Öldük Öldük Dirildik Bursaspor 1- Trabzonspor 2 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının perdesi Bursa'da açılıyor. 17. haftanın ilk mücadelesi olan Bursaspor-Trabzonspor maçını
Trabzonspor Yusuf Yazıcı ,Uğur Demirok ve 39 .Dakikada Kubilay'ın Golü ile Bursaspor karşısında 2-1 kazandı.

81. RANDEVU...
Trabzonspor ile Bursaspor, Süper Lig'in ikinci devresinin açılış maçıyla birlikte 81. kez karşı karşıya geliyor. Geride kalan 80 lig maçında Bordo-Mavili takımın galibiyetlerde 40-11 üstünlüğü bulunuyor. 29 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 120 gol atarken, kalesinde 63 gol gördü.

Bursaspor, evinde 7 maçtır yenilmiyor. Trabzonspor, son 2 lig maçını gol atamadan kaybetti. Bordo-Mavililer, bu sezon Ağustos-Eylül arasında da 3 maçlık, gol atamadığı ve yenildiği bir seri yaşamıştı. Trabzonspor, deplasmanda oynadığı son 5 maçın 2'sini kazandı.

Hamza Hamzaoğlu, teknik direktör olarak Trabzonspor'a karşı çıktığı 7 lig maçının 5'ini kazandı. Hamza Hamzaoğlu ve Ersun Yanal, teknik direktör olarak ligde 5 kez karşılaştı ve 2'şer galibiyet aldı. Ersun Yanal, Bursaspor'a karşı çıktığı son 6 lig maçını kaybetmedi.

Stat: Timsah Arena
Saat: 20.00
Hakem: Yaşar Kemal Uğurlu


Bursaspor: Harun, Erdem, Ertuğrul, Sivok, Aziz, Jorquera, Merter Yüce, John, Batalla, Deniz, Kubilay
Yedekler: Mert Günok, Mert Örnek, Şamil, Faty, Del Valle, Sercan, Necid
Teknik direktör: Hamza Hamzaoğlu

Trabzonspor: Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mas, Okay, Onazi, Castillo, Yusuf Yazıcı, Olcay, N'Doye
Yedekler: Esteban, Zeki, Medjani, Mustafa Akbaş, Aytaç, Yusuf Erdoğan, Suk
Teknik direktör: Ersun Yanal

MEHMET EKİCİ KADRODA YOK
İsmi Beşiktaş ve Fenerbahçe ile geçen Trabzonsporlu Mehmet Ekici, Bursaspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı

12. dakikada sol kanattan kullanılan taç atışı sonrası Bursaspor ceza sahasında oluşan karambolde topa son dokunan isim Yusuf Yazıcı oldu ve attığı golle Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. 28'de bu kez Yusuf Yazıcı'nın sağ kanattan kullandığı kornerde ön direkte kafayı Uğur Demirok vurdu ve durumu 2-0'a getirdi.
KUBİLAY GOLÜNÜ ATTI
39. dakikada Bursaspor'un genç golcüsü Kubilay Kanatsızkuş kaleci Onur'dan dönen topu ağlara gönderdi ve Bursaspor'u soyunma odasına umutlu götürdü.

FIRTINA 10 KİŞİ
Trabzonspor ikinci yarıya bir kabusla başladı. 43'te ilk sarı kartını gören Dame N'Doye, 48. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Rakibinin eksik kalmasının ardından gol için bastıran Bursaspor'da 68'de Jorguera'nın kafa vuruşunu Onur Kıvrak harika bir şekilde kurtardı.

BATALLA VE OLCAY NET POZİSYONLARI KAÇIRDI
78. dakikada Yusuf Yazıcı'nın hatalı geri pası sonrası Batalla, Onur'la karşı karşıya kaldı ancak topu ağlara gönderemedi. 80'de ise Olcay Şahan Trabzonspor formasıyla ilk golünü atma şansını değerlendiremedi.

Son dakikalarda Yusuf Erdoğan'ın iki net pozisyonunda Bursaspor kalecisi Harun gole izin vermedi. 17. haftanın ilk maçından galip ayrılan taraf Trabzonspor oldu.

Bu sonuçla Trabzonspor ligdeki puanını 21 yaparken, Bursaspor ise 27 puanda kaldı.

