Newton, açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
SUÇLAMAK MÜMKÜN DEĞİL


"Tabiki bu sakatlıklarla alakalı her hangi bir kimseyi, çim çalışanlarını suçlamak kesinlikle mümkün değil. Trabzon’da olan yüksek nem ve havadan dolayı sahada bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Kontrol eden ve her gün çimi kontrol eden arkadaşlarımız harika işler çıkardılar. Hem burada hem de sahada çimi kontrol ettiler. Ancak sezon öncesi kampındayız, bu sakatlıkların yaşanması normaldir. Sadece Trabzonspor değil, Avrupa’da ve ülkemizde ki bütün takımlara baktığımızda kasığından, arka adalesinden 2 hafta 3 hafta sakatlık yaşayan bir çok futbolcu görebilirsiniz. Sezon öncesi kampındasınız ve bütün oyuculara yükleme yapmak zorundasınız. Bu oyuncuların sakatlanması normal durumdur. Liverpool örneğini alırsak Kloop başladığında antrenman şeklinin değişmesinden dolayı bir çok sakatlık yaşanmıştı. Bu sürece oyuncularımızın adapte olması gerekiyor. Oyuncularımızın yeni antrenman sistemine alışması gerekiyor. Bu zaman alacaktır. Oyuncularımız buna tamamen adapte olduğunda hiç bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Sağlık Departmanı ile her gün iletişimdeyiz. Oyuncuların sağlığını kontrol etmeye, onların yaşayacağı sorunu önceden engellemeye çalışıyoruz.
BÜYÜK OYUNCULARI KAYBETMEK...
Hangi takım olursanız olun, ister Real Madrid, Chelsea veya dünyanın en büyük takımlardan biri olun büyük oyuncuları kaybetmek canınızı yakar. Kaybetmek istemezsiniz. Hem yönetimimizde, hemde başkanımızda gece gündüz muhteşem çalışma yürütüyoruz. Hem başkanımız hem de bütün yönetim kurulu üyelerimiz gerçekten bana ve bütün ekibimize transfer konusunda ihtiyacımız olan bölgeler konusunda yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Harika bir iş çıkarıyorlar. Tabiki bu oyuncuların boşluğunu doldurmak kolay olmayacaktır. Transfer sürecinin sonuna kadar eski gücümüzü geri kazanacağımıza ve ihtiyacımız olan bütün bölgelere gerekli trafnserleri yapacağımız inanıyorum. Tabiki kolay iş olmayacaktır. Zor olacaktır. Ama bunu başarmak adına hem yönetim hem de başkanımızla harika bir çalışma içindeyiz.
banner1726
SÖRLOTH KONUSUNDA ÇOK NETİZ
Sörloth ile ilgili sorunuzla başlamak istiyorum. Yönetimimimiz ve ben bu konuda çok netiz aslında. Kendisiyle hem ben, hem de yönetimimiz 1 yıl daha devam etme fikrimiz vardı. Ancak bir çok konuşmadan ve ilk bir kaç hafta çalıştıktan sonra hem ben hem de başkanımızın yaptığı görüşmeden sonra kendisinin kararını verdiği ve burada devam etmek istemediği yönünde görüşü olduğunu fark ettik. Oyuncularımızın burada oynamak istemelerini istiyoruz. Oyuncunun eğer burada ki kalbi ve düşüncesi burada oynamak niyetinde değilse oyuncunun ayrılması ve onun yerine yeni oyuncu bakma daha doğru olur düşüncesindeyiz. 
BENİK AFOBE'Yİ TANIYORUM
Kendisini tanıyorum. Hızlı ve güçlü, bu ligde iş yapabilecek kalitede ve yeteneklere sahip kendisi. Hem bir ok oyuncumuz açısından Ömür, Tony, Ekuban gibi oyunun içinde kalmayı seven oyuncularımıza bir çok şey katabilecek, hem de onlara yardımcı olabilecek oyuncu olduğunu düşünüyorum. 
KADRONUN YETERLİ OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM
Yalan söyleyecek değilim bu konuyla alakalı. Kadronun yeterli olduğunu söylememem. Kadromuz şu an itibariyle yeterli olduğunu söyleyemem. Yönetim ve başkanımız gece gündüz durmaksızın inanılmaz çalışma gösteriyorlar. Vakit tanımaksızın ellerinden gelen çabaları gösteriyorlar. İhtiyacımız olan pozisyonları biliyoruz. Şu an söyleyecek değilim. Muhtemelen fikirleriniz vardır. Ama bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu senenin ayrıca bir zorluğu da var. Finansal sınırlamalar. Bu finansal sınırlamaları da işin içine kattığınızda yaptığımız işin ne kadar zor olduğunu sizde tahmin edebileceksiniz.
TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM
Trabzonspor taraftarlarına bir mesajı iletmek istiyorum. Öncelikle şu konu hakkında özür dileyebilirim. Haftalardır çünkü ilerisinde belki aksaklık olmuş olabilir. Çok fazla kendileriyle konuşmaya, kendileriyle iletişim kurmaya fırsat bulamamış olabiliriz. Bu konuyu düzelteceğiz. Daha sık bir şekilde kendileriyle iletişim kurma fırsatına ulaşmış olacağım bende. Daha öncesinde vakit olmadığı için kendilerinden özür diliyorum. 
Şunu bilmelerini isterim. Hem oyuncularım, hem burada ki çalışan bütün arkadaşlarımız, teknik ekibimiz ve takımımızın bütün çalışanları gerçekten gecelerini, gündüzlerine katarak iyi bir çalışma örneği çıkarıyorlar. Arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar. Anternamanda onlardan istediğimiz şeyleri çok iyi uygulamaya ve gerçekten iyi bir iş ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Sakatlıklarla ilgili şunu söyleyebilirim. Talihsiz bir rastlantı belki de bir çok sakatlığın arka arkadaya gelmesi. Ama bu zaten işin içinde olan bir durum. Maalesef yaşanan durum. Ama çok kısa süre içinde sakatlanan arkadaşlarımızı kadromuza geri katacağız. Onlarda bize yardımcı olmaya devam edecekler. Ancak Trabzonspor taraftarlarından beklentim şu: Onlardan sabır ve anlayış istiyorum. Bu durumun üstesinden geleceğiz. Hep birlikte geleceğiz. Herkes işini doğru şekilde yapmaya çalışıyor burada. Ama dediğim gibi burada en önemli olan nokta, taraftarımız ve kendilerinin bizlere göstereceği anlayış ve güven. Onu hissetmeye ihtiyacımız var. Bize güvenmeye, desteklemeye her zaman devam etsinler. bu durumun üstesinden beraber geleceğiz ve geldiğimiz zaman da her zaman kazanmaya oynayan, o başarıları tekrar gösteren ve yarışan bir Trabzonspor bulacaklar.