Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Trabzonspor taraftar grup ve dernekleri adına açıklama yapan Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak, Trabzonspor yönetim kurulunun bizlere karşı takındığı tavır ve davranışları anlamakta güçlük çektiklerini belirterek, "2 yıldır sürekli desteklediğimiz. En zor günlerinde yanında olduğumuz Trabzonspor yönetimini kınıyoruz. Her şartta içeride, dışarıda,havaalanında, tesiste ve Avni Aker'de son nefesimize kadar onun bunun adamı olmadan sadece takımımızı destekledik. Çok şey istemedik, ancak gelinen süreçte gördük ki; tüm bunların karşılığı büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Bizler Hocamızı, Cadozo'yu her transferimizi büyük heyecanla havaalanına gidip karşıladık. Tam bu sezon kulüp ve taraftar birlikteliği sağlanacak derken, şimdi yönetimimizin tavrı nedeniyle ayrılma noktasına geldik. Bizler diyoruz ki; her ne kadar yıldız transferi yaparsanız yapın hangi ünlü hocayı getirirseniz getirin, isterseniz Messi'yi getirin taraftar olmadan bu iş olmaz. Bu işin olmazsa olmazı taraftarlardır. Bunu zaten 1-2 maç sonra herkes görecek, taraftar ile seyircinin farkı ortaya çıkacaktır" dedi.

Kodalak, "Bugün Avni Aker'den grupları çıkarın dışarıdan birini getirin hangi takım ev sahibi hangisi deplasman takımı diye sorun anlayamazlar. Eğer bu takım şampiyonluğa oynayacaksa, Avni Aker'de bir ambiyans oluşturulup rakip takım etki altına alınmak isteniyorsa bu yanlıştan hemen dönülmeli, en azından Avrupa maçlarında bu passolig uygulamasından vazgeçilmelidir" diye konuştu.

Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak haricinde basın toplantısına Sürmeneli Pirenalar Taraftar Derneği Başkanı Bilali Habeşi Arslan 1461 Meydan Taraftar Derneği Süleyman Köse katıldılar.