Trabzonspor Teknik direktörü Rıza Çalımbay :Yok Öyle Birşey 
Trabzonspor Teknik patronu Rıza Çalımbay :Yen bir yönetimimiz geldi. Trabzon camiasına hayırlı uğurlu olsun. Bu kongrenin Trabzonspor’a hayırlı olacağına, ileriye götürecek şeylerin yapılacağına inanıyorum. Tekrar yönetim kurulumuza başarılar diliyorum. Hepsi deneyimli, daha önce yöneticilik yapmış arkadaşlarımız var. Başkanımız zaten sporun içinde olan birisi. Tecrübeleriyle, bilgileriyle Trabzonspor’a çok faydaları olacaktı. 
Bizim için en son oynadığımız Kayserispor maçı bize en yakın rakipti. Mutlaka kendi sahamızda kazanmamız gerekiyordu. İlk yarıda yine top bizdeydi ama maalesef netice alamıyorduk. İkinci yarı hem içerde konuşmamız, hem de yaptığımız uyarılarla bam başka bir şekilde başladık. Malatya maçının tekrarı gibi oldu. O maçta da istediğimiz gibi değildi ama mükemmel şekilde bitirdik. 

 
Önümüzde Osmanlı maçı var. Çok önemli maç. Osmanlı açısından da çok önemli, bizim açımızdan da çok önemli. Bizim yerimizi sağlamlaştırmak için mutlaka bu maçtan çok iyi çıkmamız gerekiyor. Ama biz takım olarak burada çok iyi şekilde mücadele etmezsek, Fenerbahçe maçını seyrettik. Çok mücadele ediyorlar. Bu maçta bizim oynadığımız maçın Kayseri maçının ikinci yarısı gibi oynayıp hatta üzerine çıkmamız gerekiyor. Eğer çıkarsak oradan istediğimiz şekilde ayrılırız.  Bizi orada zor maç bekliyor, ama elimizden geleni yapacağız. 
Onazi 2 hafta oynayamaz. Bu hafta Sivas maçı soru işareti. Okay cezalı. Batuhan’ın durumu belli değil. Sosa’nın bir problemi çıktık. Yarın karar vereceğiz. Belki oynayacak belki 1 hafta dinlendireceğiz. Durica ve Bero hazır kadroya alacağız. Burak’ın hastalığı vardı. Bugün antrenmanlara başlıyor. Bizle değil ama maça yüzde 99 hazır olacak.
ABDULKADİR VE YUSUF’UN PERFORMANSLARI DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE 3. BİR OYUNCUYU KADROYA KATMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
“Bizim elimizde genç arkadaşlarımız var. Hepsi bizle beraberler. İhtiyacımız olduğunda Cafer’i de alırız başka arkadaşları da alırız. İhtiyaç olduğunda almaya çalışıyoruz. Onun için bizim oynayacağımız 6 maç göründüğü kadar kolay değil. Onun için arkadaşlara şans vermeye çalışacağız. Burada da yığılma var. Ama ihtiyaç olduğunda o arkadaşlardan alacağız” 

 
OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİNDE, FARKLI GÖRÜNTÜLER ÇIKTI. BURAK’IN OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİNE MÜDAHALE EDİYOR MU?
“Bu konuyla hiç ilgilenmedim. Ama sonra bir iki tane bir şey olduktan sonra ilgilendim. Orada bir kere sizin düşündüğünüz gibi bir şey yok. Ben kendi yapım olsun, karakterim kişiliğim olsun öyle şeye izin vermeyiz. Burak zaten öyle biri değil. Oyuna müdahale edecek, onu değiştirin diyecek değil. Kendisi üzülür. Oradaki olay bizim oyuna alacağımız oyuncu belli. Alacağımız oyuncu Uğur.. Uğur’un maçtan önce problemi çıktık. Uğur, bundan önce oynanan oyunda kötü değildi. O gün karar verdik. Kayserispor takımını, 2 tane böyle Okay veyahut Uğur gibi çıkacağınıza bir tane çabuk oyuncu olması gerekiyor. Kayserispor takımına deplasmanda oynasak Okay, Uğur olabilir. En kritik maçlarda. Uğur ve Okay oynadı. Biz yok dedik. Bu maçta da böyle düşüncemiz vardı. Uğur’un problemi vardı ben kendisini kulübede bile hazır görmedim. Mustafa’ya hazır ol dedim. Onazi’nin durumunu ne olacak ne bitecek diye haber bekliyoruz. Uğur’u hazır görmediğim için Burak geldi. Bir an önce oyuncu almamız gerekiyor dedi. Uğur’a dedim, “oynayabilecek misin?” oynarım dedi, “Gir” dedim. 

