Trabzon’da dün öğle saatlerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış bazı işyerlerine büyük zarar verdi. 313 dükkanın bulunduğu Avrasya Pazarı’nın çatısı dolu taneleri ile delik deşik oldu, 500 bin liralık hasar meydana geldi.

Öğle saatlerinde sert rüzgarla aniden başlayan dolu ve ardından etkili olan çok şiddettli sağanak yağış Trabzon’da hayatı olumsuz etkiledi. Yollar sularla kaplandı, bazı işyerlerini su bastı, yaya ve araç trafiği aksadı. Pazarkapı Mahallesi Moloz mevkiinde bulunan Avrasya Pazarı’nın ince malzemeden yapılan tavanı da, dolu yağışı ile delik deşik oldu. 50’si kadın 313 esnafın bulunduğu Avrasya Pazarı’nda delineni çatıdan giren yağmur nedeniyle zor anlar yaşandı. Pazardaki esnaf, yağış sırasında ve sonrasında mallarını daha güvenli yerlere taşımak zorunda kaldı, çatıya da olası yağış için naylon ve brandalarla geçici çözüm bulundu.

500 BİN LİRALIK HASAR

Şiddetli dolu ve yağışı nedeniyle çatının ve pazar yerindeki birçok işyerinin zarar gördüğünü belirten Avrasya Pazarı Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci, "Yağış nedeniyle pazarda su taşkınları meydana, çatının tamamı hasar gördü. Dolu taneleri ile delinen çatıdan giren yağmur suları mallara da büyük zarar verdi. Çatıda en az 100 bin liralık hasar var. Esnafın zararıyla birlikte yaklaşık 500 bin lira zarar oluştuğunu düşünüyoruz" dedi.

TAŞ BÜYÜKLÜĞÜNDE BUZ YAĞDI   
Avrasya Pazarı’nda tezgahı buluna iş yeri sahiplerinden Asuman Hacıömeroğlu, bir anda bastıran yağış nedeniyle paniğe kapıldıklarını belirterek, "Herşey bir anda oldu. Daha ne olduğunu anlamadan herkes mallarını kurtarma telaşına düştü. Çatı delindi, gökten taş büyüklüğünde buz yağdı. Benim 5 bin lira civarında zararım var. Komşularıma da çok üzüldüm. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşanmaz" diye konuştu.

AZ KALDI KAFAM YARILIYORDU
Bu yaşına kadar böyle bir yağışa ilk kez tanıklık ettiğini dile getiren işyeri sahiplerinden Avni Kaplan ise, " Önlem alana kadar iş işten geçti. Fındık büyüklüğünde dolu kafama vurdu. Az kaldı kafam yarılıyordu. Sattığım ürünler elektronik malzemeler olduğu için birçoğu zarar gördü. Hiçbir şey çalışmıyor. Yaklaşık 20 bin lira zararaım var" diyerek dert yandı.