Daha önce stadyumda futbol karşılaşması izlememiş 40 kadın, Trabzonspor'un Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı maçta hem takımlarına destek verdi hem de yörenin el sanatlarını işledi . 

AK Parti Trabzon Kadın Kollarınca hazırlanan "Örgümüzü Aldık Geldik, Sana Gönlümüzü Verdik" projesi kapsamında ilk kez maça gelen 40 kadın, çıkarttıkları "passolig"leri ile Medical park Arena’da Yerlerini aldılar . 

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Trabzonspor'un, kentin bir değeri olduğunu söyledi.

Kadınlar olarak takımlarına destek verdiklerini anlatan Sürmen, bunu tüm Türkiye'ye göstermek amacıyla "Örgümüzü Aldık Geldik, Sana Gönlümüzü Verdik" sloganıyla maç izlemeyen kadınlardan oluşturdukları grup ile Şenol Güneş Spor Kompleksi ve Akyazı Medical Park  Stadyumu'na gelerek takımlarına destek verdiler . 

Sürmen, kadınların ellerinde işleme, örgü, hasır, iğne oyası ve kazaziyeler ile stadyumda yer aldıklarını ifade ederek şöyle devam etti "Kadınlarımız ev ekonomisine katkı sunmak için ördükleri el işleriyle maça gelerek ,Bir yandan Trabzonumuzun yöresel el sanatlarını tanıttılar , bir yandan da maçı izleyerek çok sevdikleri takımları Trabzonspor’a gönülden destek verdiler" diye konuştu.

"Trabzonspor için çok önemli, derbi niteliğinde bir karşılaşma"
Stadyumu şehre kazandıran Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Sürmen, "Özellikle bu projeyi Trabzonspor ile oturup konuştuk. Bize bilet konusunda yardımcı oldular. Yönetime, teşekkür ediyorum. Ligin 1. sırasında yer alan Alanya takımıyla mücadele Trabzonspor için çok önemli, derbi niteliğinde bir karşılaşma." dedi.

Sürmen, karşılaşmanın erken saatte olmasının avantaj olduğunu dile getirerek, "18 ilçeden gelen kadınlarımızın maça gelmesi ve maç sonunda evlerine daha kolay gidebilmeleri için bu maça gitmeye karar vermiştik .Takımımızın maçı kazanması için tribünden kadınlar olarak hem destek verdik hem de örgülerimizi örüp sloganlarımızla futbolcularımıza moral verdik” ifadesini kullandı.

"Gerekirse de işte böyle takımımıza da her daim sahip çıkmaya devam edeceğiz”
Karadeniz kadınının çalışkan olduğuna vurgu yapan Sürmen, "Trabzon kadını, kendi yöremizin verdiği güçle ve kuvvetle evde, tarlada, bağda bahçede çalışıyoruz. Gerekirse de işte böyle takımımıza da her daim sahip çıkarız. Bu bizim en büyük özelliğimiz. Karadeniz kadını her daim güçlüdür." diye konuştu.

Sürmen 90 dakika hiç susmadan destek verdiğimiz Bordo Mavi sevdamız hakemler ve tüm olumsuzluklara rağmen karşılaşmayı 1-0 kazanarak yolumuza devam etmenin gururunu yaşadık.Trabzonspor’u 90 dakika hiç tesettürsüz destekleyen hem bayan hemde tüm taraftarlara teşekkür ediyorum.Ayrıca 10 kişi kalmalarına rağmen müthiş bir efor harcayarak hakemi de yenmeyi Başaran Trabzonsporlu futbolcu ve teknik heyete ve yönetime de çok çok teşekkür ediyoruz.Sürmen inşallah bundan sonra ger maç bordo mavi sevdamıza destek için Örgümüzü elimize alıp Akyazı Şenol Güneş Kompleksi Medical Park Arena’da Yerimizi alacağız .