TRABZONSPOR: 4 - ADANASPOR: 1
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Erdinç Sezertam

TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Zeki Yavru (Dk. 83 Akakpo), Mustafa Yumlu, Durica (Dk. 81 Muhammet Demir), Güray Vural, Aytaç Kara (Dk. 46 Castillo), Okay Yokuşlu, Onazi, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, N'Doye
ADANASPOR: Hayrullah Mert Akyüz, Ramos (Dk. 60 Viera), Magaye, Bekir Yılmaz, Digao, Edgar Da Silva, Renan Diniz, Vinicius, Renan Foguinho (Dk. 80 Tevfik Altındağ), Koman (Dk. 72 Cem Özdemir), Roni

GOLLER: Dk. 35 ve 70 Yusuf Erdoğan, Dk. 55 (Penaltıdan) ve Dk. 75 Mehmet Ekici (Trabzonspor), Dk.40 Renan Foguinho (Adanaspor)
KIRMIZI KART: Dk. 52 Edgar Da Silva (Adanaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 39 Durica, Dk. 68 Zeki Yavru (Trabzonspor), Dk. 66 Bekir Yılmaz (Adanaspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
17. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sağdan ceza yayı üzerine pasında, Mehmet Ekici'nin düzeltip vuruşunda kaleci Hayrullah Mert Akyüz'un yumruklayarak uzaklaştırmak istediği top Yusuf Erdoğan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun kaleye göndermek istediği meşin yuvarlağı kaleci bu kez yatarak kontrol etti.
20. dakikada Güray Vural'ın soldan ceza sahası içerisine ortasında defansın uzaklaştırmak istediği top önünde bulan Onazi'nin şutunda, meşin yuvarlak savunmadan sekti. Seken topu bir kez daha alan Onazi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
22. dakikada Onazi'nin ara pasında ceza sahası içerisine giren Yusuf Erdoğan'ın sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
25. dakikada Renan Diniz'in soldan ceza sahası içerisine yerden pasında, Edgar Da Silva'nın gelişine vuruşunda top üsten auta çıktı.
35. dakikada Adanaspor defansında Renan Foguinho'nun hatalı geri pasında araya giren Yusuf Erdoğan, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0
40. dakikada kazanılan faul atışında, Magaye'nin sağdan ceza sahası içerisine ortasında, iyi yükselen Renan Foguinho'nun kafa vuruşunda yerden seken top filelere gitti: 1-1
43. dakikada kazanılan faul atışında, Magaye'nin sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Onur Kıvrak topu yumruklayarak uzaklaştırdı. 

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
52. dakikada kazanılan faul atışında Mehmet Ekici'nin sağdan ceza sahası içerisine ortasında, Edgar Da Silva'nın Mustafa Yumlu'ya hareketinde hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Yankaya, bu pozisyonda Adanasporlu oyuncuya kırmızı kart gösterdi.
55. dakikada kazanılan penaltı atışında, Mehmet Ekici'nin yerden vuruşunda kaleci Mert Akyüz soluna yatarken top ters köşeden yerden filelere gitti: 2-1
56. dakikada ceza sahası sol çaprazından ceza sahası içerisine giren Castillo'nun yerden vuruşunda, kaleci Hayrullah Mert Akyüz yatarak topu kontrol etmeyi başardı.
64. dakikada sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Renan Diniz'in altıpas çaprazında sert şutunda, kaleci Onur Kıvrak meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.
70. dakikada Okay Yokuşlu ile ceza yayı üzerinde iyi paslaşan Yusuf Erdoğan, ceza sahası içerisinde topla buluştuktan sonra düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1
75. dakikada ceza sahası içerisinde Castillo'nun yerden kısa pasında, Mehmet Ekici'nin sert şutunda top kaleci Mert Akyüz'ün sağından filelere gitti: 4-1
85. dakikada Onazi'nin caza sahası çizgisi üzerinden sert şutunda, top az farkla üsten auta çıktı.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının açılış maçında Adanaspor'u konuk eden Trabzonspor, son oynanan Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik ile sahaya çıktı. Teknik direktör Ersun Yanal, Kayserispor maçında sakatlanan Uğur Demirok’un yerine savunmada Mustafa Yumlu'yu, orta sahada Bero'nun yerine ise Onazi'yi görevlendirdi. Durica ile stoperde görev alan Mustafa Yumlu, son olarak Antalyaspor ile iç sahada oynanan ve 1-0 yitirilen maçta ilk 11'de görev alırken, Adanaspor karşılaşmasıyla 2 maçlık forma özlemini sonlandırdı.

