Trabzonspor Kulübü'nün mali ve idari ibrasının ardından İbrahim Hacıosmanoğlu yeniden kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı.

Hacıosmanoğlu konuşmasında, ''Trabzon'un derin Trabzon'u var diyolar. Trabzonspor'u ticari ve siyasi olarak sömüren onların başı Faruk Özak var. Hayatta hiç kimse benim düşmanın olmadı ama bu saatten itibaren Faruk Özak benim en azılı düşmanımdır. Vakfıkebir'de bir cami hocasını arayıp genel kurula çağırdığı için ona düşmanım. Bizi bugün ibra etmemek için uğraşanlar bakanken Trabzon'da yapılan Karadeniz Oyunları'nda yapılan şeyleri de daha sonra sizinle paylaşacağım. Trabzonspor Başkanı olarak hiç bir şey yapmayacağım ama başkanlığı bıraktıktan sonra en büyük düşmanım Faruk Özak'tır. Söyleyeceklerimden sonra Trabzonspor taraftarlarının Faruk Özak'a nasıl ders verdiğini herkes görecektir. '' ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu Bütçenin ve idari raporun okunmasının ve eleştirilerin ardından kürsüye gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kendilerinin saygısız gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, "Biz saygı duyulması gerekenlere saygı duyarız. Şarapçıya ayağım çarpsa onun gönlünü almak için 3 saat ne gerekiyorsa yaparım ama kral faysal olsa saygıyı hak etmiyorsa, ona saygı gösteren kültürden gelmiyorum. Biz Trabzonspor'da yaklaşık 15 aydır mücadele ediyoruz. Trabzonspor'un değerlerine saygısızlık yapmamız söz konusu değil ama belli bir zümre var. Trabzonspor'u siyasi, ticari kullanan insanların başkanı olmadım, olmayacağım da. Trabzonspor'un 1 lirasını yemedik, yedirmedik. Kim yiyorsa şike sürecinde de söylediğim gibi namussuzun dik alasıdır. Elbette ki Trabzonspor'un icrasında olan insanlar eleştirilecek insanlardır. Ben saygı duyuyorum eleştirilere. İnşallah eleştirenler de bu kulübü yönetmeye talip oldukları zaman yönetirler, bu zorlukları da kendileri görür" dedi.

“KAZANANIN BİZ OLACAĞINA İNANIYORUM”

Trabzonspor başkanının ülkeyi yöneten insanlarla dost, arkadaş olmasının kulübe zararı olmayacağını kaydeden Hacıosmanoğlu, şike sürecinin bitmediğini de ifade ederek, "Hukuk süreci bittiğinde kazananın biz olacağına inanıyorum. Bu sürecin sonunda bir şey kazanmazsak 1 milyon kişiyle İstanbul'da kongre yapılan açık hava meydanları var. Onu toplamak Trabzonspor başkanının asli görevidir" ifadelerini kullandı.

Şike sürecini FIFA'nın takip ettiğini belirten Hacıosmanoğlu, "1,5 ay önce hem federasyona hem bize FIFA'dan bir yazı geldi. Süreci titizlikle takip ettiklerini UEFA'nın alacağı karardan sonra devreye gireceklerini söylüyorlar. UEFA disiplin kurulu bizi reddetmiş diyorlar, gerekçeli kararı daha açıklamadı, bizi reddetmedi. UEFA, ‘Biz 2013'de Astana kararlarında yerel federasyona müdahale etme kararı aldık, önceki yıllara müdahale edemiyoruz’ diyor ama FIFA öyle demiyor, müdahale ediyor. Bunun örnekleri yakın tarihimizde var. Bunu hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

YİNE SADRİ ŞENER'E YÜKLENDİ

Sadri Şener'in şike sürecindeki tutumlarını anlatan Hacıosmanoğlu, "Allah'ınızı severseniz, benim hala gözümün önünden gitmiyor, LİG TV’de Burak golü attığı zaman Sayın Şener'in görüntüsünü herkes izlesin baksın. Trabzonspor Başkanı gol atıldığında ellerini yana açmamalı, havaya kaldırmalı. Şimdi biz başkasına pislik diyoruz da eğer bizde de varsa, bunun cezasını çekmeye hazırız” diye konuştu.