Takımın itiraz duygusunu yitirdiği sorularına cevap veren Newton “Arkadaşlarımızla sürekli konuşuyoruz, yeni yeni tandık Türk hakemliğini… Doğru şekilde hakemlerle nasıl mücadele edilebilir. Bunun çalışmasını yapıyoruz.


Genç arkadaşlarımızdan bahsedecek olursak Serkan Pereira’nın sakatlığı sonrası yardımcı oldu, iyi bir geleceği var. Canbaz, Safa ve Rahim bize yardımcı oldu. Bu takımın önünde güzel bir gelecek olduğunu düşünüyorum. Sezon boyunca çok maç oynayacağız, genç oyuncuların oynatmaktan korkan birisi değilim. Kadromuzun yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu arkadaşlarımızın birlikte oynaması gerektiğini düşünüyorum. İngiltere’de hafta sonu ve hafta içi maçlarına alışık birisiyim. Gelen arkadaşlarımız da öyle. Umuyorum sakatlık olmadan bu sezonu tamamlarız.
Avrupaya ve Türkiye’yi kıyaslandığında oradaki oyuncu 17-18’ yaşlarında kiralık gittiğini 20-21 yaşlarında hazır olduklarını daha iyiye yöneldiğini evrildikleriniz düşünüyorum. Baker ve Afobe buraya katıldığında burada özel bir durum olduğunu hissettiler. Hem genç hem Türk arkadaşlarla arada bir bağ oluştuğunu görüyorsunuz. Aynı zamanda takım arkadaşlarına en iyi bir şekilde aktarabilmelerini görmek beni mutlu ediyor.
ÖZLEMİMİ YAŞIYORUM 
Trabzonspor teknik direktörüyüm, rüyamı yaşıyorum. Bu baskıyı seviyorum bu baskı her sene şampiyon olmasını istiyor. Bazen negatif etki yaratsa da bu baskının olmasını istiyorum. Sadece tek sezonluk değil, sürdürebilir bir başarı olabilir. Tarihe baktığınız zaman kupaları görüyorsunuz bu devam edebilir. Burada özel bir başarının kazanabileceğini bende görüyorum. Bizim aradığımız durum sürdürebilir başarıdır. Daha büyük hedeflerimiz var. Burada olan bütün arkadaşlarımız bir şey kazanacaksak bunu hep beraber yapacağız. Başarının bireysel olduğuna inanmıyorum, grupla kazanılır.
OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİNE 
Tartışılan oyuncu değişikliklerini değerlendiren Newton :Denizli maçında Adobe yorgun ve yeni katılmıştı. Biraz daha tutmak sorun yaşatabilirdi. O maç özelinde düşünecek olursak eğer yaşadığımız sakatlıklar, elimizdeki kaynaklar yeterli değildi. Bu gözle belki bakılabilir. Gaziantep maçında Ekuban sakatlıktan yeni gelmişti 90 dakika sahada tutmazdık. Tony istediğimiz efektiftliği gösterememişti. Taraftarlarımızdan şunu anlamalarını istiyorum bazı nedenler vardır, bir karar alınırken arkasında bir sebep olabilir. Zamanla taraftarımız bu durumu anlayacaktır.
Sakatlık durdurmanın bilimsel bir yöntemi yok. Geçen sezondan daha farklı bir antrenman metodu uguluyoruz. İklim ve nem dolasıyla saha zeminin istediğimiz gibi olmadığını biliyoruz. Arkadaşlarımızı hazırlıyoruz, bunların da olmamsı adına gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Sezon öncesinde daha kısa bir dinlene y
Dönemimiz oldu. Kloop göreve başladığında sakatlıkları biliyorsunuz, gelinen durumuna baktığında değişimi görüyorsunuz. Gerekli çalışmaları yürütüyorsunuz. 
SİSTEMLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE... 
Sistemle ilgili eleştirilere cevap veren Newton “Farklı sebepler dolasıyla, cezalı oyuncular diyebilirsiniz, maçın şartları diyebilirsiniz. 3-5-2, 4-3-3 oynadık 4-3-2-1 oynadık henüz bir sistem üzerinde tam olarak duramadık. 
Abdülkadir ve Nwakame’nin bölgelerinde oynatılmadığı sorusunu yanıtlandıran Newton : Sezonun çok başındayız, bu arkadaşlarımız yapılan çalışmalarla istenilen seviyeye gelecek arkadaşlarımız. Atakları kullanmayı seven, içeriye giren oyuncular eleştirilerin arkadasındaki nedenleri anlayamıyorum kendi oyun tarzları gereği arkadaşlarımızın doğası gereği bu şekil oynamayı seven oyuncular. Gerekli özgürlükleri veriyoruz, bu arkadaşlarımız kısa süre içerisinde taraftarın beklediği seviyeye çıkan oyuncular olduğunu biliyoruz.
TAM KADRO ÇALIŞTIK
Newton : Maaelesef sezon öncesi kampında çektiğimiz sıkıntılar oldu, kısa bir çalışma periyodu oldu. Arkadaşlarımızın da katılmasıyla birlikte şu an tam kadro çalışma fırsatı bulduk. Neler yapmaları ve neler yapmamaları noktasında bilgilenme şansı bulduk. Zaman içerisinde daha iyi olacağımızı düşünüyorum.
Hangi hocaya sorarsanız sorun her zaman oyuncu istersiniz, çok iyi iş çıkarıldığını düşünüyorum. Ocak ayında transfer dönemiyle cevap vermek daha doğru olacaktır ama iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum.

HAMSİ MÜKEMMEL 

Trabzon'da denize girmeye zamanım olmadı ama balık çok güzel .Hamsi muhteşem .