Trabzonspor'un 7. dakikada Abdülkadir Ömür'ün attığı gole Alanyaspor, 45+1'de Cisse ile yanıt verdi. İkinci yarıya iyi başlayan Trabzonspor, 51'de Novak ile yeniden öne geçti. 

7. dakikada Caulker'ın hatasında topşa buluşan Sörloth, boş durumda bulunan Abdülkadir'e pasını gönderdi. Genç yıldız, boş kaleye topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor deplasmanda öne geçti. 0-1

Alexander Sörloth, 19 gol, 8 asist ile ligin skora en çok katkı yapan oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

Bakasetas, Uğurcan Çakır'ı geçemedi

9. dakikada Bakasetas, Uğurcan Çakır'ı geçemedi. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Yunan oyuncu, uzak direğe doğru harika bir şut gönderdi, Uğurcan harika uzandı ve topu kornere gönderdi. Kullanılan korner atışında Caulker, topa vurmaya çalıştı, araya giren Trabzonspor savunması tehlikeyi önledi.

12. dakikada Alanyaspor sol kanattan geldi. N'Sakala'nın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Cisse etkili bir kafa vuruşu yapamadı.

Trabzonspor, 2. gole çok yaklaştı. 17. dakikada Ekuban'ın yaptığı orta sonrası Alanyaspor savunma arkasına kaçan Sörloth, boş durumda olmasına rağmen topu üstten auta gönderdi.

24. dakikada Alanyaspor'da Junior Fernandes'in ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Uğurcan'da kaldı.

Alanyaspor'da Erol Bulut, 36. dakikada itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Trabzonsporlu Ekuban, 40. dakikada Efecan'a yaptığı sert müdahale nedeniyle sarı kart gördü.

GOL | Alanyaspor golcüsüyle beraberliği yakaladı. Sol kanattan içeriye doğru kat eden N'Sakala, ortasını yaptı ve top Cisse'ye geldi. Düzgün bir kontrol yapan Cisse, harika bir şut gönderdi ve Uğurcan'ı çaresiz bıraktı. 45+1'de Alanyaspor eşitliği yakaladı. 1-1

45+3. dakikada Salih, Ekuban'ın ayağına sert bir şekilde basında Trabzonspor, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Abdülkadir Parmak, vuruşunu yaptı, top üstten auta çıktı.

Uğurcan Çakır devam edemedi

Trabzonspor'da sakatlanan kaleci Uğurcan Çakır'ın yerine Erce Kardeşler oyuna girdi.

Art arda tehlikeli ataklar

48'de Trabzonspor tehlikeli geldi. Guilherme'nin ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Marafona'dan sekti, topu takip eden Pereira'nın vuruşu ise yeniden tecrübeli kalecide kaldı. 49. dakikada Alanyaspor golü aradı. Efecan'ın ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutunu kaleci Erce ayaklarıyla kurtardı.

Novak gollerine devam ediyor

GOL | Trabzonspor 51'de öne geçti. Abdülkadir Ömür'ün harika ara pasında savunma arkasına kaçan Novak, topu ağlara gönderdi. Novak böylece bu sezon Süper Lig'deki 4. golünü attı. 1-2

54. dakikada Efecan'ın kullandığı korner atışına ön direkte Tzavellas kafayı vurdu, şutunu kaleci Erce parmaklarıyla kornere çeldi.

57. dakikada Trabzonspor'da Ekuban'ın şutu savunmadan döndü, ardından seken topu iyi takip eden Guilherme'nin ceza sahasının sol çaprazından çektiği gelişine şut kaleci Marafona'nın kucağında kaldı.

63. dakikada Alanyaspor'da Junior Fernandes'in yerine Djalma Campos oyuna girdi.

77. dakikada Alanyaspor'da Efecan Karaca'nın yerine Mustafa Pektemek oyuna girdi.

78'de Trabzonspor 3. gole çok yaklaştı. Ekuban ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken son anda araya giren N'Sakala topu kornere gönderdi.

79'da Hüseyin Çimşir iki değişiklik birden yaptı. Campi'nin yerine da Costa, Guilherme'nin yerine ise Hüseyin Türkmen dahil oldu.

İki takım da 10 kişi!

79'da Majid Hosseini, Salih Uçan'a yaptığı sert faulün ardından gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 83'te ise Alanyaspor 10 kişi kaldı. Sarı kartı bulunan N'Sakala, Abdülkadir Ömür'e sert bir müdahale yapınca ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı.

Hakem oyunu 5 dakika uzattı uzatmalrda Trabzonspor Alanyaspor'un baskılarına daha fazla dayanamyınca durum 2-2 oldu. Karşılaşma Aytemiz Alanyaspor -Trabzonspor  2-2 berabere biterken Trabzonspor işi zora soktu. 

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile oynanan müsabakada sakatlanan Nwakaeme, Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemiyor. Göztepe ile oynanan maçta gördüğü kırmızı kart sonrası cezalı duruma düşen ve cezasını Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile oynanan maçta çeken Brezilyalı oyuncu Guilherme, Alanyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Sosa, sakatlığı nedeniyle Süper Lig'de Göztepe ve Ziraat Türkiye Kupasında Fenerbahçe maçlarında takımla birlikte yer almasına rağmen forma giyememişti. Arjantinli, Alanya kadrosunda yer almadı.

Fırtına’nın sadece bugün değil, çifte şampiyonluk yolunda en önemli hücum silahları Sörloth ve Ekuban... Pandemi sonrası müthiş başlayan yıldız forvetler, Alanyaspor karşısında yine birlikte oynayacak. Ekuban’ı daha arkada görevlendirecek olan teknik direktör Hüseyin Çimşir, iki oyuncusundan skor yükünü çekmesini bekliyor. Ekuban, Göztepe ve Fenerbahçe maçlarında 1 gol, 3 asistlik performans ortaya koyarken, Sörloth da 2 gol, 1 asistlik katkı sağladı. Özellikle Sörloth’ un attığı gollerde asisti yapan Ekuban, kariyerinin en formda günlerini geçiriyor. Bu ikiliyi kanatlardan Guilherme ve Abdülkadir Ömür destekleyecek.

Alanyaspor - Trabzonspor ilk 11'ler
Alanyaspor: Marafona, Baiano, Caulker, Tzavellas, Nsakala, Ceyhun, Salih, Efecan, Bakasetas, Efecan, Cisse

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hosseini, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak, Guilherme, Ndiaye, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Sörloth

Ziraat Türkiye Kupası’nda adını finale yazdıran Trabzonspor ile Alanyaspor , ligde karşı karşıya geldi. Önce Göztepe, ardından Fenerbahçe maçlarında zafere uzanan Fırtına, Akdeniz deplasmanında da kazanıp, liderliği Başakşehir’den geri almak istiyordu. Sezonun flaş takımı Alanyaspor ise güçlü rakibine çelme takmanın hesaplarını yapan Alanya bunu başardı.  Müsabakayı çok tartışılan Atilla Karaoğlan yönetti. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını ise Volkan Narinç ve İbrahim Bozbey yaptı.