Giray Bulak; ''Son İki Başkan Trabzonspor'un Sonunu Hazırladı''

 Türkiye Kupası son 16 maçında sahasında karşılaşacağı Balıkesirspor'un Trabzonlu teknik direktörü Giray Bulak maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Bulak, açıklamasında Trabzonspor'u da değerlendirirken "Son iki başkan Trabzonspor'un sonunu hazırladı." dedi.

Bulak şöyle konuştu;

Buradaki sahalarda çok bulundum. Trabzonspor Türkiye'nin en güçlü takımlarından birisidir. Felsefesi ve geleneği olan bir kulüp. Burada futbolun nasıl oynandığını biliyorum. Havanın soğuk olmasına ve maç saatinin 20:30 olmasına rağmen iyi bir maç olur. Trabzonspor iyi bir takım yetenekli oyuncuları var. Rakibi ürküten, topu kaybettiklerinde sivri koşular yapabilen bir takım var. Savunma da hatalı olsalar da takım halinde oynayabilen bir takım var. Antalya'da iyi çalışamadık takımdan ayrılan oyuncularımız oldu. Hem doğa şartları hem de iç şartlarımız buna müsaade etmedi. Sonuçta bu bir kupa maçı. Çok iyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz. İyi pas yapabilen, kontraatağa iyi çıkabilen bir takımız. Oyunu dar alana sıkıştırabilirsek ve iyi geçişler yapabilirsek farklı olabilir.

Trabzonspor'da genç oyuncuların takıma takviye edilmesi hakkında konuşan Bulak, " Bu da Trqabzonspor'un doğuşu gibi zorunluluktan olan bir şey. Trabzonspor 1973-74'de doğarken dış transfer yapamadığı için iç transfere yönelmişti. Bundan önceki iki başkan bu kulübün sonunu hazırladı. Buna bazı dönemlerdeki hocalarda çanak tuttu. Kendi kasabasında eşofman giyemeyenler burayı mahkemeye vererek gittiler. Kendi özüne dönmesi Trabzonspor'un kurtuluşudur. Burada 10 yılda ne Abdulkadir'ler ne Yusuf'lar geçti de kimse onları tanıyamadı. Nasıl onlara Ali Kemal abileri yol açtıysa da onlarda yol açacaklar. Ben onlara bu yolu çanlara güveniyorum.