Tarih bu gençleri yazacak!

Bordo-Mavili takımın genç ama büyük yürekli oyuncuları, takımlarını kümede tutmayı başardılar

Sezona sponsoru olmadan başlayan, adeta hiçbir kesimden destek görmeyen Trabzonspor Basketbol Kulübü, büyük bir başarıya imza attı. Bir ara küme düşme korkusu yaşayan, sonrasında Başantrenör Zare Markovski ile yollarını ayırdıktan sonra bu göreve 17 Uşak’ta amatörden aldığı basketbol takımını Süper Lig’e çıkaran Ozan Bulkaz’ı getiren Bordo-Mavililer, adeta yükselme dönemine girdi.

İç sahada oynadığı 5 maçı da kazanan ve yeni hedefini Play-Off olarak belirleyen Trabzonspor Basketbol Kulübü, bir anda şok etkisi yaratan bir tepkiyle karşılaştı. Sezon başından itibaren ara ara oyuncularına geç maaş ödeyen, oyuncuların da maddi sorun nedeniyle antrenmanlara çıkmadığı zamanlarda yine de maç kazanmayı başaran Bordo-Mavili kulüp, ligin son 6 haftası öncesi 2 ay maaş ödemeyi geciktirdiği oyuncuların şok etkisi yaratan bir tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Oyuncuların maaşlarının bir bölümünün maç günü, geri kalanın da hafta içi verilmesini kabul etmemesinin ardından maça çıkmama kararı almaları ülke gündemine oturmuştu. Ardından yerli oyuncular ve altyapı oyuncuları ile Eskişehir maçına çıkan Trabzonspor Basketbol Kulübü, hem yaşadığı bu tepki hem de puan kayıplarının başlamasıyla yeniden küme düşme korkusu yaşamaya başladı.

Bir sonraki hafta deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece’ye mağlup olan Bordo-Mavililer, sonrasında ise sahasında Darüşşafaka ile oynadığı maçı kaybetti. Küme hattında birçok takımla bu korkuyu yaşayan Trabzonspor Basketbol Kulübü’nde yerli ve altyapıdan gelen oyuncular ligin adeta final müsabakasında kendi evinde Yeşilgiresun Belediyespor ile kıran kırana bir mücadele verdi.

6 yabancı oyuncusunun gitmesinin ardından 2 oyuncuyla anlaşarak yeniden takım katılan oyuncuyla maça çıkan Bordo-Mavililer, 4 yabancı oyuncusundan yoksun olarak final maçında ter döktü. Taraftarının da büyük destek verdiği karşılaşmada yüreğini ortaya koyan oyuncular, zorlu maçı son anlara kadar götürerek büyük heyecanla geçen maçı kazandı ve ligde kalmayı matematiksel olarak olmasa da büyük ölçüde garantiledi. 

Sezonu 10 Mayıs’ta deplasmanda Tofaş ile ve sonrasında iç sahada Muratbey Uşak ile karşılaşarak tamamlayacak olan Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün Uşak’ı mağlup etmesi durumunda Avrupa Kupaları’na katılma hakkı da söz konusu olacak. Bordo-Mavili kulübün bu büyük yürekli oyuncuları ise, kulübün en kritik döneminde verdikleri mücadeleyle tarihe adını yazdırdı.