Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 5. haftada henüz galibiyetle tanışamayan Trabzonspor, 19 Eylül Pazar günü evinde oynayacağı Mersin İdman Yurdu karşılaşmasına hayati maçlardan biri olarak bakıyor.

Trabzonspor'da yaşanan sakatlıklar ve üst üste alınan olumsuz sonuçların ardından Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Teknik Direktör Vahid Halilhodzic'in, takımı toparlayıp yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir çaba harcıyor. Ligde elde ettiği 4 puan ile tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Karadeniz ekibi milli takım maçları nedeniyle verilen arada çalışmalarını az sayıda oyuncuyla sürdürse de, Boşnak teknik adamın bu dönemde takımla birlikte kalan oyuncularla yakından ilglinme fırsatı buldu.

Moral ve motivasyonu arttırıcı eylemler uygulayan Halilhodzic'in hafta içinde yaptığı antrenmanlar ise neşeli geçtiği gözlendi. Milli takım kamplarında bulunan oyuncularında dönmesiyle BİRLİKTE taktik ağırlıklı çalışmalara ağırlık veren Vahid Halilhodzic, milli arada takımda ayrı kalan oyuncularla tek tek görüşmeler yaparak, kafa olarak futbolcularını Mersin İdman Yurdu maçına hazırladığı öğrenildi.

HALİLHODZİC HÜCUM EMRİ VERDİ

Kadrosuna önemli forvet oyuncularını katmasına rağmen bu bölge de sıkıntı yaşayan Trabzonspor'da teknik direktör Vahid Halilhodzic, oyuncularına golü düşünmeleri yönünde talimat verdi. Perşembe gününden itibaren dış dünyaya kapılarını kapatan bordo-mavililerde , Boşnak çalıştırıcı, rakibin bu sezon oynadığı tüm maçları izlerken rakibin aksayan yönlerini futbolcularıyla paylaşarak yapılaması gerekenler hakkından bilgilendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Oyun sisteminde değişikliğe gitmesi beklenen Boşnak çalıştırıcının, maç günü oynayıp-oynamayacakları belli olacak olan bazı oyuncuların dönmesiyle birlikte oyun şablonunu nasıl kuracağı ise merakla bekleniyor. Avni Aker'de daha ofansif bir futbol oynama düşüncesinde olan Boşnak teknik adamın Kardemir Karabükspor maçının son bölümlerinde olduğu gibi Cardozo ve Yatabare ikilisini aynı anda oynatmaya hazırlandığı belirtiliyor.

SAVUNMA SIKINTISI

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, savunma bölgesindeki sakat oyuncuların çok olması nedeniyle sıkıntılı olduğu öğrenildi. Sakatlıkları devam eden Mustafa Yumlu, Aykut'un Mersin İdman Yurdu maçında forma giyme şansı bulunmadığı öğrenilirken, özel bir koruyucuyla antrenmanları sürdüren Papadopoulos, durumu ise maç günü netlik kazanacak. Yunan oyuncunun oynamaması halinde bu bölgede Belkalem ve Mustafa Akbaş ikilisinin görev alması bekleniyor.