Dr.Ali Rıza Egemen Her Şeyi Anlattı 
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

  Trabzonspor’da Muharrem Usta yönetimi döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ali Rıza Egemen bugün bir basın toplantısı düzenledi. Trabzon’da Usta otelde basın toplantısı düzenleyen Egemen,  Trabzonspor Disiplin Kuruluna sevk edilmesi, ardından aldığı 6 ay kulüp üyeliğinden çıkarılması cezası ile ilgili konuştu. 


EGEMEN 40 YILDIR BU KULÜBE ÇÖREKLENENLER VAR; 
 Aslında cok mutlu değilim. Trabzonspor’da bir dönem başkan yardımcılığı yapmış bir kişiye ceza vermek susutmak gibi bir anlayış gerçekleşmştir.  Disiplin süreci ile ilgili bir gelişme olmasa çok sevdiğim aşkım olarak kabul ettiğim Trabzonspor’u hiç bir şeye alet etmek istemem. Sustuk, camia zarar görmesin diye sustuk. Bu toplantı kesinlikle Muharrem Usta’nın veya başka bir kişinin etkisi ile olmamıştır, olmayacaktır, budan sonra da olmaz. Hakkımız yenmiştir ah alınmıştır bu süreçte hakkım gasp edilmiştir. Trabzonspor eski yönetim kurulu üyeliğim ve üyelik haklarım gasp edilmiştir Üzüntüm şu bu disiplin soruşturması baştan aşağı haksız hukuksuzdur. 


 KENDİSİ HAK GASPINA UĞRAMIŞ BİR CAMİA OLARAK...
 Ne yazık ki kendisi hak gaspına uğramış bir camia olarak şampiyonluğu elinden alınmış bir camia olarak kendi üyesine haksızlık yapan bir camia olarak tarihe geçmiş bulunuyoruz. Yapanlara yazıklar olsun diyorum. Tebligat geldi. 3 suçlama vardı. 2 tanesinin tarihi 9 Nisan! Yani 7-8 Nisan’da genel kurul yaptık. Sandıktan mevcut yönetim atandı. O gün olan bir suçlama bir diğeri de 25. 05. 2018’de bana göre belki tutar dalı olan bir durum. 1 Temmuz’da tüzük değişikliği yapıldı. O kadar konu var ki anlatsam camia nasıl ayakta duruyor anlayamazsınız.  9 Nisan 2018 ilk suçlama yani biz görevdeyiz, sandıklar açılmış itiraz edebilirler o gün başkan yardımcısıyım, o gün Usta başkan!

BİZ YÖNETİNMDE İKEN KULÜBÜN İNTERNET SİTESİNDE HAKKIMIZDA YAZI YAZDIRDILAR

İnternet sitesinde bir deklarasyon görüyorum kulübün divan başkanı okuyorum ya sabredin be kardeşim devir teslim olsun inanın bir tek bana hakaret etmemiş. Kulüpten Ulaş Özdemir’i arıyorum, kendisini severim herkes tanır. Bunu kim koydurdu dedim dedi Hayrettin Bey koydurdu. Şu an başkan nerede dedim. Toplantı halinde dedi. Ulaş kaldır onu dedim. Görevde olan biziz. Başkan Muharrem Bey, Gençağa bey, Emin Kahraman sohbet ediyorlar. Devir alabilmeleri için mazbata ve divan tutanaklarının hazırlanıp öyle alınması lazım.

2,5 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI..

