Trabzonspor’un alt yapıdan renklerine bağlayarak 5 yıllık sözleşme imzalattığı genç oyuncu Oğuzhan Acar’a “Trabzonlu Messi” deniyor.
Bordo-mavili takım formasıyla Coca Cola Elit Akademi U19 Ligi'nde oynayan ileriye dönük orta saha oyuncusu, attığı goller, asistleri ve çalımlarıyla A takıma yükselmeden "Trabzonlu Messi" lakabıyla kendisinden söz ettirmeyi başardı. Oğuzhan Acar kendisi için "Trabzonlu Messi" yakıştırmasına şaşırdığını belirterek, "Messi çok büyük bir oyuncu. İzliyoruz, herkes görüyor. Bu nedenle şaşırdım ama beni mutlu da etmedi değil" yorumunu yaptı. Oğuzhan, daha önce forma giydiği 17 yaş altı takımında 29 maçta 23 gol, 40 asist yaptığını, geçen sezon ise yaşadığı sakatlık nedeniyle kendini fazla riske etmediklerini kaydetti. Bordo-Mavili takımın yeni teknik direktörünün de onay vermesi halinde Avusturya kampına katılacak olan Oğuzhan Acar burada kendini göstermek istiyor.

Oğuzhan Acar’ı herkes geçtiğimiz sezon U18 takımının şampiyon olduğu dönem İstanbul’da oynanan ve Fenerbahçe’ye attığı üç gol sonrası tanıdı. Gençlik Geliştirme Merkezi Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu da Oğuzhan Acar’ın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu belirterek, “Potansiyeli itibariyle bu sene Trabzonspor 'da oynayabilecek bir oyuncu” yorumunda bulundu.