Trabzon Emniyet Müdürü Taraftarlara Nasihat Etti


Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik Polis evinde düzenlenen yemek ile Trabzonspor taraftar grupları ile bir araya geldi. Düzenlenen yemeğe taraftar gruplarından Çılgınlar, Farozlular Derneği, Trabzonspor taraftalar derneği başkanı, Affetmezler Grubu, Trabzonlu Gençler, Vira grubu katıldı.
Toplantıda taraftar gruplarına seslenen Çevik "Uzun zamandır düşünüyorduk önceliklimizde sizlerle bir araya gelmek davetimizi kırmadınız tek tek teşekkür ediyorum. Atandığımda gece aradılar tanımadığım numaralar ama bilmiyorum. Arayanlar hayırlı geceler demiyor hangi takımı tutuyorsunuz sayın müdürüm diyor açık vermeyiz. Gerçekten Trabzonspor’u tutuyorum bilesiniz.
Dünyanın hiç bir kentinde böyle bir futbolla anılan baylı bayanlı bu derece önem veren bir il düşünmüyorum. .Çok değişik illerde görev aldım. Çoğu illerimizde bir çok problem var. Iğdır’dan geldim etnik sorun var mezhep sorunlar var. Trabzon’da devlet millet dedin mi Trabzonspor dedin mi sağcısı solcusu gelir bir şemsiye olmuş ve herkes bu şemsiyenin altında yaşıyor bunu pskilojik olarak kafaya kazımak taraftarların en büyük başarılarından birisidir.
ÇAKNAK TUTMAMAMIZ GEREKİYOR
Hızla ilerlerken hainler etrafımızı sarıp sporu da kullanmaya çalışıyor. Bu oyuna gelmeyin. 2024’e adayız diğer ülkeler taraftar olaylarını konuşuyor. Diğer batı ülkeleri yarın maç var dikkatle izleyecektir. Bunlara çanak tutmamak gerekiyor. Buradaki ev sahipliği büyük önem arz ediyor. Ülkemize katkı sağlayacaktır. En iyi şekilde göstererek güzelce gerçekleştirip dünyaya mesaj vermeyi arzuluyorum. Bunda sizin katkınız olacaktır. Sokağa çıktığımızda her yerde Trabzonspor var bu çok güzel birşey var. Devletimizi yarın oynanacak olan maçta en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum." dedi.
BAYRAK SÖKÜLMESİ
Trabzonspor'un bayraklarının sökülmesi ile ilgili konuşan Çevik "Bayrakların sökülmesi ile ilgili : bizle ilgili bir olduğu takdirde spor bürosu ile temasa geçin bilgilendiririz. Ben belediye yönetiminin de tavır alacağını düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.
RUSLARI GEZDİRİN
Rusya maçının önemine dikkat çeken Çevik "Rus taraftalarının girin kollarına gezdirin. Bunu yapmalıyız. Rus grubu var, biraz hareketli bir grup bunlara dikkat edelim. Taraftalarımıza sahip çıkalım biz halledebilir. Ülkenin dış politikasında Rusya’nın bize sempatikliği var bunu ters etmeyelim. Uluslara arası arena da bu yaşananları rapor edeceklerdir bu turnuva bizim için önemlidir. Herkes bir polis Memuru olsun. Bizim müdehale etmemiz şık olmaz aşamazsanız biz devreye gireriz. " dedi.
FENER TARAFTARI TRABZON'A GELSİN
Fenerbahçe taraftarlarının Trabzon’a gelme durumu ile ilgili konuşan Çevik son olarak "Trabzon’a gelsinler, havaalanında karşılayın. 6222 ciddi uygulayacağız. Yaptırımlar ciddi olacak iki taraftarın gidip gelmesinden yanayım. İsterim ki Fenerbahçe’ye 5 çekelim öyle gönderelim. Ev sahipliği yapalım. Tribünde desteğimizi yapalım. " diye konuştu.