Rizeli Gazeteci Deniz Varlı '' Rizespor Olayına Noktayı Koydu''
Haber :  www.trabzonhaber24.com Deniz Varlı  Rize  / YAZMAYACAKTIM AMA...
Rizespor'un küme düşmesinde; doğru düzgün takım kur(a)mayan yönetimin, elindeki takımı doğru düzgün oynat(a)mayan hocanın, futbolun gereklerini yerine getir(e)meyen futbolcuların, yönetimin himmetiyle deplasmandan deplasmana koşup gerçekleri dile getir(e)meyen spor basınının, takımı sahada yalnız bırakan taraftarların, camiayı tümüyle dışlayıp kulübün 40 ortaklı a.ş'ye dönüştürülmesinin yanlış olduğunu ifade ed(e)meyen esnafın-tüccarın suçu yok ama bir maç kaybettiği için Trabzonspor suçlu öyle mi?
Rize şehir olarak daha iyi yaşamayı talep etmiyor ki, futbolda süper ligi hak etsin. Rizespor yönetiminde Rizesporlu olan kaç tane yönetici var ki?
Rize şehrinin Trabzon'u suçlamayı bırakıp, kendine dönüp bakmasında fayda var. Hüsnü Güreli'yi kaç kişi tanır? Mali Müşavir, Beşiktaş'ta ikinci başkanlık yapmıştı. Rizespor'u 40 kişinin ortak olduğu bir işyerine çevirsin diye Rize'ye gönderildi. O da geldi görevini yaptı; Rizespor'u 40 ortaklı anonim şirkete dönüştürdü, camia devre dışı kaldı. O günden beri Rizespor, herhangi bir inşaat firmasından farksız. Dernek kongrelerinde söz alıp futbol takımı hakkında konuşmak isteyen üyelere başkan haklı olarak, "Burası futbol konuşulacak, eleştiri yapılacak yer değil. Rizespor bir anonim şirkettir, ortakları vardır, ben ortaklarımıza hesap veririm" diye cevap veriyor. Rizesporun camiadan koparılıp beyefendilerin aile şirketine dönüştürülmesine ses çıkarmayanların, bugün Trabzonspor'u suçlaması tuhaf... Size ne oluyor, Metin Kalkavan ve ortaklarının şirketinden size ne? Kalkavan kâr etmiş/zarar etmiş; size mi hesap verecek? Ortakları var, hesabı onlara verecek.
Gariptir ki, spor olmaktan çıkmış, büyük bir sektöre dönüşmüş olan profesyonel futbolu en çok önemseyen kesim tüketiciler.
Asgari ücretle geçinmeye çalışan emekçiler, mevsimlik işçiler, işsizler, emekliler, memurlar... Siz maçlarda kendinizi paralarken, sistemin aktörleri milyon dolarları cebine indiriyor. Sizler "Vay anam Trabzonspor bizi küme düşürdü" diye yırtınırken, komşuya sövüp sayarken, ortaklar o ihale senin, bu AVM benim, şuraya da bir inşaat konduralım, üstleri rezidans olsun, rahat ulaşılsın diye bir mahalleyi yok pahasına kamulaştıralımın hesabındadır, bunu da bilin, kendinizi gereksiz yere germeyin. Sporu sevin ama amatör sporu sevin, gerçek heyecan orada.
Kalın sağlıcakla...
NOT: Camiadan kopuk AŞ. modelini Türkiye'de uygulayan 3 kulüp var. Rizespor, Adanaspor ve Sakaryaspor... İkisi bugün alt lige düştü, Sakaryaspor'un hangi ligde olduğunu bilen yok...