Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic UEFA Avrupa Ligi Play-Off eleme turunda karşılaştıkları ve 2-0 biten Rostov karşılaşmasını değerlendirdi.

Uzun zaman üzerine ilk kez mutlu olduğunu ifade eden Halilhodzic, ''40 günden beri ilk defa bu akşam biraz gülebildin. Çok güzel bir maç kazandık ve bunun için de büyük bir başarı diyebilirim. Sezonun gerçek anlamda ilk maçıydı. Bu seviyeden daha üst seviyeye ulaşabilmek için 5-6 maçın geçmesi gerekiyor. Takım savaşçı ruhunu enerjisini iyi niyetle sahaya yansıttı. Oyun kurma anlamında bir kaç güzel hamleler oldu, gol için bizim de rakibimizin de bir çok fırsatı oldu ama şunu söyleyebilirim ki takımım net bir şekilde ilerleme kaydediyor'' dedi.

Oyuncularıın müsabakanın sonlarına doğru zorlandığını belirten Halilhodzic, ''Bir çok oyuncu maç sonun fiziksel açıdan biraz zor getirdiler. Ama maçtan sonra onlara bu savaşçı ruhtan ve mücadeleden gurur duyduğumu söyledim. Bu maç galibiyet serimizin başlangıcı. Tur henüz bitmiş değil, bu rakip kendi evinde bize sorun yaşatabilecek bir takım. Orada duran top kazanmak için ellerinden geleni yapacaklardır. '' dedi.

Müsabakanın hakemini de değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, ''Evimizde oynadığımız bir maçta hakemin bu şekilde düdük çaldığını görünce orada daha net kararlar geleceğini düşünüyorum. Yusuf'un ceza sahası içindeki pozisyonu kesinlikle penaltıydı. '' şeklindekonuştu.

Bu müsabaka sonrası güven kazandıklarını belirten Halilhodzic, ''Bu maça kendimize güvensizlikle geldik. İlk on beş dakika fena sayılmazdır. Ondan sonra takımızın güveni oluştu. İdmanlarda oluşturduğumuz seri hamleler sahaya yansıdı. İlk golün ardından ikinci yarıda oyuncularımdan daha fazla saldırmalarını ve bir gol daha atmalarını istedim. Gol yemelerini de yasakladım. Maalesef her oyuncunun bu yarışın içinde bulunması için performans ve canlılık yeterli değil. Bazı hücum pozisyonlarını daha net bitirmek için bazen çok aceleci davrandılar. Derin ara toplarını ve hızlı koşuları ilk anlarda yapamadılar ama defansşf anlamda bir çok oyuncu  iyi maç sergiledi'' dedi.

Onur'un da başarılı bir performans sergilediğini söyleyen Boşnak teknik adam, '' Onur kendini gösterdi. Böyle müsabakalarda kendi evimizde gol yememiz çok önemliydi. Takımım için en önemli şey güven eksikliği. Bu takım oluşum içinde ve onlara güven gerekiyor.  Bu tarz maçlarda tecrübe eksikliği var. Bazen panikten ya da hakem kararlarından dolayı çok şey olabilir o yüzden şimdi tam anlamıyla hazırız diyemiyorum'' şeklinde konuştu