MUHARREM USTA AKÇAABAT DELEGELERİ İLE BULUŞTU 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Akçaabat Hilton Garden'de  Çok sayıda delegenin ve destekçinin katıldığı yemekli toplantıda Muharrem Usta, Trabzonspor’un son durumu hakkında değerlendirmelerde bulunarak çözüm yollarını delegelerle paylaştı. Muharrem Usta’nın konuşmasından önce söz alan Medikal Park Trabzon Hastanesi Başhekimi Ahmet Çubukçu konuştu. Çubukçu şu açıklamalara yer verdi; “Bu kadar saygın kişiye hitap etmek beni oldukça heyecanlandırıyor. Beyin ameliyatı yaparken bana hiç heyecanlanmıyorsunuz diyorlar ama şuanda çok heyecanlıyım maruz görün. Çünkü konu Trabzonspor olunca acayip duygulanıyorum. Trabzonspor’un Yöneticiliğimi yaptığım o statta sakız sattığım zamanlar oldu. Sonra bir ara doktorluğunu yaptım. Şampiyon olduğumuz 2010-2011 sezonunda ben Trabzon lisesinde okurken Muharrem Usta’yla birlikte okuduk aynı sınıftaydık o 9 Eylül’ü kazandı ben Trabzon’u kazandım. Ondan sonra Trabzonspor’a yolumuz birleşti” Çubukçu'nun ardından söz Muharrem Usta ise delegelere projelerinden kısa kısa bahsetti. İşte o sözler;

MUHARREM USTA '' ŞAMPİYON GÜNLERE DÖNECEĞİZ “

Hep birlikte sevinç ve mutluluğu yaşamayı özledik. Türkiye’nin her tarafında dünyadaki tüm Trabzonsporluların keyfi kaçmış durumda. Bu günlere tekrar geri dönmek için bizim içn bir milat. Sizinle birlikte bu yıllara geri dönmek için yeniden başlıyoruz. Sizinle birlikte hep beraber dirilerek bu günler mutallaka yakalayacağız. Bütün ümidimiz bu. Hiçbir Trabzonlunun boynu bükülmeden asılmadan yeniden şahlanacağı günlere ulaşacağımızı size vaat ediyorum. Kesinlikle bundan emin olunuz. Trabzonspor’umuz içinden zopr bir tünelin içinden geçiyor. Bu tünel hepimizi sıkıntıya sokmuş durumda. Ne haldeyiz anlatayım. TOPLANTIDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 3 TEMEL SORUN VAR Trabzonspor’un  3 temel sorunu var. Bunlardan birincisi ekonomik sorunlar. Bir diğeri sportif sorunç 3. Sorun kamuoyunda ki imajımız. Markamızın içinde bulunduğu durum.  TRABZONSPOR’UN EKONOMİK DURUMU NEDİR? 5 yıldan beri Trabzonspor’un geliri ortalama 80 milyon lira. Bu geliri biz sadece 2010-2011 yılında Avrupa’ya 25 milyon Euro daha gelirimiz oldu. Onu hariç tutarsak ortalama yıllık gelir 80 milyon lira. İlginç olan bir iş daha var. Giderimiz 80 milyonun yılından beri Şampiyonluktan gelen gelirle birlikte 150 milyona çıkmıştı. Giderimiz 90 milyondu. Biz fazlalık vermiştik. 90 milyon git gide arttı 140 milyon oldu. Yıllık giderimiz bu rakam bizim. Sadece futbolculara sabit ödememiz 140 milyon. Yaklaşık 5 milyon ödemeleri var. Giderler 20 milyonla. Tüm çalışan personel ve teknik kadro yıllık 18 milyon. Her ay 1 milyon vergi ödüyoruz. 12 milyon. Yıllık ödediğimiz faiz 34 milyon. Biz 3 sene böyle devam ettik mi mevcut borcumuz üstüne 540 trilyon daha geliyor. Bu b,ütçe bizim bundan sonra en büyük sorunumuz. Bu bütçeyi biraz toparlayalım desek kontratlı oyuncularımız toplam 48. Öyle kontratlar var ki kimse gitmez. Bizim finansal durumumuz bu. Borcumuz ne kadar borcumuz 410 milyon civarında. Kötü olan şu seçimi başka biri kazandı, yarın sabah 85 milyon paraya ihtiyaç var

” TRABZONSPOR’UN MARKA DEĞERİ YÜKSELTİLMELİ “
Trabzonspor’u bu markayı emanet edenler var. Kim bunlar kuruluşumuzdan bu yana bakacak olursak başkanlar oyuncular çalışanlar taraftar. Bunlar olağanüstü emeklerle muhteşem bir marka verdiler. Büyük bir markadır dediler. Bu İstanbul’da çıkmadı Anadolu’nun zor coğrafyasından çıkmadı. Bugün eğer biz buradaysak seçilen bir sürü başkan varsa başkan adayları hep birlikte çeşitli konuşmalar yapıyorsa bu maziyi bize teslim edenleri anmamız lazım. Çünkü bu miras onlardan bize geldi. O sorumluluğu üzerimize alıp yarınlara taşımamız lazım. Eğer sportif anlamda başarı varsa aslında çok şey tersine dönebiliyor” 