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
5. dakikada Jorquera'nın ceza alanına gönderdiği topa iyi yükselen Ertuğrul Ersoy'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
8. dakikada gelişen Bursaspor atağında Trabzonspor ceza sahası içinde Olcay Şahan'dan seken topu önünde bulan Jorquera'nın şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.
12. dakikada Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın golüyle öne geçti. Mas'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği uzun taç atışında Sivok'tan seken topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1
28. dakikada konuk takım Uğur Demirok'un golüyle farkı 2'ye çıkardı. Trabzonspor'un sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunu Yusuf Yazıcı kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına yaptığı ortada ön direkte topla buluşan Uğur Demirok'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2
38. dakikada ev sahibi ekip Kubilay Kanatsızkuş'un golüyle farkı 1'e indirdi. Merter Yüce'nin pasıyla Trabzonspor ceza sahası içinde topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş'un şutunda meşin yuvarlak kaleci Onur Kıvrak'tan döndü. Topu önünde bulan Kubilay Kanatsızkuş'un yeniden yaptığı vuruşta top bu kez ağlara gitti: 1-2.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
50. dakikada gelişen Bursaspor atağında Batalla'nın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya Ertuğrul Ersoy'un kafa vuruşunda top, az farkla yandan dışarı çıktı.
68. dakikada Batalla'nın aşırtma pasında Trabzonspor ceza sahası içinde topla buluşan Jorquera'nın kafa vuruşunda kaleci Onur Kıvrak meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere çeldi.
78. dakikada Bursaspor, Batalla ile mutlak bir golden oldu. Yusuf Yazıcı'nın hatalı geri pasında Batalla kaleci Onur Kıvrak ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli oyuncunun vuruşunda top, kaleci Onur Kıvrak'tan döndü.
80. dakikada bordo-mavili takımın yeni transferi Olcay Şahan, Onazi'nin ara pasında kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.
89. dakikada Uğur Demirok'un ara pasında Bursaspor ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın şutunda kaleci Harun Tekin topu kornere çeldi.
90+2. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ara pasında Bursaspor ceza sahası önünde topla buluşan Aytaç Kara'nın plase vuruşunda kaleci Harun Tekin topu ayağıyla çeldi.

MAÇTAN NOTLAR
Bursaspor-Trabzonspor karşılaşmasında alınan olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti. Maça girenlerin üzeri tek tek aranırken, araçlar ise bagajlarına kadar kontrol edildi.

MEHMET EKİCİ KADRODA YOK
İsmi Beşiktaş ve Fenerbahçe ile geçen Trabzonsporlu Mehmet Ekici, Bursaspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Mehmet Ekici'yi neden kadroya almadıklarını "Bu konu oldukça gündemde. Transfer konusu netleşmeden oynatmak istemiyorum. Değerli bir oyuncu ama bekliyoruz'' ifadeleriyle açıkladı.
SERDAR KURTULUŞ BAŞARI DİLEDİ
U 21 takımı ile yapılan hazırlık karşılaşmasında dizi çıkan ve Almanya'da ameliyat olan, Bursaspor'un tecrübeli futbolcusu Serdar Kurtuluş, bir yandan tedavisini sürdürürken, uzun bir aradan sonra soyunma odasına geldi ve Trabzonspor maçı öncesi takım arkadaşlarına moral verdi. Kaptan Harun Tekin, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile sohbet eden Serdar daha sonra maçı locadan izledi.

YENİLER TRİBÜNDE
Bursaspor'un bugün sözleşme imzaladığı Sloven oyuncu Boban Jickov ile Onur Atasaray, ilk kez bir Bursaspor karşılaşmasını canlı olarak izledi. Jivkov'un linas işlemleri pazartesi günü tamamlanacak ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, şans vermesi halinde Salı günü Akhisar Belediyespor Ziraat Türkiye Kupası maçında görev yapacak.

HARUN TEKİN 'DALYA' DEDİ
Bursaspor'un A Milli kalecisi Harun Tekin, Trabzonspor karşılaşmasında birlikte yeşil beyazlı forma ile 100'üncü resmi karşılaşmasına çıkarken, ilk dalasını da yapmış oldu. Yeşil-Beyazlı taraftarlar, kaleci Harun'a büyük sevgi gösterisinde bulundu.

ŞEHİT RESİMLERİYLE TÜRK BAYRAĞI AÇILDI
Bursasporlu taraftarlar, 15 Temmuz şehitlerinin yanı sıra son olaylarda şehit olanların resimlerinin de yer aldığı büyük bir Türk bayrağı açtı. Teksas tribününde açılan bu büyük bayrak büyük alkış aldı.

BATALLA VE İSMAİL'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Bursaspor'un Arjantinli kaptanı Pablo Martin Batalla ile yeni transferlerinden İsmail Konuk'a Teksas tribünü taraftarları sürpriz yaparak kale arkası önünde doğum günü pastası kesti. Yeşil beyazlı taraftarlar her iki futbolcuya büyük sevgi gösterisinde bulundu.

OLCAY ŞAHAN KADRODA
Trabzonspor'un iki gün önce Beşiktaş'tan kadrosuna dahil ettiği Olcay Şahan teknik direktör Ersun Yanal tarafından ilk on birde sahaya sürüldü. Karşılaşmayı izlemeye gelen bordo mavi taraftarlar, Olcay'ı tribünlere davet ederek alkışladı. Yanal'ın ismi Fenerbahçe ile anılan Mehmet Ekici'ye şans vermemesi dikkat çekti. Bordo mavililerin yenilerinden Sgros, Peraira ise ilk on birde şans bulurken, Medjani ise yedek kulübesinde kaldı.