 
Burada da yaptım. Belki içinizde ilgilenen teknik direktörlük arkadaş var mı bilmiyorum. Öyle çok oyuncu değiştirdik. Karar veriyoruz gelirken sen kal o gelsin diyoruz. Bu anlık değişen bir şey. Öyle bir şeyi ne ben yaparım, ne de Burak, gelip bir arkadaşıyla ilgili “O olsun, bu olsun” demiz. 
Biz 8 kişiyiz. Ekip olarak toplanıyoruz. Bu maç böyle strateji belirliyoruz. Kayserispor’u yazıyoruz ona göre kadro çıkarıyoruz. Bu kadroyu çıkarırken herkesin fikrini alırım. Ama en son karar bende. 
Mustafa’dan niye vazgeçtiniz derseniz, 10 dakika da sokardım. Neden, maç temposunu kazansın. Konya maçından beri yok. Öyle bir oyuncuyu başta alıp riske edersen problem olur. 
Bir tek onda değil diğer oyuncular da var. O maçta Castillo oyuna girmek istiyor. Yok dedik. Bekledik, 2 oldu, 3 oldu, 4 oldu Castillo’yu çağırdık. Neden hazır değil. Maça en küçük riske giremeyiz. Orada abartıldı konuşuldu.  4-0 kazanmışız. Kimse bu maçı çok iyi oynadılar kazandılar.
MUSTAFA AKBAŞ İLE NELER KONUŞTUNUZ?
Mustafa ile kendisiyle konuştuk. Oynattığım oyuncuyu, oynatacağım oyuncuyla yüzde yüz konuşurum. Bazen oyuncularımızdan tepki de gelir. Oynatmadığımız oyunculardan tepki de gelir. Fazla tepki gelince soyunma git derim. Biz Mustafa ile tabiki konuştuk. Mustafa’yı her şeyi bir kenara bırakın.. Bir kere çok kaliteli bir insan, iyi bir insan. Girerken bile tereddütlü girecek. Daha hazır değil. Sıkıntı olmadı, hem takımla ilgili hem de Mustafa ile ilgili... 
MUHARREM USTA’NIN SOSA, KUCKA, KENDİ SATABİLECEĞİ SÖYLENİYOR. BU SATILMA KONUSU GÜNDEME GELİNECE OYUNCULARIN PERFORMANSINDA ETKİLİ OLUYOR MU?
İdari bir konu.. Şimdi benim biliyorsunuz, en çok sorulan şeylerden bir tanesi. Rıza hocanın mukavelesi bitiyor. Arkadaşlar ben sadece şu 6 maçı düşünüyorum. Kritik maçlarımız var. Benim açımdan. Mukavele olmuş olmamış benim için sorun yok. Yeni yenötem gelmiş alacağı kararlar vardır. Serbest. Benim için hiç önemli değil. 
Benim bütün oyuculara ihtiyacım var. Bütün arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Yöneticilerimiz farklı düşünceleri olabilir. Kendilerine göre düşünceleri vardır. Geçmiş yönetimden farklı farklı şeyleri yapılandırmak istiyordur. Yönetimin alacağı kararlar. Onlara karışamayız. Bizim maçlarımız kolay değil. Osmanlı maçı, Sivas maçı kolay değil. Onları oradan Antalya, Kasımpaşa’ya gideceksiniz. Bunlarda mücadele etmez, kendini vermezseniz kazanamazsınız. Bu konular beni aşan konu. Yönetimin konusu. Yeni gelmiş yönetim. Mutlaka farklı düşünceleri olabilir. Onları geldiklerinde görev paylaşımı yaptığında paylaşırsınız, o merak ettiğiniz cevapları yönetim çok iyi şekilde verir.

 
TRABZONSPOR SEZON SONUNDA NE BEKLİYOR? NERESİ OLURSA BAŞARIDIR?
Ben bağırırım da, uyarırım da.. Ben hiç bir zaman hiç bir oyucuma art niyetli olmadım. Buradaki olayı anlatıyorum. Siz başka türlü anlıyorsanız yapacak bir şey yok. Benim ne oyuncularımla ne de başka biriyle problemim yok. Ben buraya geldiğimde kriz yönetmeye geldim. Ben geldiğimde bu takım 3. Değildi. 11.’ydi. Biz bu krizin içine girdik. Biz buraya geldiğimizde sahanın içinde kriz var. Ama sahanın dışında daha büyüktü. Biz onları yok etmeye çalıştık. 
Ben kulübüne bir kuruş para harcatmadan çalışan antrenörüm. Bir tane transfer yapmadan, kulübümüze yük vermeden çalışan birisiyim. Bizim oyuncularıma saygımız sonsuz. Aramızda o olabilir bu olabilir. Ama hiç bir zaman abartılıp gündeme getirilecek şeyler değildir. Ben bir yerde çalışırım. Ama şöyle bir şey bırakırım bembeyaz. Benim arkamdan kimse konuşamaz. Rıza hoca şunu yaptı diyemez. 
Benim, futbolcularımla hiç bir zaman problemim olmaz. Onların problemi olur. Ama oynamadıkları için. O da gayet normal. Yedek kaldığında kıza küser, haksızlık yapıldığını düşünür. O yönden sıkıntı olabilir. Öbür türlü benim hem kişiliğime uymaz. 
Futbolu seviyorum. Ben ne kazandıysam hayatımda futbol sayesinde kazandım. Onun için futbola minnettarım. Onun için ihanet etmem. Bizim takımımızda öyle bir konu yok. İyi bir arkadaşlığımız var. 
Sizin bilmediğiniz başka bir şey var. Senin istihbaratın iyi çalışmıyor. Orada başka bir şey var o bizim içimizde kalır. Bizde bir yanlış kesinlikle olmaz. Beyaz bir sayfa bırakırız,