MUHARREM USTA SALİH DURSUN TÜRK FUTBOLUNA KIRMIZI KART GÖSTERDİ 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta Galatasaray - Trabzonspor Karşılaşmasında Trabzonspor'u Katleden Hakem bu ülkenin futbolunun onuru ile oynamıştır . Salih Dursun'u tebrik ediyorum Türk Futbol Tarihinin İklimini değiştirecektir. Bu akşamın kazanan tarafı Trabzonspordur ,Türk Futboludur İnşallah bu geceden MHK ve Federasyon ders çıkarır . Deniz Ateş Bitnel bizim seninle bir sorunumuz yok seni vermiş olduğun kararlarınla baş başa bırakıyorum , Taraftar Türk Futbolundaki Devrim Ateşine şahit olacaksınız . Ey hakem tehki karşımdaki savaşacağım sen olsaydın senin artık yerin fitnıs salonu işine geri dön dedi. Bizim Galatasaray ve Taraftarı ile bir Problemimiz yok hakem ilk yarı Galatasaray'ın bir diğer hocasını kurtardı şimdi diğer hocasını kurtarmaya çalışması manidardır. 

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta Beraber Salih Dursun ile çıktığı basının önünde seyircinin taşkınlık yapmaması gerektiğini haklı davamızda haksız olmayacağız Trabzonspor Devrim yapmıştır fitili ateşlemiştir  değişim şarttır dedi. 

BASIN TOPLANTISINDAN ANA BAŞLIKLAR 

Muharrem Usta: "FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel, senin hakemliğin bitti. Git fitness hocalığı yap artık."

"Deniz Ateş sorun sen değilsin. bu iklime neden olanlar sorun. Bunun bu ülkede değişmesi lazım."

"Galatasaray ile ikinci maçımızda aynı şeyi yaşıyoruz. Siz kimleri kurtarma operasyonu yapıyorsunuz? Hayrola?"

"Salih Dursun inşallah bu gece rüyalarınıza girer! Bunları kimler yaptılarsa!"

"Haksızlığa isyanın sembolüdür Salih Dursun. Sadece Trabzonspor için değil, Türk futbolundaki haksızlıklar için semboldür"

"Bu akşamın kazananı Trabzonspor ve Türk Futbolu olmuştur.

"Penaltı olduğunda Hami'ye haber ulaştırmaya çalıştım, ama ulaştıramadım. Onur kaleden çıksın diyecektim."

"Ahh Deniz Ateş Bitnel! Keşke sorun sen olsaydın, çözmek kolay olurdu. Sana asla üzülmüyorum,vicdanınla baş başa bırakıyorum"

"Son sözüm Trabzonspor taraftarına: Lütfen en ufak bir taşkınlık yapmayın. Bugün dönüşümün günüdür"

Tüm açıklamalar:

"Bu gece, Türk futbol tarihi için önemli bir gece. Acaba üzüntülü mü olmalıyız yoksa Türkiye'de bir şeylerin değişeceğinin işaret fitilinin yandığı için mutlu mu olmalyız bilemiyoruz. Ama herkesin emin olması gerekir ki bizim gönlümüzden, ciğerimizden biliyoruz... Hiç üzüntümüz yok. Alnımız ak, başımız dik. Türkiye'de oynanan futbolun değişime uğraması gereken bir süreçten geçiyoruz. Buna bir şeylerin sebep olması gerekiyordu. Bence bu akşam çok önemli bir dönüşüm gecesini yaşıyoruz."

"Elbette çok ağır ifadeler kullanılabilir ama Türkiye'de ağır ifadeler bir şeyi değiştirmiyor. Ama değişmemiz şart. Ülke futbolunun mutlak manada bu darboğazdan çıkması için bir şeylerin olması gerekiyor. Basını biraz takip ettim. En hafif tabiriyle bu gece bir 'utanç gecesi'. Daha ağır bir ifade kullanmayalım. Hani okullarda çocuklarımız var ya eğitim gören... Onlara öğretilen temel kelimeler vardır. O kelimelerden birisi 'onur'dur. Bir diğeri 'şeref'tir, 'haysiyet'tir, 'gurur'dur... Bunlar önemli kelimeler. Çocuklarımızın hayatları boyunca sahip çıkması gereken, aileleri tarafından öğretilmesi gereken kelimeler bunlar. Bizim ülkemizin geleceği buradan geçiyor. Arkadaşlar, 'şeref'le bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır. İnsanın yalnızca ekmeğe değil, şerefe de ihtiyacı vardır."

"Bugün burada bunları futbol üzerinden konuşmamız doğru değil ama biz futbolu da, sporu da ülkede kamplaşma olmasın, insanlar hafta sonlarını mutlulukla geçirsinler, futbolseverler futbolun zevkini tatsın diye spor tüm dünyada bir araçtır. Ama bizim ülkemizde bir sorun var. Üzücü ama maalesef var. Maçla ilgili teknik analiz yapmam doğru değil ama bu maç zaten Özer'in ikinci sarı kartıyla zaten bitmişti. Peki ya sonrası? Penaltı... Bize verilen penaltı... İnanılır gibi değil! Ya da Aykut'a verilen kırmızı kartta yan hakem hakeme koştu ve uyardı, 'Sarı kartı ver' diye. Peki Marin itilirken sen yan hakem olarak orada değil miydin? Orada koşma burada koş... Olacak şey mi? Onun için başta söylediğim kelimeleri söyledim. Bu kelimeler, Türk futbolunun kamplaştırılması için kötü anlamda kullanılamaz. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Seferberlik halinde bu insanlara bu kelimeleri öğretmemiz lazım."

