Divan Başkanı Sürmen Kimse Yaptığı Borcu Alıp Götürmüyor 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Av. Ali Sürmen toplantıda yaptığı açıklamada şu Açıklamalarda bulundu.

TRABZONSPOR DİVAN BAŞKANI AV.ALİ SÜRMEN : KİMSE BIRAKTIĞI BORCU ALIP GÖTÜRMÜYOR

 Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen toplantıda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bir kulübün icra organı yönetimlerdir. Ancak yönetimlerin birinci derece sorumlu olması, diğer organların görevlerini yapmasına engel olmamalıdır. Organların, görev sınırları içerisindeki istişaresi, diğer kurullardan ziyade yönetimi güçlü kılar. Ülkeyi yöneten ya da yönetmeye talip bir çok siyasi partiden çok üyeye sahip ve ülkenin en büyük ticari oluşumlarına sahip büyük spor kulüplerine yönetici olmak isterken demokratiklik ve şeffaflık sözü vererek seçilen gelmiş geçmiş tüm yöneticilerin başarısı bunu sürdürmeleri ile doğru orantılı olmuştur. Tek adamlık hevesi yada müsaade edin başaramazsam giderim mantığı söyleyen ve onu destekleyen taraftarları için doğru bir söz gibi görünsede yönetim görevden ayrılınca hiç kimse bıraktığı borcu da alıp götürmüyor.

“ TÜZÜK DEĞİŞMELİ AMA BİRLİKTE YAPILMALI “
Tarafların görevi, yönetmelerin yanında ya da karşısında olmak, kongrelerde bazı pazarlıkların tarafı olmak değil, futbol takımını taşkınlık yapmadan desteklemektir. Tüzük tadilatı divan kuruluna bırakılmıştır. Anca kesin kural değildir. Bunu yönetimin belirleyeceği bir engel yoktur. Sorun tüzüğü kimin yapacağında değil. Yönetimin bu konuda bir çalışma yapıp biran önce başlamamasıdır. Elbetteki bir kulübün icra organı yönetimdir. Diğer türm organların ancak yönetimlerin birinci derecede sorumlu olması yönetim gibi ciddi seçimlerle gelen diğer organların görevlerini yapmasına engel olmamalıdır. Görev sınırları içerisinde yapılacak istişare diğer kurullardan ziyade yönetimi güçlü kılar. Bunu anlamak için illa kötü bir sonuç beklememek gerekir.

DİVAN BAŞKANI AV.ALİ SÜRMEN  50.YILDA ŞAMPİYONLUK GELMESE BİLE…

“Değerli divan kurulu üyeleri elbette hepimizin gönlünde Trabzonspor’un şampiyonluğu geçmektir. Sayın Usta’ya seçimi kazandıran 50 .çi yılda şampiyonluk sloganıdır. Usta’nın bu vaadi bizi heyecanlandırmaktadır. Ancak UEFA’nın Trabzonspor için verdiği karar başarı sayılmışken yönetimin şampiyonluk sözünü Trabzonspor’un gücünü aşan harcamaların yapması ve şampiyonluğun gelmemesi halinde dönüşü olmayan bir yola girmiş oluruz. Divan başkanlık kurulu olarak 50. Yılda şampiyon olamasak bile Trabzonspor oldu dediğimiz bir takım olsa dahi başarı sayarız. Hakem hatalarından mağdur olduğumuz kadar bazı taraftarların anlamsız taşkınlıkları yüzünden gereksiz cezalar aldığı gerçektir. BAŞKANLAR TARAFTARLA MAÇI BİRLİKE İZLEMELİ “Anadolu’da ki takımını büyük oranda kaybetmiştir. Trabzonsporluluk ruhu yeniden canlandırmalıdır. Trabzonspor’da yöneticilerin büyük kısmı burada kalan ilçeler ve büyük belediyelerde taraftarlarla maç izlemelidir. Sivil toplum örgütleriyle ortak proje üretmelidir. Yönetimlerin dışında oluşacak Trabzonspor’a destek kampanyaları önem arz etmektedir. Özellikle engelli sporcular ile ilgili şubeler açılmalı. 1461 Trabzon kulübünün küme düşmesine bilmek hepimizin hakkıdır. Genel kurula tatmin edici bilgi verilmesi gerekir”