Lider Trabzonspor, Bakasetas ve Nwakame gibi çok önemli oyuncularının eksikliğinde Göztepe karşısında özellikle ilk yarıda pek etkili olamadı. Hücum aksiyonlarında zayıf kalan bordo mavililer, topa daha çok hakim olsa da üçüncü bölgede rakibi rahatsız edecek girişimlerde bulunamadı. Öyle ki rakip kaleye isabetli-isabetsiz tek şut dahi atamadı. Bu vesileyle şampiyonluk mücadelesi veren lider takımın eksikliklerin arkasına sığınmaması, bu duruma karşı önlemleri alması gerektiğinin altını çizelim. 
Göztepe takımı agresif ve sert futbolunun yanı sıra ürettiği tehlikeli pozisyonlarla ilk yarıya damgasını vurdu. Sarı kırmızılılar sadece saha içindeki oyuncularıyla değil, kenar yönetimiyle de ortamı gerdiler. 
Abdullah Avcı, ikinci yarıya Bakasetas’ın yokluğunda üstelik sert futbolu tercih eden rakibe orta alanda karşı koyabilecek Siopis ile başladı. Açıkçası ilk yarının en kötüsü Gervinho ile başlamaz diye düşünüyorduk ama gol, ilk ciddi atakta Abdulkadir Ömür’ün pasında ondan gelince söylenecek söz kalmadı. Abdülkadir Ömür sakatlık sonrası kendini bulmaya başladı. Bu durum sadece Trabzonspor için değil Türk futbolu için kazançtır.
Gol sonrası Göztepe’nin eşitlik çabası gol getirmeyince Trabzonspor deplasmandan 3 puanla ve liderliğini koruyarak döndü. Kötü bir oyun ve galibiyet. Eksik kadroyla kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemli. İşin tesellisi 3 puan. Ama şampiyonluk yolunda şans her zaman bir takımın yüzüne böyle gülmez. Sakatların çokluğunda sahada planlar görevini üst düzey yapmalı. Örneğin Hamşik! Fenerbahçe maçında forma giymedi ama bu maçta da sahada adeta yoktu. İkinci yarıda Siopis orta alanda bir nebze dengenin sağlanmasına katkı verdi. Abdullah Avci Siopis konusundaki kararlarını gözden geçirmeli. Geçem hafta da söyledik, bu oyuncu ilk onbir için düşünülmeli.