Ligde 13 haftada 15 puan toplayan Trabzonspor, 14'üncü haftanın açılış maçında yarın sahasında Adanasporu konuk edecek. Geride kalan haftada Kayserispor deplasmanında aldığı galibiyetle alt sıralardan uzaklaşan bordo mavililer, Adanaspor karşısından da galibiyetle ayrılarak hem seri yakalamak, hem de üst sıralarla puan farkını azaltmak istiyor. Hüseyin Avni Aker Stadında oynanacak karşılaşma, saat 20.00de başlayacak.
SAVUNMADA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Bordo mavililerde Kayserispor maçında sakatlanan Uğur Demirok, Adanaspor karşısında görev yapamayacak. Savunmada zorunlu değişikliğe gidecek olan teknik direktör Ersun Yanalın, son oynanan Kayserispor maçındaki 11'ini ise büyük oranda koruyacağı öğrenildi. Deneyimli teknik adamın 11de tek değişiklik yaparak sakatlığı bulunan Uğurun yokluğunda Duricanın partneri olarak Mustafa Yumluya görev vermesi bekleniyor.

ADANASPOR İLE 50'İNCİ RANDEVU
Bu arada Trabzonspor ile Adanaspor, Hüseyin Avni Aker Stadında oynayacakları maçla birlikte 50inci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 49 maçta Trabzonsporun 30, Adanasporun 10 galibiyeti bulunuyor.
9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 75 gol atarken, kalesinde 30 gol gördü.
4 İSİM SARI KART CEZA SINIRINDA
Bu arada Trabzonsporda Adanaspor maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu sezon ligde toplamda 47 sarı kart gören bordo mavililerde, 3er sarı kartla ceza sınırında bulunan Durica, Bero, Aytaç ve Zeki, yarın ki maçta da kart görmeleri durumunda ligin 15inci haftasında oynanacak Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek.
Maçtan Notlar
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Adanaspor karşısında Spor Toto Süper Ligde son oynanan Kayserispor maçı 11inden farklı olarak iki değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Kayserispor ile oynanan maçta sakatlanan Uğur Demirokun yerine savunmada Mustafa Yumluya, sakatlığı bulunan Beronun yerine ise Kayserispor maçında kart cezasını tamamlayan Onaziye görev verdi.

CASTİLLO VE AKBAŞ DÖNDÜ
Trabzonsporun ligin 8inci haftasında deplasmanda Galatasaray ile oynadığı maçta sakatlanan ve son 5 lig maçında forma giyemeyen Fabian Castillo ile ligin 11inci haftasında oynanan Antalyaspor maçında sakatlanan Mustafa Akbaş Adanaspor maçıyla takıma geri döndü. Teknik Direktör Ersun Yanal, tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan Castillo ve Mustafa Akbaşı Adanaspor maçının 18 kişilik kadrosuna dahil etti.
TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
Spor Toto Süper Ligin 14üncü haftasında Adanaspor ile karşılaşan Trabzonsporda taraftarlar, son maçların oynadığı Avni Aker Stadında ki mücadeleye beklenen ilgiyi göstermedi. Tribünlerin önemli bir kısmının boş olduğu gözlenirken, bir grup Adanaspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alarak takımlarına destek oldular