HACIOSMANOĞLU 19 MAYIS'TA GÖZDAĞI VERDİ 

Haber : Ömer Altıntaş / Muharrem Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

Trabzonspor'un 5-6 Aralık'ta yapılacak genel kurulunda başkanlık için yeniden yarışacak olan mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim listesi Trabzon 19 Mayıs kapalı Spor Salonunda binlerce seveninin huzurunda açıkladı. 

Hacıosmanoğlu'nun listesinde efsane başkanlardan Mehmet Ali Yılmaz'ın oğlu Soner Yılmaz'ın da bulunması dikkat çekti.

Öte yandan eski yönetimden Ali Uzunay da listede bulunuyor. Uzunay, Hacıosmanoğlu'nun tekrar seçilmesi halinde yeni yönetimde de yer alacak. 

Hacıosmanoğlu'nun listesi şu şekilde:

İbrahim Hacıosmanoğlu
Necip Sevinç
Mehmet Karaoğlu
Nevzat Kaya
Fahrettin Çebi
Hakan Gedikli
İbrahim Coşkuner
Resul Kalkan
Sefer Kapucuoğlu
Ali Uzunay
Soner Yılmaz
Murat Bektaş
Yakup Karadeniz
A. Haydar Baş 

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu,

"Bu kulübü hem maddi hem sportif başarılara taşıyacağımız inandığımız için tekrar bu yola çıktık. Trabzonspor’un hem ekonomik, hem sportif manada nasıl başarıya gideceğini biliyoruz ve uygulamasını da hep beraber göreceğiz" dedi.

"Yeni dönemde yepyeni bir Trabzonspor için" sloganıyla 5-6 Aralık’ta yapılacak genel kurul öncesi tekrar başkanlığa aday olan Hacıosmanoğlu, 19 Mayıs Spor Salonu’nda üyelere seslendi.
Listesindeki isimleri tanıtan ve projelerini de anlatan Hacıosmanoğlu, 2013 yılında başkanlığa seçildiği salonda üyelerin karşısına bir kez daha çıktığını belirterek, görevde bulundukları 3 yılda yaşadıkları zorlukları anlattı.
Hacıosmanoğlu, seçildiği günden itibaren hem değişimi hem sportif başarıyı yakalamak için arkadaşlarıyla var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Zor şartlarda göreve başlamıştık. Allah en zor anlarda yardım etti, üstesinden gelmeyi başardık. 2 sene üst üste bütün zorluklara rağmen tarihinde ilk kez UEFA’da üst üste gruplardan çıktık, ’biz başarılıyız’ demedik. Hangi şartlar altında orada başarılı olduğumuzu Trabzonspor sevdalıları çok iyi biliyor. Ligde başarı yakalayamadık ama herkes bunu göz ardı etti. Zorluklarımız vardı. Son 4-5 aydır kulübü çalışamaz hale getirdiler. Sadece mahkemeye müracaat eden 2 kişi yapmadı bunu. Bunları yapanlar, ’sizin başkanınız olmayacağım’ dediğim insanlar. Onlara sorarsanız Trabzonspor’un ağabeyleri. Hem sportif hem maddi anlamda çökmüş Trabzonspor’a başkan seçilirseniz ne yapacaksınız? İyi çalışanı aralıkta delege seçer. ’Hacıosmanoğlu gitsin’ diye kulübü kilitlemenin manası ne? Bu ağabeylik değil hainlik."

Hacıosmanoğlu, ’kulüp battı’ diyenlere inanılmaması gerektiğini, borcun büyük bölümünün faizler ve kur farkından kaynaklandığını vurguladı.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un yeniden ’Karadeniz Fırtınası’na döndüğünü görenlerin ve kendisinin kongreye sportif başarıları olan bir başkan olarak girmesini istemeyenlerin kulübe yönelik bir operasyon yaptığını da iddia ederek, "Operasyonun arkasında Türk futboluna ihanet eden hainler, onların içerideki uzantıları ve ’Trabzonspor’u Hacıosmanoğlu’nun elinden kurtaralım’ diye düşünenler, Trabzonspor’un sahibi gibi kendilerini görenler var" diye konuştu.

"Mücadelemizden kimse alıkoyamayacak"

3 Temmuz sürecine de değinen Hacıosmanoğlu, "Herkes ’yeniden yargılama oldu, beraat ettiler, bu dava bitti’ diyor ama bu algı yönetimi. Spor hukukundaki dava devam ediyor. Fazla da zaman kalmadı. Avukatlarımız UEFA Disiplin Kurulu’nun gerekçeli kararını bekliyor. O karar geldikten sonra yapılan hazırlıklarla Türkiye’nin nasıl cezalarla karşı karşıya kalacağını hep beraber göreceğiz" ifadesini kullandı.

