Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, CNN Türk'te taraftarsız bölge programına katıldı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın CNN Türk'te Tarafsız Bölge programına konuk olmasından sonra Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da davet yapılınca aynı programa çıkma kararı aldı.

Başkan Hacıosmanoğlu'nun katıldığı bugünkü program Trabzon'
da yapıldı. Başkan Hacıosmanoğlu'nun programa özel olarak hazırlandığı ve önemli bilgileri kamuoyu ile paylaşacağı belirtilmişti. Hacıosmanoğlu'nun Aziz Yıldırım'a cevap vereceği dile getirildikten sonra gözler başkan Hacıosmanoğlu'na çevrilmişti.

İşte İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşmasından kesitler;

Tarafsız Bölge programına Trabzonspor Hukuk kurulunda görevli Av. Hakan Orhan ve Hukukçu Atilla Dilaver de katıldı. Trabzon
por Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, programa iki hukukçu yani davaya hakim iki isimle birlikte katıldı.

"Bu sorunları kendi içimizde halledebilmeliyiz. Kişisel ihtiraslar. Kişilerin kendi çıkarlarına mensubu olduğu camialarda önde gelme çabasından kaynaklanıyor. Futbol dernekler yasasına göre yönetiliyor. Eğer amaç hizmetse ülkemizde sayısız dernek var. Onlarda hep görev alan insanların hepsi belli bir yaşa geldikten sonra topluma faydalı olmak için orada görev alıyor.

Burada hizmet yapan insanların da karşılıksız olarak camialarına hizmet etmesi gerekiyor. Bizde manevi olarak bağımsızlıklarını kazanamayanlar burada manevi bir kazanç ve maddi kazanç sağlayabilir miyim de. O yüzden burada kalmalısınız. Bunun için de sportif başarı lazım. Sportif başarı yakalamak için de eğlence olan amaç dışarı çıkıyor.

Trabzon
spor’un yakaladığı başarılar tamamen namusludur. Dönem dönem bizim yöneticilerimiz de kendi çıkarları için mücadele etmiştir. Buna yok diyemezsiniz."

YENİDEN YARGILANMA İSTİYORLAR BU OLACAK MI?

Türkiye o konjonktürde bağlantılar kurarsanız haklılık payı olabilir. Ama bunu dışarıda tutmak gerekir. Ben yaşananlardan önce anlattım. Yaşananları eğer hakkaniyet içinde değerlendirirseniz çıplak gözle görüyorsunuz. 3 Temmuz sürecine geldiğimizde bu olayları olduğumuzda mevcut başkanın avukatları savcılarla ilgili şöyle ilişkilerimiz vardı, bizle otururken bizi takip ediyorlardı sanki verdiklerinin karşılığında yargının onlardan imtiyaz geçmesini bekliyorlardı. Bugün ki süre 17 Aralıkla eş değer tutuyorlar. Paralel yapıdan bahsediyorlar. İlk başta onlar yaptı. Sizin programınızda da net bir şey söyleyemiyorlar. Yaptığınız çirkinlikleri örtmek için bir şeyler bulup söyleyebilir. Yaşananlar var. Yaşananların tespitleri var. Yeniden yargılanma talep ediyorlar.

Neyi yeniden yargılanma talep ediyorsunuz. Bu delillerin hepsi yok sayılacak. O zaman nasıl yeniden yargılanma yapacağız. Zamanı geri döndürebilir miyiz. Aynı olayları yaptınız yapmadınız mı diye yeniden ekipler kurulup takip edilmesi lazım. Öyle bir şey olabilir mi?. Yaptığınız eylemler sadece telefon konuşmalarından kaynaklanmıyor. Yaptıklarınız fiziki takipte de bire bir tutuyor. Bu delilleri nasıl yok sayarsınız.
Bir manipüle yapmışsınız. Başarıları saha içinde değil de saha dışında yapmaya çalışmışsınız. Orada da yakalanmışsınız.

