Galatasaray - Trabzonspor Karşılaşması öncesi Son Durum 


Haber : Tarkan Yusuf Altıntaş  www.trabzonhaber24.com ,İstanbul  


Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında ligde hiç yenilgisi bulunmayan Galatasaray, Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Peki Galatasaray-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Galatasaray kadrosu ve maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

GALATASARAY-TRABZONSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Galatasaray ile Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları maçla 122. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray-Trabzonspor maçı 22 Ekim Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Türk Telekom Arena'da Fırat Aydınus'un yöneteceği mücadele Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.
Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Hakan Yemişken yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tolga Özkalfa olacak.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Lukas Podolski (Yasin), Josue Bruma, Eren Derdiyok
TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Zeki Yavru, Uğur Demirok, Jan Durica, Mustafa Akbaş, Ogenyi Onazi, Okay Yokuşlu, Matus Bero, Mehmet Ekici, Fabian Castillo (Yusuf), Dame N’Doye

TRABZONSPOR, GALATASARAY MAÇINDA GİYECEĞİ FORMAYI DUYURDU

Trabzonsporun, Spor Toto Süper Ligin 8. haftasında Galatasaray ile bu akşam oynayacağı maçta giyeceği forma belli oldu.
Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonsporun deplasmanda Galatasaray ile oynayacağı maçta giyeceği formanın belli olduğu belirtildi.
Açıklamada, "Takımımız, Galatasaray ile oynayacağı müsabakada beyaz forma, mavi şort ve beyaz çorapla mücadele edecek. Kalecimiz ise sarı forma, sarı şort ve sarı çorap giyecek." denildi. 

TRABZON'DA KAYBETMEK YASAK
Lige kötü bir başlangıç yapan Trabzons
por’da gözler bugün deplasmanda oynanacak Galatasaray maçına çevrildi. BordoMavili ekibin teknik direktörü Ersun Yanal, Trabzon’daki son taktik idmanı öncesi futbolcularıyla kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Öğrencilerinden dikkatli olmalarını isteyen deneyimli teknik adam, “Size kaybetmeyi yasaklıyorum. Büyük camialar, bu tür maçlarda ayağa kalkarlar. Biz de çok büyük bir camiayız ve gereğini yapmalıyız. Kazanıp kötü gidişata son vermeliyiz. Bu takımda oynayan herkesin maçta terinin son damlasına kadar mücadele vermesini istiyorum. 90 dakika sonunda gülen taraf kesinlikle biz olacağız” diye konuştu.

 
"GÜCÜNÜZÜ GÖSTERİN"

Yanal, maçta güçlerini ekonomik kullandıkları takdirde ve kişisel hatalar yapmamaları halinde Galatasaray’ın oyun planlarını kesinlikle bozacaklarını belirterek, “Orta sahamızda top kaybı istemiyorum. Rakibe frikik hakkı tanımayalım. Her hamlemizi düşünerek yapalım. Taktiğe bağlı kalalım. Gol de yiyebiliriz, ancak sakın ola bu maçı kaybettik telaşına da kapılmayalım” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY İLE TRABZONSPOR 122. RANDEVUDA

İki ekip arasında, Trabzonspor'un lige yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 42 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 121 karşılaşmanın 56'sını Galatasaray, 38'ini Trabzonspor kazandı, 27 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 160, Trabzonspor ise 131 kez gol sevinci yaşadı.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 13 farkla önünde bulunuyor.
Ligde yapılan 86 karşılaşmanın 39'unu Galatasaray kazandı, 26 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu, 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.
Lig maçlarında Galatasaray 113, Trabzonspor ise 94 gol attı.
Geçen sezonki lig maçlarını Galatasaray, Trabzon'da 1-0, evinde de 2-1'lik skorlarla kazandı. Sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Arena'da yapılan maçı Trabzonspor, kırmızı kartlar nedeniyle 7 kişi tamamlarken, bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, müsabakanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kartla spor kamuoyunu uzun süre meşgul etmişti.

İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig karşılaşmalarında Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu.
Trabzonspor, İstanbul'daki 43 lig maçında Galatasaray'ı sadece 9 kez yendi, Galatasaray evinde 23 kez galip geldi. İstanbul'daki 11 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Galatasaray'ın İstanbul'daki 58 golüne karşılık, Trabzonspor 44 gol kaydetti.

FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 26 Mayıs 2001'de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık sonuçla aldı.
Trabzonspor ise 5 Ağustos 1978'de İstanbul'daki özel maç ile 1 Ekim 1995'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-1 yendi.
Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçında filelere giden toplam 8 gol, taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.
CHEDJOU'DAN MARSİLYA SİNYALİ
G.Saray’la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Aurelien Chedjou, yeniden Fransa’ya dönebileceğinin sinyallerini verdi. Fransız basınına konuşan Kamerunlu stoper, “Marsilya’nın ilgisi hakkında pek bilgim yok. Bu konularla menajerim ilgileniyor. Sezon sonunda neler olur ben de bilmiyorum” dedi.