"Türkiye şike davasından ceza alırsa bunun sorumlusu biz değiliz" diyen Hacıosmanoğlu, "Bunun sorumlusu adaleti uygulamayanlardır. Avrupa’ya dilekçe verdik; ’Türkiye 2016 şampiyonasına katılmayı hak etti ama sizin kurallarınıza uymuyor, gereğini yapın’ diye. Ondan sonra bize yapılan operasyonlar manidar şekilde uygulanmaya başlandı. Seçimi de kazanamayabilirim ama mücadelemizden bizi kimse alıkoyamayacak. Bizden sonra gelecek olanlar varsa da onları da takip edeceğiz" diye görüş belirtti.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un hem ekonomik, hem de sportif olarak nasıl başarıya gideceğini bildiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu kulüp yürümeyecek bir halde olsa özür dilerdim. ’Bu işi beceremedik, gidiyorum’ diyecek medeni cesaretim var. Bu kulübü hem maddi hem sportif başarılara taşıyacağımız inandığımız için tekrar bu yola çıktık. Trabzonspor’un hem ekonomik, hem sportif manada nasıl başarıya gideceğini biliyoruz ve uygulamasını da hep beraber göreceğiz. Sorunları ve yapılacakları biliyoruz. Seçimin sonucunu elbette ki Trabzonspor’un gerçek sahibi olan genel kurul üyeleri belirleyecek. Onlar 6 Aralık’ta inandıkları yerde oyunu kullanacak. Ben de samimiyetimle söylüyorum, Trabzonspor’u özlenen başarılara kim taşıyacaksa Allah başkanlığı onlara nasip etsin. Biz de onun hazzını yaşayalım."

Başkan adaylarına başarılar dileyen Hacıosmanoğlu, "Aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Trabzonspor kongresi şehrin ismine yakışır medeni şekilde geçsin. Delege kime teveccüh gösteriyorsa kazananı alkışlasın, Trabzonspor’un yanında olsun" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, bu salonda kongre kaybettiğini, sonra da Sadri Şener’in elini havaya kaldırdığını kaydederek, "O süreç içinde yönetimde olmamama rağmen Trabzonspor’un uğradığı haksızlıklarla benim kadar mücadele eden olmadı. ’Şike davasını sattınız’ diye alçalan insanlara söylüyorum; Trabzonspor’un yaşadığı travmalı süreçte savcıya benim kadar giden ve ifade veren bir tane daha Trabzonsporlu yoktu" dedi.

"Kimse Trabzonspor’u esir almadı"

Adayların projelerinden bahsettiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Hala daha çatı adaydan bahsediyorlar. Bizim üyeler vardı bin 200 tane. Mahkemeden karar çıktı diye seviniyor insanlar. ’Biz kendi üyelerimize oy kullandıramayacağız’ diye. Bizi seven ve bize destek olmak isteyen 5 bin üzerinde üye olmayan akraba ve dostlarım var. 150 tane Hacıosmanoğlu gördüler listede, ’Hacıosmanoğluspor mu oluyor?’ dediler. Benim sülalem çok geniş sülaledir. Orada 2 binin üzerinde Hacıosmanoğlu var ama soyadı farklı. Biz bunları alıp başarısız bir Trabzonspor’un başında duralım diye yapmadık. Bize destek vermek için kendileri üye oldu. Trabzonspor başarılı olursa burada dururuz. Trabzonspor düşmanı değiliz. Kimse Trabzonspor’u esir almadı."

Birleşme söylentileri

Hacıosmanoğlu, camiada kendisine karşı birleşme olacağı yönündeki söylemlere de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çatı aday diyorlar. Hacıosmanoğlu korkusundan yapıyorlar. Birleşin. Açık ve net söylüyorum. Trabzonspor’u zor duruma sokan, Hacıosmanoğlu başarısız olsun diyen ağabeyleri samimi olsun, Trabzonspor’da birliği de dirliği de sağlarlar. Ben birleşme talebinde bulunmuyorum. Aciz insanlar birleşme talebinde bulunur. Yola çıktığınız zaman adam gibi devam edersiniz. Biri diyor 100 trilyonla, öteki 150 trilyonla geldiğini söylüyor. Açık ve net söylüyorum. Hangi başkan adayı kongre gününe kadar başkan olduğu anda Trabzonspor’un hesabına geçecek şekilde herhangi bir bankaya 100 değil 150 değil, 50 milyon yatırdığını deklare etsin, dekontu paylaşsın, bütün sevdamı bir kenara bırakıp o dekontları gösteren başkan adayı lehine başkanlıktan çekileceğim. Pazar gününe kadar onun başkan olması için var gücümle çalışacağım. O kadar gücüm var."