Ankara'da sekizincisi düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"nin ilk gününde kriz yaşandı.

Protokol konuşmaları sırasında önce kürsüde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu söz aldı. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un büyümesinden bahsetti. Yapılan yatırımlar anlatıldıktan sonra ise sinevizyonda 10 dakikalık Trabzon'a Trabzon Belediyesi'nin yaptığı icraatların görüntüsü katılımcılara izlettirildi

Gümrükçüoğlu'nun ardından CHP Trabzon Milletvekili ve aynı zamanda CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Volkan Canalioğlu söz aldı. Canalioğlu, konuşmasında Trabzonspor üzerinde durdu ve Trabzonspor'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nedeniyle henüz şampiyonluk kupasını alamadığını söyledi.

Canalioğlu'nun ardından bu kez kürsüye MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın geldi. Aydın, Trabzon'un çarpık yapılaşma ile AK Parti Belediyeciliği aracılığı ile tanıştığını ifade ederek "Boztepe'ye çıkıp kente baktığında vicdanı sızlamayan kimse var mı burada? Oradan bir bakın, AK Parti Belediyesi'nin Trabzon'a yaptığı ihaneti görün. Trabzon çarpık kentleşmeye teslim edildi.

Bakanlığım döneminde Güney Çevre Yolu'nun onayını çıkardım. Kent doğudan batıya büyüyor, güneye büyümüyor. Trabzon yaşanması zor bir kent haline geldi. Bugün yapmakla övündüğünüz Atatürk Alanı'nda ağaçları katlettiniz, orayı beton yığını yaptınız. Oradaki asırlık ağaçlar iki yıl içinde kurur" dedi.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Trabzonspor'un kupa mücadelesinin önündeki en büyük engelin de AK Parti olduğunu dile getirmeyi ihmal etmedi.

Canalioğlu ve Aydın'ın ardından bu kez kürsüye  AK Parti Trabzon Milletvekili, Eski Bakan Faruk Özak çıktı. Özak eleştirilere cevap verirken "Bakın Trabzonspor kupasını alamadı diyorsunuz. Yasayı biz çıkardık, şikeyi suç haline biz getirdik. "dedi

Özak konuşmasının bir bölümünde ise  MHP Trabzon Milletvekili Aydın ve CHP Trabzon Milletvekili Canalioğlu'nu kast ederek "Burada siyaset yapmayın, burası siyaset yeri değil." şeklinde sözler sarf edince sinirler bir anda gerildi.

Koray Aydın eski bakan Özak'ın sözleri üzerine "Burada siyaset yapan biz değil, tam aksine sizsiniz. 10 dakikadır burada Trabzon Belediyesi'nin icraatlarının görüntüsünü yayınlıyorsunuz, sonrada bizi siyaset yapmakla suçluyorsunuz." dedi

Bu arada Volkan Canalioğlu da oturduğu yerden Özak'ın bu sözlerine cevap vererek "Siyaseti yapan da buraya siyaseti sokan da sizsiniz. Siz önce kendinize bir bakın" diyerek sert çıktı.