Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan kritik maçları ve sporun gündemini yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında değerlendirdi.
 
 Mehmet Demirkol’un açıklamaları şöyle ;

“Galatasaray’ın flaş bir girişi oldu”

Galatasaray’ın çok flaş bir girişi oldu. Çizgiden çizgiye yayılıp rakibin savunmasını, o kaymaları yaparken hataya zorlayamıyordu. İlk 20 dakika bunun mükemmel bir örneğini gösterdiler. İki savunma kanadı da oyuna girdi. Hem göbekten hem de kanatlardan istedikleri gibi akınlar yapıp, pozisyonlara girdiler. Trabzonspor temel oyuncuları olmadan oynuyor. İki flaş performanslı savunma kanadı yok. Onazi-Sosa da diğer eksikler. Savunma göbeğinde, kalede problem var. Trabzonspor’un kalecisi Arda halen liseye gidiyormuş. Çok sağlam durdu.
 
 “Ümit Öztürk artık kolay kolay maç alamayacak”

Trabzonspor, bu kadar iyi oynamasına rağmen Galatasaray’ı yakalayabilirdi. Trabzonspor oyuna girdi, toparlandı. Bu genç kadroyu kutlamak lazım. Gayet güzel bir maç izledik. Hakem Ümit Öztürk maçın önüne geçmeseydi daha iyi olacaktı. Ülkede ciddi bir hakemlik sorunu var. Ümit Öztürk de kolay kolay maç alamayacak. Her hafta bir hakemi kaybediyoruz. Üzülüyorum. Çok çalıştı. Dünkü performans onu çok zorlayacaktır.
 
 “Onyekuru bana öndeymiş gibi geliyor”

Onyekuru’ya kaleciden bir temas var. Kimse temas yok diyemez. Asıl dikkatimi çeken ofsayt pozisyonu. Yoruma açık değil. Bu çizgi işlerinde hata olur. Ben buna ikna olmadım. Onyekuru bana öndeymiş gibi geliyor. Elbette ben karar verici değilim. Sistemden ofsayt değil çıktı. Sorun yok. Penaltı verilebilir buna. Çünkü bir temas var.
 
 “VAR görüşmelerinin yayınlanması lazım”

VAR görüşmelerinin yayınlanması lazım. Yayınlayan nasıl yayınlıyor? Marcao tabanla geliyor, rakibi engelliyor, üstüne basıyor. Burada Ümit Öztürk yukarıyla ne konuştu? Bunu bizim bilmemiz lazım. Bunu açıklamak gerek. Kusura bakmayın, yok öyle numara. Hakem analizinden penaltı çıkmadı, geri kalan herkesten çıktı. Herkesin bilip de Ümit Öztürk’ün bilmediği ne var? Onu bize söyleyeceksiniz. Sayın Yusuf Namoğlu’ndan rica ediyorum. Orada ne konuşuldu, öğrenmemiz lazım.

 Nagatomo’nun ettiği o kelime hakkında…

Tugay Kerimoğlu’nun kulaklarını çınlatayım. İngiltere’de Nagatomo’nun ettiği kelime kırmızı kart kabul edilse sahada kimse kalmaz demişti. Alpay da rakibi tokatlayacaktı İngiltere’de. Yanlış hatırlamıyorsam… Burada bir standart lazım. Bir isyan, söylenme, kendine kızıyorsa kart verme. Uzak mesafe, duymadı, dudak okumak zorunda değil denebilir. Ama unutmayalım ki bu spor bir televizyon oyunu. Zamanında Kezman, Gökhan Töre gibi isimler atılmıştı. Caner de söylemediği bir kelimeden atılmıştı. Caner ceza da almıştı. Burada önemli olan standart.
 
 Alper Ulusoy’a sert eleştiri: “Kovboy gibi…”

Alper Ulusoy’un tavrı dikkatimi çekti. Resmen bakışlarıyla tehdit ediyor. Nabzım 180 olmuş, sarı kartlık bir hareket yapmışım. Adama sen bunu niye yapıyorsun? Oyuncuyu niye tahrik ediyorsun. Soldado’nun yaptığı yanlış. Onu savunmuyorum. Ama oyuncuyu niye tehdit ediyorsun? O zaman Ümit Öztürk de öyle yapsın. Kovboy gibi… Düelloya davet eder gibi. Bunu yapmaya hakkın yok. Soldado’yu savunmuyorum, o da hatasını kabul ediyor. Doğrusu Ümit Öztürk’ün yaptığıdır.
 
