Sergen Yalçın'ın teknik direktörlüğe getirilmesinden sonra ilk iki maçı kazanarak umutlarını artıran Beşiktaş, geçtiğimiz hafta Medipol Başakşehir’e mağlup olarak şampiyonluk iddiasını oldukça zayıflatmıştı. Fırtına gibi esen ve maç eksiği olmasına rağmen liderlik koltuğuna oturmak isteyen Trabzonspor, Dolmabahçe'de galibiyet peşinde olsada düşüncelerini sahaya yansıtamadı.

Vodafone Park’ta saat 20:00’de başlayan karşılaşmada hakem Fırat Aydınus düdük çaldı.. Aydınus’un yardımcılıklarını ise Aleks Taşçıoğlu ve Erdem Bayık üstlendi.Mücadelenin VAR hakemiyse Ali Palabıyık.

BEŞİKTAŞ - TRABZONSPOR 11'LER...
Beşiktaş: Karius, Gökhan, Ruiz, Vida, Caner, Atiba, Elneny, Lens, Boateng, N'Koudou, Burak

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Da Costa, Campi, Novak, Doğan, Sosa, Ndiaye, Guilherme, Sturridge, Sörloth

Rekoru egale edebilir

Çimşir kritik sınavı kazanması halinde Trabzonspor’un başında 5’te 5 yapacak. Sonradan takımın başına geçerek bunu başaran son hoca 2004-2005 sezonunda Şenol Güneş olmuştu. Başarılı teknik adam, Güneş’in rekorunu egale etmeyi hedefliyor.

‘Lider gidiyoruz, lider döneceğiz’

Bordo-Mavililer’in kaptanı Jose Sosa kritik maç öncesinde dümene geçti. Son idmanda takım arkadaşlarıyla kısa bir toplantı yapan Arjantinli süperstar iddialı konuştu. Ligin en iyi futbol oynayan takımı olduklarını söyleyen Sosa, “Birçok maçta kalitemizi gösterdik ve kendimizi kanıtladık. Beşiktaş maçında da ekstra bir şey yapmayacağız, her zamanki oyunumuzu oynayacağız. Sadece onlardan daha fazla istemeli ve daha fazla koşmalıyız. İstanbul’a lider gidiyoruz, lider olarak döneceğiz” ifadelerini kullandı. Yıldız oyuncunun motivasyon konuşması sonrasında Bordo-Mavililer zafere kilitlendi.

Beşiktaş'ta gözler Boateng'de

Kara Kartal’ın ara transfer döneminde Fiorentina’dan kadrosuna kattığı Kevin-Prince Boateng; Adem Ljajic’in yokluğunda bu akşamki mücadelede yine ilk 11’de olacak. Zorlu karşılaşmaya özel olarak hazırlanan Ganalı oyuncu, Siyah-Beyazlı taraftarlar önünde oynanacak maça ağırlığını koyup takımına 3 puanı getirmeye çalışacak. Hafta başından beri yapılan takım çalışmalarında golleriyle ön plana çıkan Boateng, idman performansını dev 90 dakikaya da taşımanın planlarını yapıyor.

6 futbolcuya özel uyarı

Beşiktaş’ta Trabzonspor karşılaşmasına tam 6 futbolcu sarı kart sınırında çıkıyor. Kara Kartal’da bu akşamki mücadele öncesinde; Tyler Boyd, Burak Yılmaz, Atiba Hutchinson, Caner Erkin, Kevin N’Koudou ve Umut Nayir, ceza sınırında bulunuyor. 6 oyuncu, bugün sarı kart görmesi halinde 24’üncü haftada deplasmanda oynanacak Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek. Teknik ekibin bu konuda oyuncularına uyarıda bulunduğu ve görev alacak isimlerden maç boyu kart görecek tutumlardan kaçınmalarını istediği bildirildi.

Dolmabahçe’de 40 bin Kartal

Kara Kartal’da, Sergen Yalçın’ın gelişi ve ara transferde Kevin-Prince Boateng’in alınmasının ardından taraftarın iç saha maçlarına ilgisi de arttı. Trabzonspor’la bu akşam oynanacak mücadele öncesinde bu sezon ilk kez bir karşılaşmanın tüm biletlerini satan Beşiktaş, Bordo- Mavililer’le oynanacak karşılaşmaya kapalı gişe çıkacak. Hafta başında satışa sunulan biletleri 2 günde tüketen Siyah-Beyazlı futbolseverler, takımlarının şampiyonluk yarışındaki iddiasına devam edebilmesi için hayati önem taşıyan maçta Sergen Yalçın ve öğrencilerine tam desteklerini verecek. 42 bin kapasiteli Vodafone Park’ın Beşiktaş’a ait olacak yaklaşık 40 binlik bölümünün bugün tamamen dolması bekleniyor.

Deplasmanda Fırtına!

1 maçı eksik olmasına rağmen lider olan Karadeniz ekibi iç saha performansı kadar deplasman karnesiyle de dikkat çekiyor. Bordo- Mavililer dış sahada en çok puan (18) toplayan, en çok galibiyet (5), en az mağlubiyet (1) alan, en az gol yiyen (8) ve en iyi averaja (8) sahip ekip olarak göze çarpıyor. Hem Akyazı’da hem de dış sahadaki performansıyla zirveye yerleşen Fırtına, Beşiktaş deplasmanında da 3 puan hedefliyor.

13 maçtır kalesini kapatamıyor!

Trabzonspor’un Siyah-Beyazlılar’la Süper Lig ’de yaptığı son 16 maçta sadece 3 kez galip geldi. İki takım arasındaki son 16 randevuda Kara Kartal 7, Bordo-Mavililer 3 galibiyet aldı, 6 müsabaka da berabere sonuçlandı. Trabzonspor, söz konusu dönemdeki galibiyetlerini 22 Ağustos 2015’te İstanbul’da ve 18 Mayıs 2019’da Trabzon’da 2-1, bu sezonun ilk yarısında evinde 4-1’lik skorlarla aldı. Fırtına, rakibiyle yaptığı son 13 lig maçında da kalesini gole kapatamadı.

Vodafone Park’ta galibiyet yok

Karadeniz devi son dönemde Beşiktaş deplasmanında iyi bir görüntü vermedi. Bordo-Mavililer, Siyah- Beyazlılar karşısında oynadığı son 8 dış saha maçında sadece 1 kez kazandı. 4 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Trabzonspor son galibiyetini 2015’te yaşamıştı. Öte yandan Fırtına, 2016’da açılan Vodafone Park Stadyumu’nda henüz galibiyet göremedi. Fırtına bu akşam bu kötü istatistiğe de son vermek istiyor.

Maç öncesi doping etkisi

Ligde liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor bu başarısındaki en önemli faktörlerinden birisi de Başkan Ahmet Ağaoğlu önderliğindeki Bordo- Mavili yönetim. Mali anlamda başarıyı yakalayan Trabzonspor’da alacaklar düzenli olarak ödeniyor. Yönetim, Beşiktaş maçı öncesinde de harekete geçti. Ağaoğlu ve ekibi, kritik mücadele öncesinde yerliyabancı tüm futbolcuların alacaklarını ödedi. Bu ödemenin takım içerisinde doping etkisi yarattığı öğrenildi.