Muharrem Usta Korkutan Rakamları Açıkladı 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, divan kurulunda eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na cevap verdi ve kulübün son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

İbrahim Hacıosmanoğlu ;

 Buradaki eleştireleri dikkate alınması gereken en önemli organımız. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Buradan bugün konuşulacaklara dört gözle bakıp kulak verdiğimizde temel sorunumuzun gerçekten ekonomik sorun olduğunu görmemiz lazım. Bugün hepimizin yanlış transfer politikamız nedeniyle eleştirdiğimiz takım var ya 30 milyon borcumuz olsaydı erken zamanda borcu ödeyebilseydik. Şundan herkesin emin olmasını istiyoruz biz bütçe disiplini için her birimiz destek vermediğimiz sürece asla çıkamayacağız biz geldiğimizde yaklaşık 150 milyon futbolcu bütçesi vardı.

 “20 milyon gelir gider vardı. 35 milyon faiz giderimiz var. Buna karşılık olarak 100 milyon gelir. Bu 240 milyon gideri basmaya çalışıyoruz. Scout ekibi ile birlikte 15 milyon lira ödüyoruz. Diğer giderlerimiz yıllık 20 milyon olan maliyetimiz 13 milyon olarak gerçekleşecek. Futbolcu bütçesi 150 milyondan 105 milyon brüt var. Faiz giderimizde bir kuruş kredi kullanmadığımız için artış olmadı. Biz her şeyi aşağıya bastık. Şimdi borcumuz az önce açıklandı. UEFA’ya Mayıs ayında vereceğimiz bir hesap var. Biz aslında nereye gittiğimizi mali kongrede görmüş olacağız. 
Birtek Mbia 'dan Para aldık  “Karamsarlık dağıtan bir başkan olamam. Geçende kulüpte değerli dostlarımız davet etti ki herkese gideceğiz daha çok dinleyeceğiz. Bunları yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Ekonomik durumu düzeltmeden Abramoviç gelsin para versin sorun o değil. Biz geldiğimizden belli Mbia’nın satışından bu yana para gelmemiştir. Yaklaşık 45 milyon içeriye para koyduk. 25 milyonluk bir kredi bu şahsı kefaletle kendine ait olan bankadan kullanılan kredidir. Bundan sonran girmemişti

Geriye dönük 233 milyon paraya ihtiyacımız var. Futbolcular bastık herşey bastık ilave kuruş faiz gelmediği halde 230 milyon lira paraya ihtiyacımız var. 103 milyon lira futbolculara yerli yabancı. Kulüplere borcumuz 60 milyon bonservis. 30 milyon menajerlik var her gün haciz geldi onlardan. Ne yaptığımız ile ilgili bizim ofisimizi basın bir görün nedir neyle uğraşılıyor. Tüzüğü söz halledeceğiz. Kan akıyor ölüyoruz. Biz hayati fonksiyonlarla uğraşıyoruz bunu kulübümüz için yapıyoruz. Hep beraber yapmamız gerekenler var. Kulübün içinde bulunduğu durum şu disiplinden bahsedildi ben onu 10 defa okudum o gün yönetimin bunu neden yaptığını biliyorum. Tek tek oyuncuya neden cezalar verildi. Bir disiplinden bahsedil. Biz yeni sezonda bu işi sıfırdan kurmazsak daha bunu çok konuşacağız.

SADİ HOCA AYRILMAK İSTEDİ AYRILDI BURADA OLSAYDI DA KONUŞSA İDİ 

 “Hami Hoca’dan bahsettiler Sadi Hoca’la devam etmek istedik. Ama o Etmedi, istemedi. Oyuncularla vedalaştı akşamüzeri televizyonda açıkladı. Tüm camianın bir hocada birleşme şansı yok. Bir hocayı herkes istemez. Sadi Hocadan sonra yeni hoca konusu gündeme geldiğinde camianın ağrılığı Hami kardeşimizi bana inandırmıştır. O gün bu salonda bir oylama yapsak yüzde 65 Hami çıkardı. Kötü iş yapıldı demiyorum ama güne göre zemine göre değişiyor durumlar. Hatırlı arkadaşlardan şu telefonlar geldi bana. Sakın ola şunu alırsın diye bana telefonlar geldi” ZOR DURUMDAYIZ “3 yıllık bir iş planında anlaştık. Her altı ayda bir UEFA bizi denetleyecek. Keşke TFF olsa bu durumda neden TFF yapmaz bu işler. Biz onlarla anlaştık. Hesaplarımızı açtık onlara. Mayıs’ın sonu hesap vereceğiz. Ben geldiğimde 6 ayı dolmuştu. O 6 ayda zararın 95 milyon liradır sportif A.Ş olarak. Bizde 60 milyon. 155 milyon lira eder. Biz 65 milyona anlaştık UEFA’yla. Ben geldiğimde 95 milyon zararın üzerine 30 milyon kar edeceğim 66 milyon 20 milyonla UEFA’ya çıkacağım yoksa ceza gelecek. Zor durumdayız. Bu cebinizden koyulacak bir parayla kapatılamayacak. Sizin borcunuzu değiştirmiyor. Bağış değilse borç paradır. Bizim Mayıs sonunda 20 milyon lira taahhüdümüz var. Nasıl olacak bu iş?”

