Başkan Suiçmez ;
Sağlık Bakanı'nın ve Bilim Kurulu'nun onay vermemesine rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri "ŞİMDİLİK" kaydıyla 12 Haziranda başlatma kararını manidar buluyoruz.
         Hiçbir gerekçeyle Pandemi döneminde toplum sağlığı ve yaşam hakkı tehlikeye atılamaz.
         Çözüm olarak liglerin mevcut haliyle tescil edilmesini düşünmeyip, "ŞİMDİLİK" kaydıyla ligleri başlatacak Federasyon'un bu tutumu düşündürücüdür. Liglerin başlamasından sonra her hangi bir nedenle yeniden tatil edilme durumunda ortaya çıkacak karışıklığın nasıl çözümleneceği belli değildir.
    Sağlık Bakanı'nın "bundan sonra karar ve sorumluluk Futbol Federasyonuna aittir" açıklamasının hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Halkın sağlığının korunması görev ve sorumluluğu TFF' na değil, Sağlık Bakanlığına ve sistem gereği Cumhurbaşkanına ait olup, bu görev ve sorumluluğun TFF' na devri yasal olarak mümkün değildir.
   Sağlık ve yaşam hakkının tehlikeye atılmaması ve ilerideki bir lider değişikliğiyle liglerin yeniden tatili durumunda yaşanacak infialin oluşmaması için; liglerin bu süreçte başlatılma kararının geri alınmasının gerekliliğini belirtiyor, süreçte gerek sağlık gerekse sportif yönden oluşacak herhangi bir olumsuzlukta sorumluluğun Sağlık Bakanlığına ait olacağını kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz.