TRABZONSPOR 1- DİFFERDANGE 0 


Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, 2. ön eleme turu ilk maçında sahasında Lüksemburg ekibi Differdange 03 ile karşı karşıya geldi.
Bordo-Mavili takım, rakibini milli yıldız Mehmet Ekici'nin frikikten kaydettiği golle 1-0 mağlup etti ve avantaj sağladı. Bu turun rövanşı, 23 Temmuz tarihinde TSİ 20.00'de Stade Joy Barthel'de oynanacak.

Rakip gole yaklaştı

Dakika 8'de Lüksemburg ekibi net bir fırsattan faydalanamadı. Sağ kanatta Carson'un içeri çevirdiği topa altıpasta kafayı vurak Er Rafik, mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Fırtına ofsayta takıldı

Müsabakanın 14. dakikasında Salih Dursun'un pası ile sağ çaprazda topla buluşan Sefa Yılmaz ceza sahası içerisine girer girmez yerden şutunu çekti, ancak top kaleci Julien Weber'de kaldı. Maçın 32. dakikasında kaleciden dönen topla altıpasa yakın bir noktada sağ çaprazda bomboş pozisyonda buluşan Sefa'nın gelişine çektiği şut ağlarla buluştu, fakat pozisyonun öncesinde yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdığı için gol geçerli sayılmadı.

Mehmet Ekici bildiğiniz gibi!

Geçtiğimiz sezon Bordo-Mavili formayla serbest vuruştan attığı gollerle yankı uyandıran Mehmet Ekici yine sahneye çıktı. Dakika 44'te frikikte topun başına geçen milli futbolcu, şahane bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0. Mücadelenin geri kalanında oyundaki hakimiyetini koruyan Fırtına, girdiği pozisyonları değerlendiremedi ama maçı 1-0 kazanıp rövanş öncesi avantajı kaptı.

46 gün sonra

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda sahasında Lüksemburg’un Differdange 03 takımını konuk eden Trabzonspor, 46 gün sonra resmi maça çıkarak taraftarıyla buluştu. En son geçen sezon Spor Toto Süper Lig’in son haftasında, 30 Mayıs’ta deplasmanda Medicana Sivasspor ile karşılaşan Karadeniz ekibi, bu sezon ligin en erken resmi karşılaşmaya çıkan Türk temsilcisi oldu.

Şota ile ilk resmi maç

Trabzonspor’da Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Şota Arveladze, teknik direktörlük yaşantısında bordo-mavili takımla ilk resmi maçına çıktı. Bordo-mavili kulüple anlaşmasının ardından 2 Temmuz’da Trabzon’a gelerek, ertesi gün takım ile Hollanda kampına giden Şota Arveladze, 13 gün sonra yeni takımının başında ilk sınavını verdi. Karadeniz ekibinin 1995-1996 sezonunda attığı 25 golle tarihindeki tek yabancı gol kralı olan Şota Arveladze, 1996-1997 sezonundan sonra Hollanda’nın Ajax takımı ile anlaşarak ayrıldığı bordo-mavili kulüpte 18 yıl sonra bu kez teknik direktör olarak Hüseyin Avni Aker Stadı’na ayak bastı. Bordo-mavili taraftarlar da Arveladze’ye maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundular. Taraftarlar, çağırdıkları Gürcü teknik adama "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

Kaptan Onur formasına kavuştu

Trabzonspor’da geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Legia Varşova ile oynanan grup maçında sol diz ön çapraz bağlarından sakatlanarak ameliyat olan kaleci Onur Recep Kıvrak, bu akşam ilk 11’de görev alarak formasına kavuştu. En son 2 Ekim 2014’te oynanan karşılaşmada görev alan Onur Recep Kıvrak’ın 286 gün sonra forma hasreti sonlandı. Taraftarlar, maç öncesi "Büyük kaptan" diye tezahürat yaptıkları Onur’a sevgi gösterilerinde bulundu.

Eksik çok

Trabzonspor, sakat ve yeni transferler UEFA’ya bildirilmediği için eksik bir kadroyla sahaya çıktı. Bordo-mavililerde, UEFA’ya gönderilen listede adları yer almayan yeni transferler Okay Yokuşlu, Alper Uludağ, M’bia, Cavanda ile bonservisi Kasımpaşa’dan alınan Özer Hurmacı, sakatlıkları bulunan Bourceanu, Deniz Yılmaz, Bosingwa, Cardozo ve Constant kadroda yer almadı. Teknik direktör Şota Arveladze ayrıca UEFA listesinde yer almalarına rağmen Yatabare, Ferhat Yazgan, İshak Doğan ve Mustafa Akbaş’a kadroda yer vermedi.

İlk 11’de 2 yabancı

Trabzonspor, 14 yabancı oyuncu kuralının uygulandığı sezonda ilk maçına sadece 2 yabancıyla çıktı. Bordo-mavili takımın ilk 11’inde Ganalı Waris ve Cezayirli Medjani olmak üzere 2 yabancı oyuncu görev yaparken, yedek kulübesinde yabancı oyuncu yer almadı.

Tribünlerde boşluklar

Trabzonspor’un bu sezon ilk resmi karşılaşmasına taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Bilet fiyatlarına yüzde 100 zam yapılmasının da etkisiyle tribünlerde boşluklar gözlendi. Karşılaşmayı 10 bin dolayında taraftar izledi.