Pazartesi öğleden sonra 2,5 milyon TL ödeme yapıldı siz niye ödemediniz? Niye 1 hafta sonra devir alalım dediniz, çünkü ödeme vardı. Salı günü alelacele geldiler, samimiyetimle söylüyorum Salı günü geldiklerinde Divan Başkanı Algan’ın da aralarında bulduğu isim imzalamış. 6 Ay divan başkanına hakaretten ceza aldım. Olay bu yani. Bu hak hukuka dayanmaz. Bütün üyeler değerlidir. Bunlar üyeleri sevmezler silerler, önemsizdir. Nisan’da kendine oy verenleri listeye koymadılar.    2 suçlama aynı gün oldu. Doğruları bilin, ben de kabahatliysem özür dileyeceğim. İçeride tartışmalar oldu. Paranız var mı arkadaşlar dedi Muharrem Bey, ufak tefek tartışmalar oldu. Emin Kahraman’a sana da yazıklar olsun dedim. Adam her gün senin dükkanında yiyip içiyor dedim, Ahmet Çubukçu için dedim. Gençağa beyle tavla oynadınız dedim. İbra için kaçtınız dedim. 2. suçlamam da bu oldu.  3. suçlama 25 mayıs Cuma günü oldu. bir sosyal medya ortamı, muhabir olan arkadaşın ramazan programında Ahmet Ağaoğlu konuşuyor. Twiitter ortamında canlı yayın yapılırken bende “yalan söyleme Ahmet” yazdım. Söyledim dedim savunmam da suçlama bu.  Avrupa insan hakları mahkemesi onlarca yüzlerce kararı var.” düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında çalışıyor bu mahkemeler. Kamuya mal olmuş kişilerin tanınan şahıslar eleştiriye katlanmakla mükelleftir. Yalan söyleme Ahmet kelimesi hakaret değildir. Hakaret değildir, daha serti “yalancısın” olarak söylesem bile hakaret değildir. 18 Temmuz’da bu evraklar elime geçti. Ali Sürmen bir yazı yazıyor, gerçekten hukukçu olup olmadığı durum ile ilgili şüphelerim var. ben 5 yaşında su sattım stadyumun oralarda. Trabzonspor benim aşkım. Muharrem Bey köyden çıktı ondan mı hor görüyorsunuz. Samimiyetimle söylüyorum Kral Çıplaktır. Bunun arkasındaki iş başkadır göreceksiniz. Divan yönetim kurulu karar vermiş ve disipline vermişler. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.  Mahmut Aksu denen bir arkadaş var. Hayrettin bey beni kovmuş ben yedek 1. sıra iken kulüpten ayrıldım haksızlıklardan ayrıldım. fotoşop ile fotoğrafımı silen zihniyet. Bizden olmayan tu kaka. Kendi adamlarımızla avam olmayan insanlarla götürecektiniz. Divan Kurulu Başkanı kimdi?  Disiplin kurulu Başkanı Alparslan Özdemir istifa etmiş, stadyuma müdür olmuş yerine Haluk Gençosmanoğlu gelmiş. Olaya bak dosyaları biriktiriyorlar. Yeni Kurul vekilinden gün istedim. 27 Nisan’a gün verdi. Savunma verdiğimde 3 kişi vardı odada 2 si avukat biri Haluk Gençosmanoğlu’ydu. İnkar ederseler adam değiller “burada hukuken bir şey yok” dediler. Kaç tane mesaj attım onlara kararı verin diye kararı onlar yazmadı ki kararı Ali Sürmen yazdı.  Baro başkanını aradım “yazıklar olsun size” dedim. Çok koyuyor adama benim üzerimden Trabzonspor’a operasyon bu “size meze olmayacağım” dedim. Trabzonspor benim aşkımdır. Güzel günlerimiz oldu, tartıştığımız günler oldu. Hatalar yapılabilir burayı lüftfen atlamayın.

