Maçın zor geçeceğini bildiklerini belirten Ak, “Özellikle ilk 45 dakika bunu net bir şekilde hissettik. İlk yarıda amaçsız bir pas oyunu oynadık. Planlarımızda topa sahip olmak vardı. Rakibi ekstra paslarla yorup birinci bölgeye yaslamak istedik. Ayrıca geçiş oyununu da engelleyip rakibimizin kenar ortalarındaki zaaflarını kullanmak amacındaydık. Yüzde 30 gibi bir oranla rakibine bu fırsatı veren bir takım. Bunun üzerine çalışmalar yaptık. Oyuncularımızla teorik antrenmanlar da gerçekleştirdik. Ancak ilk yarıda kabul edemeyeceğimiz bir oyun vardı. İkinci yarıda ise istediğimiz gibi coşkulu bir şekilde planlarımızı devreye sokarak daha kararlı, daha cesaretli ve daha tehditkar oynamaya başladık. Nitekim iyi oynarken talihsiz bir gol yedik. Takım olarak topun arkasındayken konsantrasyon eksikliğinden geriye düştük. Buna rağmen oyuna geri döndük ve istediğimiz organizasyonla golü attık. Daha sonra taraftarlarımızın da desteğiyle daha fazla yüklenip, rakibimizi birinci bölgeye yasladık. Son dakikada da üst üste gelen iki fırsatı değerlendiremedik. Futbol olasılıklar oyunu ve her şey olabiliyor. Kaderimizde bu varmış. Bu akşam iki puan kaybettiğimiz için üzüntülüyüz ama ikinci yarıda sergilenen oyuna bir şey söyleyemeyiz. Şimdi daha çok çalışmamız lazım. Üzüntülü olduğumuz kısım ilk yarıdaki oyun ve taraftarımız önünde kazanamamız” dedi.

Abdülkadir Ömür’ün Demir Grup Sivasspor maçında ağrıları nedeniyle ilk yarı sonunda oyundan çıktığını hatırlatan Ak, “Abdülkadir dün ve bugün kendini deneyip oyunda olmak istedi. Kendisiyle oyuna başladık fakat ağrıları olduğunu söyleyince değiştirmek zorunda kaldık. Hüseyin Türkmen’in değişikliği ise teknik bir karardı. Çünkü geçiş oyunu oynayan bir takımla oynuyorduk ve sarı kartı vardı. Böyle maçlarda en önemlisi sahada eksik kalmamanızdır” diye konuştu.

Takımda duran topları ve penaltıları Bakasetas’ın kullandığını vurgulayan Ak, şunları söyledi: “Devamlı çalışan bir oyuncu. Maçın tamamında oyunun içine girmeye çalıştı. Son dakikada fırsatı değerlendirmek istedi. İkinci kez denemesi bence onun cesaretini gösteriyor. Bu da önemli bir şey. Özellikle ikinci kurtarışından dolayı kaleciyi tebrik etmek lazım. Bunlar futbolun içinde var. Bazı oyuncular oyunun içinden uzaklaşabilir, bazı oyuncular da her şartta sorumluluk alabilir. Bence bu oyuncular çok kıymetlidir ve sonuna kadar sizi başarıya götürür.”