Genç; Trabzon Haksızlıklar Karşısında Dik Duran Şehrin Adıdır

 


Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediyenin geçen yıl Akyazı’da diktiği 61 metre yüksekliğinde bayrak gönderine öğrencilerle birlikte Trabzonspor bayrağını çekti. Siirt Spor Lisesi ve Kanuni Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte Trabzonspor’un bayrağını göndere çeken Başkan Genç, Trabzonspor’un haklarını her platformda savunmaya devam edeceğini söyledi. 2011-2012 sezonundan itibaren Trabzonspor’a haksızlıklar yapıldığına vurgu yapan Başkan Genç, Futbol Federasyonu’na sert eleştiriler yöneltti.
KARDEŞLİK FESTİVALLERİ ENTRİKALARI BOZUYOR
Güneydoğu’da Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan festivallere değinen Başkan Genç, “Siirt Spor lisesinden gelen kardeşlerimiz burada. Yine Kanuni Anadolu Lisemizden gelen kardeşlerimiz burada. Hep birlikte medarı iftiharımız Trabzonspor’umuzun bayrağını göndere çektik. Biraz sonra oynanacak olan Alanyaspor maçında takımımıza başarılar diliyoruz. Bayrağımızı göndere çektikten sonra hep birlikte maça gideceğiz. Biz geçen yıl Mardin Kızıltepe’mize ve Siirt’imize ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerimizle birlikte kardeşlik ilişkilerimizi geliştirmek istedik, hem de birlik ve beraberliğimize katkı sunmak istedik. Yurdumuzun güzel beldelerinden olan Güneydoğu’muzda hamsi festivali düzenledik. Akabinde oradaki kardeşlerimiz de Ortahisar’ımıza gelerek bulgur festivali düzenlediler. Bunları asaletli milleti bölmek için entrikalar düzenleyenlerin düzeneklerini bozmak adına çok çok önemsediğimizi de belirtmek isterim. Allah nasip ederse de önümüzdeki dönemde de aynı yönetim anlayışıyla bu faaliyetleri icra etmeye devam edeceğiz.” dedi.
SİİRT VE MARDİN’DE ÇOK SAYIDA TRABZONSPORLU VAR
Mardin ve Siirt’te çok sayıda Trabzonspor taraftarının olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Oraya gittiğimizde Güneydoğu’da çok sayıda Trabzonsporluların olduğunu gördük. Mardin Kızıltepe Trabzonspor derneğimizin 3581 kayıtlı üyesinin ve kongre delegelerinin olduğunu gördük. Siirt’te de valimizin önderliğinde çok çok güzel etkinliklerin yapıldığını gördük. Bu vesileyle de şu tespiti yaptık. Trabzonspor’umuz sadece sayısal şampiyonluklarından değil, aynı zamanda Trabzon dışında da ortaya koyduğu karakteriyle beraber yurdumuzun birçok bölgesindeki insanımızın hissiyatına tercüman olan bir takım olduğunu da müşahede ettik. Bu da bizi hakikaten çok çok mutlu etti, gururlandırdı.” diye konuştu.
KENDİMİZİ ÖTEKİLEŞTİRİLMİŞ HİSSEDİYORUZ
Trabzonspor’a yapılan haksızlıklar nedeniyle kendimizi ötekileştirilmiş hissediyoruz diyen Başkan Genç, Maalesef, 2011-2012 yılından itibaren Türk futbolunda yaşanan ve yaşanmaya da devam eden adaletsiz bir düzene karşı da bir duruşu ortaya koymak istedik ve istiyoruz. Biz futbolun bütün dünyada da şehrimizde de bir tutku olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizde de 7’den 70’e herkeste Trabzonspor hassasiyeti vardır. Bu manada haksızlığa uğradığımız zaman tabiri caizse kendimizi biraz ötekileştirilmiş hissediyoruz. Trabzonspor’un haklarının her platformda savunulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle de hem Başakşehir ve hem Galatasaray maçında da artık teknolojiden yararlanılmasına rağmen yapılan bu hataları kabul etmediğimizi, kabullenmeyeceğimizi ve buna bir dur denilmesi gerektiğini bütün şehir olarak her platformda tabiri caizse haykırdık. Ve bugün de bunun benzeri bir etkinliği gerçekleştiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.
TÜM YÖNETİM İSTİFA ETMELİ
Türk Futbol Federasyonu’na sert eleştiriler yönelten Başkan Genç, başta Federasyon Başkanı olmak üzere, bütün federasyon kurum yöneticilerinin  istifa etmesi gerektiğini söyledi. Genç, konuyla ilgili sözlerini şöyle Sürdürdü:  Son hadiseden sonra da Merkez Hakem Kurulu istifa etti. Bu kulübün avukatlığını yapan bir kişi olarak ve kongre üyesi olarak diyorum ki, 2011-2012’den beri, maalesef bu adaletsiz düzen Futbol Federasyonu’nun tüm kurumlarıyla, tüm kuruluşlarıyla beraber devam ediyor. O nedenle futbol da adaletin tesis edilmesi adına sadece Merkez Hakem Kurulu değil, disiplin kurulu da, tahkim kurulu da, federasyon başkanı da futbolda yeni bir dönemin başlaması için, Türk futbolunun ileriye doğru gitmesi için herkesin futbola o eski sempatiyi beslemesi için istifa etmesi gerekir. Federasyonumuzun tümüyle yenilenmesi gerektiğini Akyazı’mızdan, Trabzonspor bayrağımızın gölgesinde ifade ediyoruz. Adalet noktasında vicdan yaralandığı zaman o yaralanan vicdanın telafisi mümkün olmuyor. Biz, 2011’den beri bu hissiyatla beraber yaşıyoruz. Şu anda da Allah nasip ederse adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Bu mesajı adalet adına veriyoruz. Benim şehrimizin çocukları acımasız hakem kararlarına maruz kalmalarına rağmen adaletli duruşu da ortaya koydular. Onların da gözlerinden öpüyorum.


Konuşmasının son bölümünde CAS’ta yapılacak duruşmaya katılacağını belirten Başkan Genç, “Bu vesileyle de bu anlayışı, yönetimimizin duruşunu ve şehirle bütünleşen karakterini ortaya koyan, yüreğini ortaya koyan Ünal Karaman hocamızı da yürekten tebrik ediyorum. Neticede hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bütün futbol kulüpleriyle beraber bir camia oluşuyor. Ama biz bu camiaları ötekileştirerek, baskı altına alarak, üzerine basarak bir yerlere gelinemeyeceği ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bunu UEFA’sı da FİFA’sı da tescillemiştir. Yakın zamanda CAS’ta yapılacak duruşmaya da Allah nasip ederse gitmek istiyorum. Trabzonspor’un hakkını, hukukunu korumak adına hangi platform olursa olsun, bunu siyasi mülahazaların üzerinde tutarak savunacağım. Trabzonspor’un hukukunu savunmak adına ne yapılması gerekiyorsa burada bulunan Siirtli kardeşlerimizle beraber bu mesajı bütün Türkiye’mize bütün bu camiaya iletiyoruz. Siirt’ten gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu kardeşlik hukukumuzu daha da yukarıya taşıyacağız.” cümlelerine yer verdi.