Şapka çıkartan yaklaşım
Opr.Dr.Ayhan Çağılcı'nın Kaleminden  www.trabzonhaber24.com 'da  
Sevgili dostlarım, geçenlerde 18 yaşındaki umut vadeden bir Trabzonlu, Trabzonspor alt yapısından yetişmiş bir futbolcu medya önünde linç edildi.Onuru ve geleceği ayaklar altına alındı.
Futbolcu isteklerde bulunmus,
. Futbolcu menejeri ile birlikte bir yönetici ve teknik direktörün karşısına çıkmış.
Vay efendim,sen kimsin,
Adam mı oldun
. Sen ne biçim Trabzonlusun
Sen nasıl Trabzonsporlusun.
Biz de ulusal medyada bu konuyu eleştiren Teknik patronumuzu kamp öncesi basın toplantısında izlerken "ne oluyoruz," olduk, konuyu anlamaya çalıştık.
Sevgili dostlarım yıllar içinde şunu öğrendim.
Hayatta en kolay şey "Kalp kırmak"
Hayatta en zor şey ise gelecek nesillerimizi yetiştirmek.onları başarılı bir birey olarak topluma kazandırmaktır.Burada ailelere,eğitimcilere,yöneticilere,,siyasetçilere yani mevcut tüm kadrolara büyük görevler düşmektedir.
Bizimdir önemsizdir
Bizimdir değersizdir.
Ula sen ne zaman adam oldun da konişiysun
Daha bokun dereye inmedi
Yıkıl karşımdan
Bu mudur büyüklük, babalık, analık, yöneticilik
Bu mudur akil duruş.
Çocuklarimiz elimizde büyüyor,altlarini degistiriyoruz.Simdi çocuk büyümüş,adam olmuş,fert olmuş, delikanlı olmuş, genç kız olmuş.Kendi hayatını kurmak istiyor.Kendini fert olarak bireysel hak ve özgürlükler noktasında,iş dünyası noktasında ifade etmek istiyor.
Sosa ya zaten trilyonlar veriyoruz bir de sana ayda 4bin TL mı verelim.Seni cümle aleme rezil edeyim de sen gör.
Ve de yaptılar
Yorumlara bakıyorum
Çocuğa küfrediyorlar .
Neden ayda 3 kuruş para istemiş diye.
Belki o para onun çalışma şevkini arttıracak,belki İkinci Abdülkadir olacak.Belki bir galibiyete bir başarıya katkısı olacak.
Sosa ya 3 milyon 300 Euro ödeniyor.Toplam 2 asist yapmış.
Hiçbir yönetici hiçbir teknik direktör medya karşısında Sosa aleyhinde tek bir kelime etti mi.
Sevgili dostlarım ,akil insanlar,yetki sahibi insanlar,makam mevki sahibi toplumun önder insanları size düşen görev Şapka çıkartan hizmet "sunmaktır.
Biz büyükler, gelecek nesllerimizi örnek caliskanligimiz,yaşam tarzınız,iş ahlakimiz.ile etkileyelim
Gelecek nesilleri kendi ellerimizle yok etmeyelim.Kalplerini kırmayalım.Bizleri görünce veya bizlerden bahsedilince yüzlerinde spontane bir tebessüm olsun,dudakları arasından iki güzel kelime,bir dua çıksın.
Çok iyi insandır,Allah bin kere razı olsun deyip güzel bir anısını anlatabilmeli.
Gençlerimizi, çocuklarımızı horgörmeyelim, Aşağılamadan,rencide etmeden toplumun geleceğini oluşturacak genç nesilimizin elinden tutmak o çocuğu topluma kazandırmak güzel söz,örnek davranış sergilemek,,aklımız ve tecrübemizle gelecek nesillere, çocuklarımıza örnek olmak bizlerin en vazgeçilmez vazifesidir.
İyi ki bu toplumda doğdum,iyi ki sen benim babamsın,iyi ki sen benim annemsin,iyi ki sen benim öğretmenim,teknik direktörüm,iyi ki sen benim doktorum,iyi ki sen benim esnafım.,iyi ki sen benim belediye başkanım,vekilimsin.İyiki ben buranın bir parçasıyım.Sizlerle olmaktan gurur duyuyorum.
Ben buraya aitim,ancak ben kendi özellikleri olan da bir kişiyim.Sevgi ve saygı içinde bir sosyal hayat.
Affetmek,bağışlamak, merhamet etmek,onurlandırmak, budur esas olan.
Herkesin takındığı tavrı yakınan bir kişi örnek insan olamaz.Lider de olamaz.Yönetici de olamaz.Kendini aşamamış.
Sen kimsin,sen benimle nasıl böyle konuşursun,adam mı oldun yaklaşımları çocuklarımızı bizden uzaklaştırır.
O çocuğun da bir onuru var.O yaşta özgür iradesiyle bir yaklaşım sergilediğine inanmıyorum.Ancak bu şekilde bir tavır baba bile evladına yapamaz,yapmamalı.
İnsanlar kolay yetişmiyor.
Lider insanlar hayatı kolaylaştırmak için,gençlerin elinden tutmalı, övünç kaynağı olmalı.Sen kimsin tavırları etki_ tepki sonucu doğurur.
Kötü bir örnek oldu
Tasvip etmiyorum,
Sosa ne yapmış.. Dünyanın parasını alıyor.Sefa ya Büyük laflar edenler o Sosa denen kişi ye tek bir cümle söyleyebilirim mi veya söyleyebilir mi.Soyleyemez.Çünkü onu uluslararası hukuk koruyor.
Bizim geleceğimizi kim koruyacak
Bu yöneticiler çocukluğu dönemince Baba sevgisini,anne şefkati görmüştür diye düşünüyorum ve iyi bir eğitim almıştırlar diye düşünüyorum.Sefa ve onun gibi gelecek vadeden gençlerimize daha dikkatli yaklaşalım.
Medya önünde, televizyonlara çıkarak bu çocuk varya diye başlayanı sosyal linç olayını kınıyorum ve yanlış bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.
Son söz;Her konuda çocuklarımıza iyi örnek olalım.Lütfen.