 “İki denk hakemin farklı yaklaşması mümkün değildir”

Kayserispor-Fenerbahçe maçı yönetiyorsan önemli bir hakemsin demektir. O maçı yöneten hakemin tavrıyla, Galatasaray-Trabzonspor maçını yöneten hakemin tavrı ayrı olamaz. Otorite bilgiyle sağlanır. Bazı hakemlerin hali ve tavrı serttir. Oyuncularda da böyle bir durum oluşabilir. Mesela; Bünyamin Gezer, Serdar Tatlı gibi isimler öyle ciddiydi. Alper Ulusoy öyle biri değil ki. Bu bir hakemlik problemi. Türkiye’de bir hakemlik problemi var. Bu MHK olmuyor. İki denk hakemin farklı yaklaşması mümkün değildir. İngiltere’de de kötü hakemler var. Fakat; orada yüzde 80 tavırlar örtüşüyor.
 
 Diagne ve Rodallega pozisyonları

Rodallega ile Diagne arasındaki pozisyon ümit vadeden bir atak gibi geliyor. Bu pozisyon ümit vadetmiyor mu? Önünde 4 oyuncu olmasa zaten kırmızı olacak. Hakem yorumcularının görüşlerine saygı duyuyorum. Ama bana Diagne’nin pozisyonu bana sarı gibi geldi. Rodallega’nın pozisyonu bana faul değilmiş gibi geldi. Tersi bir karara da saygı duyarım. Bence gol. Ama bunlar benceler.
 
 Trabzonspor’un genç oyuncularına övgü

Trabzonsporlu futbolcular hiçbir olay çıkarmadan maçı bitirdiler. Bu genç oyuncularla gurur duydum. Mükemmel idare ettiler. Başka kadrolar olsa burada başka olaylar olurdu. Müthiş bir asaletle maçı bitirdiler ve rakiplerini tebrik ettiler. Beni çok etkilediler. Yusuf Yazıcı bu takımda tecrübeli oldu. Düşünün. Doğru yapanlar onlar. “Türkiye’de bu iş böyle yürümez. Hakkınızı yedirmeyin” diyenler olur. Bu tavır, 35-40 yaşına gelmiş oyuncularda bile yoktu. Olağanüstüydü. Bunun açıklaması; asalettir. Galatasaray seyircisini de etkilediler. Değişmemelerini rica ediyorum.


 Fatih Terim’e eleştiri: “Ünal Karaman hakemin üzerine yürümedi”

Fatih Hoca’ya bir kez daha başsağlığı diliyorum. Fatih Terim anlaşılabilir bir gönderme yaptı maç sonunda. Fatih Terim 10 maç ceza aldı. Ceza aldı ama Ünal Karaman da hakemin üzerine yürümedi. Terim’i sadece Galatasaray teknik direktörü olarak görmüyorum. Yukarıda bir yerde. Uzun süre milli takımı çalıştırdı. Fatih Terim daha kapsayıcı, geniş yelpazede işi ele almalı. Dün Trabzonsporlu genç futbolcuların hakkını verse güzel olurdu. Zor bir dönem geçiriyor. Hemen aklına gelmemiş olabilir. Bence o da Trabzonsporlu futbolcularla gurur duymuştur.
 
 “Ümit Öztürk’ün yerinde olsam o konuşmaların açıklanmasını isterdim”

Herkes bir başkasının kayrıldığını düşünüyor. Türkiye’de bir hakemlik sorunu var. Ele alınışı, organize edilişi sıkıntılı. Ümit Öztürk’ün mü, Alper Ulusoy’un mu tavrı doğru? Standart lazım. Hangisi doğru? Bunu anlatsınlar. MHK’den gelip bize kuralları, VAR’ı anlattılar. Teşekkür ediyoruz. Fakat; bu hal ve tavrın hangisi doğru? Marcao’nun pozisyonundaki VAR görüşmelerini de kesmeden, biçmeden açıklanması gerek. Ümit Öztürk’ün yerinde olsam açıklanmasını isterdim. Kaynak: taraftarium canlı maç izleme sitesi