İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzonspor-Başakşehir maçı ile ilgili TBMM’de basın toplantısı yaptı.

ÖRS yaptığı basın toplantısında “VAR sisteminde bunlar oluyorsa bu ülkede adalet nasıl sağlanacak?” dedi.

Örs TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Trabzonspor; ekonomisi dip, işsizliği tavan yapmış bir şehrin takımı olarak, çok kısıtlı imkanlarla milyonlarca taraftarının spor zevki ve heyecanına karşılık vermeye, başarı beklentilerini karşılamaya çalışan bir Anadolu kulübüdür. Hakem hatalarından en çok canı yanan kulüplerin başında Trabzonspor geliyor. Cem Papila, Bünyamin Gezer, Bülent Yıldırım, Cüneyt Çakır, Deniz Ateş Bitnel son olarak da Halil Umut Meler faciası geldi. VAR (video yardımcı hakem) sisteminde bunlar oluyorsa bu ülkede adalet nasıl sağlanacak? Aynı hakemin daha bir kaç hafta önce yine bir büyük maçta Trabzonspor’u mağdur etmesi bir yana, futbolumuzda hakem hatalarını nispeten azalttığına inandığımız VAR sistemine başvurmaya gerek dahi görmemesi nasıl ifade edilebilir? Bunlar VAR’ı yok ettiler.” dedi.

Örs, konuşmasında, Trabzonspor’un sistematik olarak Türk futbolunun dışına itilmeye çalışıldığını iddia ederek “Şike sürecinden beri izlenen yol adaletsizdir. İzlenen yol gayri ahlakidir.  Türk futbolunda yetiştirdiği oyuncular, Türk futboluna kattığı kalite ile öne çıkan Trabzonspor bilinçli olarak sistemli olarak dışarıya itilmektedir. Bunda kaybeden Türk futbolu olmaktadır. Türkiye’de futbol 3 ten büyüktür.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: ”Trabzonspor’un yarıştığı rakiplerin bir kısmı ekonomisi çok daha güçlü taraftar kitlelerinin temsilcisi bazıları da, milletin vergilerinin haksız rekabette kullanıldığı, belediyelerin, devletin kendilerine sunduğu imkanları sınırsızca harcayan kulüplerdir. Hal böyle olunca daha işin başında bir fırsat eşitsizliği doğmaktadır. Daha yeni transfer yasağıyla karşı karşıya kalan Trabzonspor, alt yapıdan yetişmiş -ki bu durum ülke futbolunun geleceği açısından umut verici bir gelişmedir- gençlerle yarışın içinde kalma mücadelesi vermektedir. Son maçta 4’ü ilk onbirde, 7’si kulübede alt yapıdan yetiştirdiğimiz 11 evlatlarımızla mücadele ettik. Hal böyleyken belediye - devlet destekli takıma karşı verdikleri onurlu mücadelenin bariz hakem hataları nedeniyle sonuçsuz kalması, milyonlarca taraftarının bu hatalar sonucu üzülmesi, rakibinin bir sezon boyu maçlarına getirmeyi hayal dahi edemeyeceği sayıdaki yaklaşık 40 bin kişilik taraftar grubunu o maç sonrası stadyumdan evlerine boynu bükük göndermesi, futbolun fair play ruhu ve adil yönetim anlayışıyla da ters düşmüştür.”

İYİ Parti Milletvekili Dr. Hüseyin Örs açıklamasında TFF’yi eleştirerek “Hani belediyeler futbolun içinden çıkacaktı. Belediyelerin kaynakları şehirlere hizmet için kullanılmalı. Sağlık, eğitim çevre vs. için. Yabancı sayısı artırılarak kulüpler borçlandırıp önemli döviz kaybına neden olmuştur. Yabancı oyuncular için adeta cennet oldu. Vergisi olmayan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Kulüpler borçlandırılarak döndürülemez duruma getirilmiştir. Bu iktidarın bir oyunudur. Bağlayıcı bir yasa çıkartılıp kontrol altına alınmamıştır. Özerk olduğu söylenen TFF, Kulüpler bu hale gelirken neredeydi? Borçlandır kendine mahkum et mantığı güdülmüştür. CAS’ta en fazla dava dosyası olan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Süper ligde ve 1.ligde dosyası olmayan kulüp yok denecek kadar az.” dedi.

ÖRS, basın toplantısında TFF’nin önceden kurgulanmış bir tiyatro oyunu izlettirmeye çalıştığını iddia ederek, TFF Başkanı ve ilgili kurulların istifasını istediği konuşmasında “Biz tüm takımların eşit ve adil bir şekilde temiz bir ligde mücadele etmesini istiyoruz ama siz resmen insanlara önceden kurgulanmış bir tiyatro oyunu izlettiriyorsunuz. Size de adaletinize de artık kimse güvenmiyor. TFF Başkanı başta olmak üzere, ilgili kurulların Başkanlarını istifaya davet ediyorum.” dedi

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs basın toplantısının son bölümde siyasilere bir çağrıda bulunarak “Bordo- mavi bizim alın terimizdir, bordo- mavi bizim göz nurumuzdur, bordo- mavi bizim beşiğimizdeki battaniyemizdir, bordo-mavi bizim anamızın sandığındaki örtünün dantelidir. Sünnet tacımızdır, gelinliğimizdir, damatlığımızdır, düğün davetiyemizdir. Gelinen noktada Trabzonspor’a sistemli bir operasyon yapıldığı açıktır. Gelin; siyasi ayırımları bir kenara bırakarak, iktidarı ve muhalefeti ile birlikte Trabzonspor’a yapılan operasyonlara karşı birlikte mücadele edelim. İktidarı elinde bulunduran arkadaşlarımıza sesleniyorum. İktidar şikayet etme, mazeret üretme yeri değildir. Kim Trabzonspor’un emeğini çalıyorsa, bunlara gereğini yapın, yaptırın. Gücünüzü bir kez de olsa Trabzonspor’un menfaatleri için kullanın.” dedi.