MUHARREM USTA KUZEYYILDIZI TS DERNEĞİ'NDE DESTEK İSTEDİ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com
  

Trabzonspor Kulüp Başkanlığına Adaylığını koymak için alt yapı çalışmalarına devam eden Medikal Park Hastahaneleri Ciosu İş Adamı Muharrem Usta İstanbul Kuzeyyıldızı Trabzonsporlular Derneği Yöneticilerine Aday Olduğunu açıkladı .

Trabzonspor’da adaylığı belirsiz olan işadamı Muharrem Usta, aday olacağını açıkladı. İstanbul Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nde açıklamalarda bulunan Usta, camiayı birleştirmek için aylarca uğraştığını, sürecin sonunda aday olmaya karar verdiğini söyledi.
Usta sözlerini şöyle sürdürdü:
- Finansal tabloda büyük bir problemle karşı karşıyayız. Camiada olabilecek kadar güçbirliğinin oluşması için çalışıyorum. Zor bir yolculuk ancak artık yola çıktık, resmi açıklama birkaç gün içinde olacak. İstikrar sorunumuz var. Üçüncü sıkıntı, büyük camia Trabzonspor algısı. Beklememin nedeni bu birlik beraberliği sağlayabilmek.
- Şamil (Ekinci) Beyden başlayarak hemen her başkanı dolaştım. Temel amacımız parçalı yapıdan birlik içindeki bir yapıya geçmek. Seçime en az adayla ve mümkünse tek adayla girmek gerektiğini düşündüm. Aday olma konusunda olağanüstü bir isteğim de yok.
- İstanbul kulüpleriyle yarışmamız zor. Üretip satan, sportif başarısı olan, en az hatayla giden bir kulüp olmamız lazım. Transfer edeceğimiz oyuncular, yakın coğrafyalardaki başarıya aç ve kaliteli oyuncular olmalı.
- Şike sürecinde hak arama mücadelemiz derli toplu şekilde devam edecektir. 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur. Şike süreci belki önümüzdeki kongreyi etkilemeyecek ama geleceğimizi kaybetmemiz gerekiyor.
- Trabzonspor'da şu anda iyi bir kadro var. Yaşadığımız sorunlar teknik direktör kaynaklı değil. Bu sezonu kaybettik diye bir anlayış söz konusu olamaz. Türkiye Kupası'na odaklanıp oyuncuların performansını yükseltebiliriz.
- Kulübün giderleri arttı, gelirleri yerinde saydı. Gelirleri artırıp giderleri kısmazsak gelen yönetimlerin başarısı azalır. Bu iş bütçe işi. Trabzonspor’un geliri 140 ile 150 milyona varabilir. Ama camia bölünmezse, sportif başarı gelirse...
Muharrem Usta'nın listesinde adı geçen Gençağa Meriç, Soysal Algan gibi isimler de toplantıda yer aldı. Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz, camianın birlik içinde bir kongre süreci yaşaması gerektiğini söyledi. Dernek, Usta'ya Türkiye Uni-Ts'ler Birliği, TS Club'lar, Bordo Mavi Tur ve Trabzonspor TV projelerini de sundu.