Mehmet Yiğit Alp’ten CAS’a Gönderme 

Trabzonspor'un 52.kuruluş yıl dönümü etkinlinlikleri Trabzon'un Meydan Parkı'nda başladı.
Eski başkanların konuşmalarının ardından söz alan Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp, alt yapıya dikkat çekerek sansasyonel transferlerin olmayacağını açıkladı.
CAS kararını da eleştiren Mehmet Yiğit Alp şu açıklamalara yer verdi;
'YAN YANA DURURSAK BİZ BİZE YETERİZ'
“Bugün itibarile Trabzospor’umuz 52. yılını devirmiş bulunuyor. Trabzonspor kendi kimliğini yaratmış, öz değerlerine bağlı yeniliklere açık bir kulüptür.Yarım asırlık çınarın heybetini ihtişamını herkes görüyor. Göreve geldiğimiz günden beri tek amacımız taraftarın camianın gurur duyacağı, omuzlayacağı Trabzonspor’u yeniden yaratmak. Bulunduğumuz noktada bizlerin bu çabasının sonuç vermekte olduğunu görüyoruz. Özlediğimiz Trabzonspor’un temellerini yeniden atıyoruz. Bizler yan yana geldiğimiz birlik olduğumuz, birey olarak bu takımın parçası olduğunu hissettiğimizde Trabzonspor’u arzu ettiğimiz hedeflere taşıyabiliyoruz. Yan yana omuz omuza durursak biz bize yeteriz. 
'SIRTIMIZI SANSASYONEL TRANSFERLERE...'
''Bu kente ait, bu kentle özdeşleşmiş bir kulübün yöneticisi olarak bizler, bu şehirden insanlarından kopuk yaşayamazlar. Bugün Trabzonspor alt yapısından yetişmiş futbolcular sadece Türkiye kamuoyu tarafından değil tüm dünyada konuşuluyor. Bu oyuncularımızın dünyanın önemli kulüplerinde forma giymeleri var. Bu oyuncularımız yurt dışına çıktıkları takdirde her yönüyle Trabzonsporu, Türkiye temsil edecek. Bizim marka temsilcilerimiz olacak. Sırtımızı sansasyonel transferlere, popülist politikalara yaslamıyor, yolumuza misyon dahilinde devam ediyoruz” dedi. 
'CAS TOPU TAÇA ATMIŞTIR'
Alp, CAS kararını da değerlendirerek, “CAS topu taca atmıştır, Trabzonspor ter temiz şampiyondur” dedi.