Kulüpler Birliği Vakfı’nın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yönetim Kurulu Üyemiz Eda Lermi Zorer, Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Mecnun Otyakmaz ile Süper Lig ekiplerinin kadın temsilcileri katıldı.

Kulüpler Birliği ile başlattıkları Kadına Şiddete ‘DUR DE!’ Projesi hakkında bilgiler veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, “Sporda zaten var olan dayanışma ruhunu kadınlara yönelik olan şiddete karşı mücadelemizde daha yüksek çıtaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Şiddete karşı tavır koyan spor kulüplerine ve temsilcilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kadına Şiddete ‘DUR DE!’ Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz Eda Lermi Zorer “Kadınlara insan haklarının bir gereği olarak verilmesi gereken değerin, bir lütuf yahut ayrıcalıkmış gibi algılandığı bir çağdan geçiyoruz. Kadının toplumsal itibarı, saygınlığı ve konumunu örseleyen şiddet vakaları, asırlardır küresel bir sorun olageldiği gibi bugün hala yaşadığımız toplumun acı bir gerçeği olarak vuku bulmaya devam ediyor” dedi.

Zorer sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu insanlık ayıbına karşı yükseltilen her bir tepki, her bir çığlık Trabzonspor Kulübü’nde yankısını bulacaktır. Kulübümüz, konuya ilişkin toplumsal bilincin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü iş birliğinin bir parçası olmaya her zaman gönüllü ve hazırdır.

Bu bağlamda, kadına yönelik şiddette “sıfır tolerans” ilkesini destekleyen ve bu doğrultuda toplumsal farkındalığı arttıran Dur De! projesinin düşünsel ve yapıcı bir paydaşı olmaktan da büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz.”