Antrenör Hakan Demir ile yeni sözleşme imzalayan bordo-mavililer, gelecek sezon EuroChallenge’da şampiyonluk hedefiyle yola çıkıyor

Trabzonspor, daha önce Pınar Karşıyaka ve Aliağa’da forma giyen 29 yaşındaki forvet Sean Marshall ile bir yıllık sözleşme imzaladıktan sonra; iki önemli isimle de anlaşma noktasına geldi.

CİDDİ SAKATLIKLAR YAŞADI

Bordo Mavililer, ilk olarak Sırp forvet Novica Veliçkoviç ile prensipte anlaştı.  2009 yılında “Euroleague’de sezonun yükselen yıldızı” ödülünü alan 2.05’lik oyuncu, Real Madrid’e transfer olmuş, ancak yaşadığı ciddi sakatlıklar sonrasında kariyeri düşüşe geçmişti. Geçtiğimiz sezon Sırbistan’ın Mega Vizura takımında forma giyen 27 yaşındaki Veliçkoviç, Trabzonspor ile bir yıllık sözleşme üzerinde anlaştı.

CEDRİC SİMMONS DA SONA GELİNDİ

Trabzon’un anlaşmaya yakın olduğu bir diğer isim Olimpiakos’tan Cedric Simmons. Milli basketbolcu Engin Atsür’ün North Carolina State Üniversitesi’nden takım arkadaşı Simmons, 2006 NBA Draftı’nda ilk turda seçilmişti. 


Kısa süren NBA kariyerinin ardından Avrupa’ya gelen 2.06’lık pivot, son olarak Euroleague’de Olimpiakos forması giymişti. Savunmasıyla öne çıkan 28 yaşındaki Simmons, Olimpiakos ile kıtalararası kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Öte yandan Trabzonspor geçen sezon takımda yer alan Can Maksim Mutaf ile yollarını ayırdı.