ŞİKAYET EDECEĞİM

Temmuz bitit, Ağustosi Eylül Ekim, nerede karar, yazaksanız yazın dedim. Duyumlar alıyorum dedim. Ya beni atacaksın ya da yazmayacaksınız deidm. Amaç beni bu kulüpten uzaklaştırmak. Şu toplantıyı yaptım diye beni üyelikten atabilirler. Genel Kurul kulübün sahibidir. Toplantı yaptım diye garez besleyebilirler. Trabzonspor’umuz zor durumdadır. Bu kulübü yıllarca böyle yönetmeye kalkmıştır. Kesinleşmiş listeler tüzük gereği açıklanır. karşısına yazmışlar, disiplin kurulu kararı ile oy kullanmaz diye. Bunu milyonlarca Trabzonspor taraftarı gördü, ilk beyanatımı yaptım. İnfazı yapmışlar kararı yapmışlar, Disiplin Kararını Ali Sürmen yazmış Disiplin Kurulu Başkanı Haluk Gençosmanoğlu onaylamış. Baro başkanına söyledim . Şikayet edeceğim. Divan Kurulu’nda yapılan üyelikten çıkarma açıklamasını Mehmet Ongan’a attım. Bana cevap veremedi. Utanan adamlar cevap vermez. Kulübe gittim, aradım birilerini tebligat yok dediler. Suç iliyorlar Sinan Zengim’in odasına girdim verin tebligatlarımı imzalayıp alacağım dedim. Inkar ederseler adamlıktan şüphe ederim, Asbaşkan Ali Sürmen’e sorun ona göre hareket edelim diyor, dilekçe verecekmişim onlar karar verip tebligatları bana vereceklermiş. Hangi suçtan ne ceza aldığımı bilemiyorum inanın ki. Ne taraftan bakarsanız bakın, insanların doğal algılamasını istiyorum, ne yazık ki insan haksızlıklar karşısında bu duruma düşürüyorlar. O kadar mutluyum ki ban bu fırsatı verdikleri için. 


KULÜBÜN KREDİ KARTINI KULLANMADIK

Kulübün kredi kartını kullanmadık. 50 yıllık ömrümüzü verdik bu camiaya namusumuz şerefimiz ile yaşadık. Ah almayacaksınız. Doğruyu bulalım ceza veren adamlar aynı yerde resim çektiriyorlar. buradan adelet çıkmaz. Büyük haksızlık var, Allah’a havale ediyorum.  Ali Rıza Egemen üzerinden bir operasyon bu, küçük olsun bizim zihniyetimiz olsun. Arz ettim yedek 2. sıra yöneticiyken Sadir Beyin ilk döneminde geldik. Gençlere söyledim burası hizmet makamdır. Tecrübeli olduğumuzda icra makmına geçecektir. Devlet memuru kültüründen geldiğim için kapı vurma kültürüni bilirim. Bir grup var bu grup 45 yıldır bu kulübün içinde. Kurucular eski başkanlarımın ellerinden öperim. Sistem şöyle seçiyorlar içine adam koyuyorlar bazen kendileri de içeri giriyorlar yönetmek istiyorar bazen yönetiyorlar bazen yönetemiyorlar isonra da istifa ettirip içini boşatlıyorlar. Hacıosmanoğlu, Albayrak, Mehmet Ali Yılmaz’a sorun hepsine aynı şeyler yapıldı. Şamil Ekinci amcamıza da yapıldı. O ekip yaptı. Şampiyon Başkana bu şehri terket diye pankart açtı. Aynı zihniyet bu seçecek, içine adam koyacak kongre kongre anlatırım. O seçitği kişiye hayır derse isitfa ettirip içini boşaltacak. Albayrak’ı ibra etmediler. Aynı ekip aynı grup yaptı bunu. O gruptan 3 yönetici bu yönetim içerisinde ayıp değil mi Nuri Beye öyle bir şey yapamam yapsam intihar ederim.  Geçen sene 15 Ekim günü Ersun Yanal ile ayrıldık. 18’inde Rıza hoca ile anlaştık. Malatya’da mağlup olduk, deklerasyon ile 6 kişi istifa etti. Yaşadıklarımıza inanamazsınız. TRT’ye bağlandık darbe yaptılar. Divan ne yaptı gece o krizi atlattık 9 kişi kaldık. 4 kişiye de teklif attılar, 7’nin altına düşürüp yıkmak istediler. o gece yönetim yıkılsaydı Trabzonspor çok zor günler geçirecekti. Bütün parayı Muharrem Usta veriyor. 145 milyon TL kredi aldılar, 60 milyon bizim aldığımız beğenmediği oyuncuları sattılar.