Opr.Dr.Ayhan Çağılcı'nın Kaleminden ;Money Money Money

Sevgili dostlarım,çok yoğun bir meslek hayatım olmasına rağmen "Trabzonspor teknik direktörü kim olmalı ve nasıl bir futbolcu profili olmalı"konusunda düşüncelerimi sizlerle paylaşmak zorunda hissediyorum kendimi.
     Görünen o ki ,yeni yönetim futbolun içinden gelmiş insanlar içerse de yine yanlış yaparak bir yıl daha bu Trabzonspor sevdalilarina saç baş yonduracak, küskün,kızgın,hüsrana uğramış bir taraftar kitlesi ve her geçen gün batan bir Trabzonspor.
     Sevgili dostlarım yıllar boyu Trabzonspor yönetimine gelenler batırdı gitti,Nam olsun ,reklam olsun diye yönetime talip oldu,rezil edip gittiler.Sonucda borç batağında,hisse değeri yerlerde sürünen,taraftarının psikolojisini hiçe sayan bir sonuç çıktı ortaya.Agzımiz sütten yandı şimdi yoğurdu üfleyerek yeme zamanı.
      Sevgili dostlarım, Trabzonspor Teknik Direktörü bence Trabzonspor lu olmalı.Utanmalı.gurur duymalı,mutlu olmalı üzülmeli ,sevinmeli Yani Trabzonspor yöneticileri gibi Teknik heyetinin de Trabzonspor'un başarısı için harcadığı zaman , akıttığı ter ,onun mutluluğuna yansımalı.Gorevinin aslında bir mutluluk enjekte etmek olduğunu idrak etmeli, Trabzonspor camiasına.Çok önemli bir görev.
  Taraftar bu teknik direktör ü bilmeli tanımalı
  Kimdir,kimin nesildir,hangi mahalleden,,kimin çocuğudur,kimin kardeşidir,kimin amcasidir,kimin babasıdır,hangi köydendir.Basarıları,mesleki tecrübesi, kişiliği,karakteri, adamlığı, Trabzonsporlu mu.
  Taraftar ile Teknik  direktör arasındaki bu  güçlü" kovalan.bağ "  otokontrol mekanizmalarını da beraberinde getirir.Atanan teknik  direktörün başarısızlık riskini azaltır,onuru ve şerefi icin mücadele eder.Bu başarıyı ailesi ve komşuları ile de paylaşır,daha mutlu ve gururlu bir şekilde fizik yorgunluğunu unutur,işine daha da zaman ayırır.
   Sevgili dostlarım,Trabzonspor bu toplumun PSİKOTERAPİSİ'dir.İnanın nice hastam ameliyat masasında bana hastalığını değil, Trabzonspor un halini soruyor.Askari ücretli hastam geçenlerde bana taksitle Trabzonspor a yardım ettiğini söyledi.Utananlar var mı çok merak ediyorum,ben utandım.
   Sevgili yöneticiler,yıllar boyu Trabzonspor'a teknik direktör geldi.VALİZ'i ile geldi,doldurdu gitti.Geriye bile bakmadan çekip gittiler.Ne verdiler,bir kocaman HİÇ.SIFIR.
   Sevgili dostlarım,"ruh olmazsa beden bir hiçdir"Sadece madde birşey ifade etmez.Ruh lazim,aşk lazım,,sevgi lazim bir meslekte başarili olmak  icin.Calismak lazım severek, isteyerek. Çalışmak ,basardikca yureklenmek, gururlanmak lazım.Mutluluk duymak lazım,heyecan ile sarılmak lazım işeBöyle
 hedef yükselir. Önce inaak,stemek ,gönül vermek ve sora çok çalışmak,sorumluluk duygusu hissetmek,yeni mesleki fikirleri ortaya koyup uygulamaya geçirmekle lazım, farklı düşünmek lazım.Dahice düşünüp,delice çalışmak lazım en başarılı olmak için.
    Evi,eşi, çocukları başka şehirde ,düzenini başka şehirde kurmuş  GÔÇEBE bir teknik direktör ün Trabzonspor dan almaya geldiği açıktır.Çünku bedeni burada olabilir ancak ruhu eşinin ,çocuklarının,anasının,babasının,akrabalarının ,dostlarının bulunduğu  yerdedir. .Bu kişi ancak işçi olur Asla lider olamaz,asla zirveye oynayamaz.Zirve başarı demektir,Başarı ise mesleki tecrübe,akıl ve ruh dehaliğı,zaman harcama ,mutlu bir aile gibi birçok faktörü içinde barındırır.
    Bu nedenledir ki eski defterleri bir kenara bırakıp dahi derecesinde futbol zekası olan,her geçen gün daha da üzerine koyarak meslek hayatına ciddiyetle sarılan ,ailesi ile Tabzonda huzurlu bir hayatı olan Trabzonumuzun evladı, Sayın Mustafa Reşit Akçay ın Trabzonspor teknik direktörlugune getirilmesini sizlerden bir çok taraftar gibi ben de istirham ediyorum.Sevgili yoneticiler şimdi diyeceksiniz ki "sen kimsin  de bize akıl veriyorsun isine bak" degil mi
  Ben zamanım olmadigindan Trabzonspor ilenilgilenemeyen zaman fakiri bir cerrah ım.Bir ayda binlerce insanla içiçe olan ,yılda binlerce insana faydası dokunan ,bir doktorum. Bir Trabzonspor sevdalısı olarak bu yazıma itibar etmenizi ,istirham ediyorum.Takdir sizindir,Bunu gelecek güzel günlerde sizler de bizler de mutlu olalım diye istiyorum.
  Mustafa Reşit Akçay Trabzonspor teknik direktörü olarak inanın başarılı olacaktır,buna can-i gönülden inanıyorum.güveniyorum,sizlerinde.en kısa zamanda Mustafa Reşit Akçay ı Teknik direktör olarak ilan etmemizi istiyorum.Bu benim Trabzonspor a vicdan borcum . İnşaallah yanılmam.
     Saygilarımlar
    Önce Teknik Direktörü atayalım sonra müsrif futbolcuları gönderelim.
    Dert de bizim 
    Tasa da
    El ne bilir senin sevgin varmış,açın varmıs
    El in bildiği, Abba nın şarkısındaki gibi "Money Money Money"
    Onu bilir onu söyler,el oğlu.