"Biliyorsunuz maç bir dakika uzatıldı. 86. dakikada penaltı oldu, dört tane kırmızı kart oldu, üstelik Trabzonspor'un 90 dakika boyunca yaptığı faul sayısı 7. 7 faule 4 kırmızı kart. Başta söylediğim kelimeleri sahiplenen insanlar, 3 dakika 5 dakika 7 dakika maçı uzatır, gerekirse de Trabzonspor 8-1 yenilir. Bir mahsuru yok. Bir dakika maçı uzatıyorsunuz, onu da oynatamıyorsunuz! Tiyatroyu düşünebiliyor musunuz? Yazık, çok yazık."

"FIFA kokartlı hakemimiz Deniz Ateş Bitnel... Sen bundan sonra fitness merkezine git ne iş yapıyorsan onu yap. Senin hakemliğin bitti. Git orada hocalık yap sen. Ama keşke sorun gencecik, orta tecrübede bir hakem olsa... Böyle bir hakemin, böyle bir operasyona soyunmasının arkasındaki iklimi sorgulamamız lazım. Deniş Ateş Bitnel; sorun sen değilsin. Asla değilsin. Keşke sorun sen olsan da Türkiye'deki bu hava temizlense. Hatırlıyorsunuz değil mi Galatasaray'la Trabzon'da olan maçımızı. Ufak da olsa bazen şifreli şeyler de söylemem gerekebilir. Kimleri kurtarma operasyonu yapıyorsunuz? Hangi güçle Anadolu'dan dünya markası olarak çıkan Trabzonspor'la oynama cesareti gösterebiliyorsunuz? Bu iklim, değişmek zorundadır."

"TFF ve MHK... Biz yapmadan, Trabzonspor camiası yapmadan, siz bu iklimin nedenlerini sebeplerini bu ülke kamuyouna hemen yarın anlatın. Olan bitenlerin muhattabı Deniz Ateş Bitnel değil, sizsiniz. Bizim ilişki ağımız orada olan biteni bilecek kadar güçlüdür. Bu düzen değişecek. Trabzonspor yanabilir ama bu ülkede bu düzeni değiştirmemiz lazım. Taraflı tarafsız tüm ülkeden 'Utanıyoruz' diye mesajlar geliyor."

"Bu akşam dünyaya rezil olan Türk futboludur. BBC, L'Equipe, Bild Sports, The Sun, Daily Mail ve daha sayamayacağım kadar ogan... Salih Dursun bu gece Türk futboluna kırmızı kartı göstermiştir. Bu bir isyan değil, dönüşümün sembolüdür. Şimdi ben MHK ve TFF'ye sesleniyorum. Milyonlarca sporseverin yaşadığı ülkemizi dünyaya rezil etmeyi nasıl becerebiliyorsunuz? Bu kirli düzenin spor sahalarına ve seyircilerine verdiği zararı yıllardır görmüyor musunuz? Hiç mi sorumluluk duygunuz yok? Üzüntü verici olan şey şu: O makamlara gelenler, o başta söylediğim dört kelimeyi okuması lazım ve sonra bu rezilliği nasıl yaşattıklarını düşünmeleri gerekir."

"Bu akşam benim isyanım Trabzonspor'a karşı yapılan haksızlığa değildir. Trabzonspor her türlü zorluğun altından kalkabilecek bir kulüptür. Kimse canını sıkmasın biz daha neler gördük neler... Ben bu futbol ikliminin bu hale gelmesinden sorumlu olanlardan şikayetçiyim. Salih Dursun'u sembol edinin. İnşallah bu gece rüyalarınıza girer. Ama dediğim kelimelerle ilintiniz varsa tabii ki... Benim bu söylemlerin asla ve asla Trabzonspor'la ilgili değildir. Biz dayanırız. Buraya gelmeden bazı taraftarlarımızın taşkınlık haberlerini aldım. Onlara sesleniyorum: En ufak taşkınlık yapmayın değerli Trabonspor taraftarı. Biz değişimin fitilini ateşleyen kulüp ve taraftar olmak zorundayız. Siz sakin olun. Bu düzen bu ülkede değişecek. Sizlerle değişecek. Galatasaray'la da değişecek. Onlar da çok pişmanlar."

"Haksızlığa isyanın sembolüdür Salih Dursun. Ama sadece Trabzonspor için değil. Türk futbolunda yaşanan haksızlıklara isyanın figürüdür. Salih Dursun'a taraflı tarafsız tüm kulüplerin sahip çıkması lazım, eğer bu dönüşümü istiyorsak. Bugün artık bunun son günüdür. Bundan daha ileri gitme şansımız yok. Biz şuna inanıyoruz ki, yarın bambaşka bir gün olacaktır. Hem Trabzonspor için, hem Türk futbolu için."

"Biz Galatasaray'la şampiyonluk mücadelesi vermiyoruz. Maçtan önce onlarla bir derdimiz yoktu. Dursun Bey'le biz oturduk, yönetimler olarak dertleştik... İddiası olmayan iki takımla ilgili sahada oynanan tiyatro neyi ifade ediyor? Anlam vermek çok güç. Ben gerçekten Salih Dursun olayının altını bir daha çizmek istiyorum."

"Bu akşam hepimizin gördüğü tablonun özeti şuydu. Bir tiyatro seyrettik. Ama çok kötü bir tiyatroydu. Ben zekası olan insanların zekasıyla oynamaya cüret eden bu insanlara kahkalarla gülüyorum. Bu ülkede zekası olan milyonlarla arada iki üç kişi beş kişi oynamaya kalkmamalı. Her gün bu zora gidiş biraz daha artıyor. Maalesef durum bu.