Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

HALİLHODZİC, “BİR MAÇ KAZANMAK İÇİN BU KADAR YORULMAMIŞTIM”


Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, bu galibiyetin kendileri için çok iyi olduğunu belirterek, "Kariyerim boyunca bir maç kazanmak için bu kadar yorulmamıştım. Takımım iyi bir maç çıkardı. Geçen Karabükspor ile oynadığımız maçla bu maçın hiç bir alakası yok. Bu akşamki gibi oynamaya devam ederse Trabzonspor, her rakibi zorlar. Oyuncuları tebrik ediyorum. Davranışları ve isteklerinden dolayı onları tebrik ediyorum. 3 gol attık. 9 net fırsatımız vardı. Rakip de gereksiz bir faul ve peşinden penaltıdan golü bulabildi. Bu galibiyet bize çok büyük bir güven verdi. Bu galibiyet neşeyi getirdi. Çalışırken de neşeli bir ortam sunacak. Bu akşam maçta bir oyuncu sakat verdik. Bana gelen ilk bilgiler net değil ama umarım ciddi bir değildir. Serdar'ın yapılan faulde gözümün önünde oldu. Kırık sandık ve orada çok korktum” dedi.

“TRABZONSPOR İSTEKLERİ DİĞER KULÜPLERE BENZEMEZ”


Bir basın mensubunun "Bu bir anlık oyun mu, yoksa başlangıç mı?'' şeklindeki sorusuna ise Boşnak teknik adam, “Geçen maçta kaybettikten sonra tepkimi dile getirdim. Oyuncularımla benim aramda çok sert konuşma oldu. O maçı beğenmedim ve mutlu değildim. Muhtemelen hoca olarak en kötü maçımdı benim. Dile getirdiğim şuydu; 'Bu bir kere olur, bir daha görmek istemiyorum. Böyle bir oyuna ikinci şans tanımam.' Milli arada iyi çalıştık. Her oyuncu koştu ve mücadele etti. Bu şekilde devam edeceğini umuyorum ve istiyorum. Bu şekilde mücadele etmeyen oyuncu olursa bizden ayrı kalır. Muhtemelen Aralık ayında bazı değişikliklere gideceğiz. Trabzonspor'a çalışmak için geldim ve hedeflerimiz var. Sakatlıklara beraber mücadele ederken takımı en iyi seviyeye getirmek istiyoruz ama aksaklıkla yaşıyoruz. Trabzonspor’un beklentisi, istekleri diğer kulüplere benzemez. Bunu kabul etmeyecek veya üstlenemeyecek oyuncularla yollarımızı ayıracağız" diye konuştu.

“BEN HOCAYI TANIMIYORUM AMA KONUŞMALARA KABA”


Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın açıklamaları sorulması üzerine Boşnak çalıştırıcı, "Ben hocayı tanımıyorum. Bu şekilde konuşmuşsa kaba bir eleştiri. Bu oyuncu tesadüfen kırmızı kart görüp dışarı çıkmadı. Olay gözümün önünde oldu. Serdar'ın ayağı kırıldı sandım. 5 dakika öncesi Mustafa Akbaş hastaneye getirilirken sedyede kustu. Benden oturup beklememi istiyorlar. Ben oyuncularımı koruma adına şikayetlerimi dile getirdim ve ayaklandım, bu benim görevim. O meslektaşımın söyledikleri kaba, etik ve moral yönünden o şahıstan ders alacak değilim. 45 senedir futbolun içindeyim. Beni rahat bıraksın herkes kendi işiyle ilgilensin" ifadesini kullandı.