKAS PENALTIYI KAÇIRDI

64. dakikada Akhisar Belediyespor penaltı kazandı. Topun başına geçen Yunan forvet Gekas'ın şutunu kaleci Hakan Arıkan kurtardı. Dönen top yine Gekas'ın önüne düştü ancak tecrübeli oyuncu topu üstten auta gönderdi. Gekas, penaltıyı kaçırmasının hemen ardından oyundan çıktı ve yerini Bruno Mzenga'ya bıraktı. 
 


90 dakika Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona ererken, Bordo Mavililer 12 puanla gruptan lider çıkarak, ikinci turda A Grubu ikincisi Medicana Sivasspor ile eşleşti.