GÖKHAN VE COŞKUN CEZA ALDILAR 
 “Gökhan ile Coşkun gibi çalışanlarımız bizden ceza aldı. Neden aldı. Kulüpten özel harcama yapılmayacak. Bir önceki özel uçak borcumuz var. Vadesi geçmiş tüm borçlar icradan üzerimize geliyor. 430 milyon lira özel şirketlere borcumuz var. Bilmem Atılım Factoring geliyor. 140 bin Euro yada Constant’ta geliyor 2 milyon Euro artı bilmem ne. Arkadaşlar yakalamışlar nerden yakalamışlar bankaya verilecek teminattan. Geriye dönük borcunuz var. Toplam borcunuz nedir. Bu şehirde50 kuruşluk evini bilmem kaça verip bize hacze gelen var. Bu kulüp gitti. Bu kulübü birlikte kurtarmak zorundayız”

SADECE TEKNİKDİREKTÖR MALİYETİMİZ 12 MİLYON EURO

Sadece teknik direktör maliyetimiz 12 milyon Euro. Bizim şu oyunculardan itibaren Malouda, Bosingwa, Douglas, Esteban, Marko Marin ve diğer yabancılar bunların 25 milyon bonservisi var. Menajerlik bedelleri 7.5 milyon Euro toplam kontratları 99 milyon Euro. İçinden kurtulduklarımız var. Bunları neden anlatıyorum beni uyarıyorsunuz. 150 milyon ödeyecek bir geliri yok bir kulübün.

ERSUN YANAL İLE KONUŞTUM 
Bu kulübün borcu bugün burada gördüğünüz değildir. Birinin arkasından dedikodu yapmak yakışmaz. Ben ne kadar kibarca konuştuğumu görün. Kulüpten herhangi biri kötü bir iş yapmışsa bu meclis bana sorarsa bilmiyorum olmasını beklemiyorum. Kan akıyor şuanda onunla uğraşıyorum. Hop ne oluyor ses çıkmıyor falan. Şimdi bu 99 milyon Euro’dan kaybettiğimiz rakam 50 milyon Euro bizim borcumuz böyle yükseldi. Tüm yönetimlerde şöyle bir sorun var. Şöyle düşünebilir ne kadar süremiz var 2 sene 3 sene ya iş yaparsın yada güle güle derler. Birisi söyledi 50. Yılla ilgili iddiası olmayan nasıl yaşar. 50.yılımız ile iddia koyuyoruz. Biz Trabzonspor bu yolda iyi işler yapsın herkes gerekeni görür. Biz asla ve asla bütçe Ersun Yanal ile şöyle anlaştım bütçemiz 20 milyon Euro bizim göndereceklerimiz var. Biz bunları önce göndermek zorundayız ama kime satacağız. Bütün oyuncular dünyanın her yanında menajerleri vardır. Bizde gencecik çocuklara menajerlik teklifi edenlerimiz var.

UEFA kriterine göre göndermek istediklerimiz yıllık maaşı yaklaşık 70 milyon. Yani elimizde 105 milyon takım var ya biz onun 33 milyon TL’lik kısmını tutmak istiyoruz diğerleriyle ayrılmak istiyoruz. Bütçe disiplinin sağlamak zorundayız. 10 ay maaş alıyorlarsa biz bunu veremeyeceksek başarılı olamayacağız. Ben salondaki endişeleri için kimsenin endişesi olmasın” “Stadın ihalesinde normal çim koltukları normal koltuk bunların hepsi dönüştü. Bunlar değişti. Çim değişiyor hibrit çim oluyor. Yaklaşık 10 milyon liralık masrafla Türkiye’de yeni uygulanan ısıtmalı, soğutmalı ısıtmalı. 7 tane antrenman sahasından biri hibrit yapıyoruz. Koltuklar ultra koltuklara döndü. Skorboard Vodafone’daki gibi yapılıyor. Özetle birinci sınıf oluyor stadımız. Zaten yiyeceğimiz darbeyi yedik demeden statta geri dönüş yapacağız.” 35 FUTBOLCU VAR “Scout konusu ise ya menajerler ya kulübün scoutları biz şuanda şunu yapıyoruz oy birliği ile yöneticiler, teknik adamların onayı olacak. Bugüne kadar izlenmemiş olan hiçbir oyuncu alamayacağız. Bizim havuzda belli bölgelere göre 10 milyon Euro’luk 7 tane futbolcu almak zorundayız. Bu 7 mevki ile ilgili yaklaşık 35 futbolcu var. Defalarca izlendi. Bunlarla görüşmeler başlandı. Bizim şuanda görüşme yaptıklarımızın yüzde 10’dan fazlası düşmedi” BIÇAK KEMİĞE DAYANDI “1461 Trabzon ve genç takımlarımız. Bu takımlar şöyle ölçüler şampiyonluk olmuş mu olmamış mı değil kaç tane adam vermiş yukarı. Bunları yarışmacı takımlardır yukarıya çıkardıkları oyuncularla önemlidir. Bizde şunu yapmak istiyoruz. 1461 burada efsane olmuştur. Ben ne demek istendiğini çok iyi anlıyorum. Hem Trabzonspor altyapısı hem akademisi hem gençlerin yetiştirilme şekilleri bak bütün alem ayağa kalksın dediğim önünde engel olmayacak. Bıçak kemiğe dayandı biz oyuncu yetiştirmek için kullanıyoruz”