MUHARREM USTA 2 SENE İÇERİSİNDE ŞAMPİYONLUK

 “Bu büyük Trabzonspor markası buna sahip çıkarsa seçilen kim olursa olsun kulübümüzü birinci sınıf idare ederse. Ekonomik sorunu olabilir ama bize ne para lazım. Bize iyi bir yönetim lazım. Parayı yönetmeyi de becereceğiz. O nedenle diyoruz ki 2 sene içerisinde şampiyonluk için yola çıkmalıyız. Bugünden itibaren hesaplayarak gitmemiz gerekiyor. PARA ÖNEMLİ DEĞİL SPORTİF BAŞARI ÖNEMLİ  “Sportif başarı Yoksa senen in başlarını hatırlayalım. Hani taraftar gelmiyordu sene başında camia bölündüğü için canı sıkılanlar var. Öteki gibi hissedenler oldu. Bütün bunlar rağmen ilk 4 hafta keyfimiz yerindeydi. Çok iyi olmasa bile taraftar bile iyiydi. Sportif başarı varsa camia ayaktadır. İş adamları da yardım edecek göğüs sırt reklamı da gelecek. Her taraftan kulüp yeniden ayağa kalkmaya başlar. O nedenle hedefle yürümek zorundayız. AKYAZI İSİM HAKKI BANKAYA AİT  “Denizbank’a yapılan kredi sözleşmesi ile Akyazı Stadı’nın isim hakkının geliri temlike dilmiş durumda. Burada bir sponsorluk anlaşmasında gelir Deniz Banka gidiyor. Kritik olan şu burayı biz kaç liraya en iyi fiyatta verebilecek miyiz? Markamız var. Ama kulübünde paraya çok ihtiyacı var ki o zaman burada müthiş bir mimarlık mühendisliğe ihtiyaç var.  İsim hakkı konusunda elde edeceğimiz gelir hata yaparsak bir daha yok. Tarihinde bir defa oluyor bu işler. Bir vaatte bulunacaktım. Türkiye Ligi büyük bir şirketle işi ciddiyete getirdik. Tamamda kim sorusunu sormanız lazım. Trabzonspor’un isim hakkını en iyi rakamlar vermek boynumuzun borcu. Türkiye’de büyük firmalar kimlerdir nasıl konuşulur nasıl fiyat alınabilir o tamamen ticari bir iş. Bunu mutlaka en iyi fiyata satmamız lazım.

TESİSLERDEN 5 DAKİKADA DEDİKODU ÇIKIYOR ÇÖZECEĞİZ!

 “Mehmet Ali Yılmaz’da ne olursa 5 dakika içinde şehirde 10 dakika sonra tüm ülkede. Burası o kadar dağınık ki buraya seçilen yönetim taşın altına girecek. 2 senede bu sorunları çözecek tekeri döndürmeye başlayacak ve profesyonelleri koyarak iyi bir iş yapacak. Bizim yıllık giderimiz 240 milyon gelirimiz daha da fazla olurdu. Biz UEFA’da bitmiş durumdayız. Geriye dönük borcumuz olmayacak. Futbolcu gideriniz gelirinizin %75’ini geçemez. Futbolcu gideri %60’i geçemez. Üçüncüsü herhangi bir oyuncuya döneminden geriye dönük bir lira borcunuz olacak. Biz hepsinde bitmiş durumdayız. Trabzonspor’a şuanda Avrupa’ya gitme yasağı oluşmuş durumda. Olağanüstü bir operasyonla hem finansal durumu düzeltmesi hem de UEFA’ya gidip bizi gözlemde tut diyerek çözülme imkânımız var ama olağanüstü zor bir durum. Böyle bir tablomuz maalesef var.

BU İŞİ HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ BİZ OLACAĞIZ

 “Bu iş yönetimin tek başına yapacağı iş değildir. Bu iş bundan sonra sizlerin taşın altına elinizi koyarak bu kulüp bizimdir. Bu kulüp sizindir bizimdir hepimizindir deyip kimseyi ayırt etmeden bu markanın sahipleri olarak birlikte taşımak zorundayız. Ben gerçekleştireceğimize inanıyorum. Eğer böyle bir yönetim olsun sizler yönetimle birlikte mutlaka başaracaktır." Konuşmaların ardından delegelerle birlikte yemek yiyen Usta, katılımcılardan görüşleri aldı.