6 AYDA 30'A YAKIN SİM KART KULLANDI

Kim yaptı operasyonu paralel devlet yaptı. Altı ay içerisinde 30’a yakın sim kartı kullanma isteği olabilir mi. Kullanmadım diyebileceği bir şey yok. Evet adil yargılanma istiyor diyorlar. Bu deliller illegal elde edildi diyorlar. Özel yetkili mahkeme olabilir. Ama bunların hepsi dinlendi hakim kararı ile alındı.  İllegal bile dinlemiş olsalar sonuçta o konuşmaları yapan siz değil misiniz? Kaldı ki bunların hiç biri gayri meşru elde edilen deliller değil. O günün şartlarında Türk ceza kanuna göre hareket eden emniyet mensuplarının yaptığı hareketler. Elde edilen deliler o şahısların aldığı deliller.

Bunu 17 aralık ile karıştıramazsınız. Bu insanların hayallerini çalmış, ellerinden kupalarını almış. 17 Aralık operasyonu çıkmasaydı ne kullanacaklardı. Oynamaya gerek yok.

Başkan Paralel yapının şike davlarını etkili olduğun söyledi mi bilmiyorum duymadım. Ama kim söylediyse yanlış söylüyor. Şike yoktur diye kimse bir şey diyemez. Bunu belki Türkiye futbol federasyonu örtbas etmeye çalışıyor. Ama bağlı olduğu kurumlar var. UEFA cezalarını verdi. Federasyon bile kendi içinde çelişkide. Şike konusunda kimsenin çelişkisi yok. Örtbas etmeye kalkarsanız 17 Aralığı kullanırsınız. Önümüzde ki ay başka bir şey çıkar onu da kullanırsınız.

Avukat Hakan Orhan
Özel yetkili mahkemede yargılanmış olmak adil yargılanmamanın delili değil. Aynı mahkemede Trabzonspor yöneticiler de yargılandı. Onlarla ilgili de aynı deliler toplandı. Biz hiçbir zaman hukukun dışına çıkmadık. Fenerbahçelilerin adil yargılanmadığı tek yer TFF’dir. Adil yargılanmadan kasıt işkence mi yapmış, savunma hakkı mı vermemiş.
Balyoz ile ergenekon’un şike dosyasından farkı şu, bir niyete doğru geriye dönük delillerin toplanmasıdır. Ama Şike dosyasında ileriye dönük bir delil toplandı… 

Hacıosmanoğlu: 
"Manisaspor başkanına niye para verdiniz diye sordunuz? Arkadaşımdı verdim dedi. Bir arkadaşınıza borç verirseniz, keni hesabınızdan ya da elden vermez misiniz? Bu parayı neden elden veya kendi hesabından değil de, kulübün çalışanının hesabından gönderiyor. Şike yapmak istiyorsan bu yöntemleri kullanırsın."

Atilla Dilaver:
"İddianamede yer alan ve soruşturmada yer almayan bir çok olay var. Niçin UEFA hukuk kurulları bunlara atıfta bulunuyor. Fenerbahçeliler UEFA ile olan ilişkilerini, UEFA'ya ne savunma yaptıklarını ve onlardan gelen cevabı açıklamıyor. Hiç bir gerekçeli kararları açıklamıyorlar. TFF hiçbir şekilde bunu açıklamıyor ve şikenin gerekçeli kararlarını hiçbir şekilde açıklamıyorlar."

BalıkOlayı..
Hacıosmanoğlu gündemdeki "balık" olayıyla ilgili ise; "Kamuoyunun iyi bildiği bir şey bu. Trabzonspor'u Sivasspor'a para verip de bunları yen demesiyle, Fenerbahçe'nin Ofspor'a gelip Trabzonspor'u yen demesi eşdeğerdir. Her bakımdan bir mantığı yoktur bunun."