Divan Başkanı Ali Sürmen “Orada Olmayan Kupa Bizim Gururumuz”

Bordo mavililerin 52.kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Trabzon'un Atatürk Alanı'nda düzenlenen etkinlikte Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'den flaş açıklamalara yer verdi.
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, “Kulübümüzü kuran, bugünlere taşıyan yöneticiler, futbolcular, hocalar, çalışanlar herkese şükran borçluyuz. Her kimin ne katkısı varsa, onlara şükran borçluyuz ki biz burada gururla bordo-mavi rengin altında bir lider takımı, bir lider takımın takımın taraftarı olmanın şevkini yaşıyoruz. 
Burada dikkat etmemiz gereken bir iki husus var. 
Gençlerin bunları bilmesi gerekir. 
Trabzonspor, 1. lige çıktığı ilk yılı takip eden 10 yılda, 6 şampiyonluk aldı. Yetmiyor, 4’ünde ne oldu 3’ünde 2. oluyor, 1’inde 3. oluyor. Bunun altında yatan gerçekleri kurucularımız anlatıyor. 
İYİ GİDEN ŞEYİ BOZMAMAK LAZIM
Bunun paraleli olarak 2018 - 19’da Trabzonspor’un bütün haklarının engellenmesine, hakem hatalarına rağmen 4. olmasının altında ki başarı nedir? Aynı neden.. Aynı nedenler.. Futbolda bir kural vardır. İyi giden şeyi bozmamak lazım. Trabzon’da yabancı futbolcu da olacak, türkiye içinde de olacak.. Şimdi bu çocuk kimi konuşuyor, Yusuf’u, Abdülkadirleri, Uğurcan’ı konuşuyorlar. Bunların geleceğinde örnek onlar. Bu çocuklarımıza sahip çıkmalıyız, geleceği de bu çocuklardan kuvvetli oranda güçlü oranda bu çocuklardan yaratmalıyız. 
Trabzonspor’un birinci lige çıktığından bu yana, 44 - 45. yıl olacak.. 
GELECEĞİMİZİ TEK BAĞLAYACAĞIMIZ NEDEN OLMAMALI
Şöyle bir geriye doğru gidelim.  Trabzonspor’un bugün müzesinde bütün bu yılları kapsayan 44 yıla sığan 43 kupa var. Bunları 15 tanesi 2. lig 3. lig, altı tanesi birinci lig kupası, 8 tanesi Türkiye kupası, 7 tanesi Cumhurbaşkanlığı kupası… 5 tanesi Başbakanlık.. Bu ilginç bir tablo. Orada olmayan 1 kupamız var. Ve o kupa bizim gururumuz. O manevi olarak bizim.. Ve hiç kimse Trabzonspor tarihinde geriye bakıp Trabzonspor haksız olarak şunun kupasını aldı diyemez. Ne mutlu bize ki bunun gururunu yaşıyoruz. Ama biz kupamız alındı diyoruz. Bir gün mutlaka oraya gelecektir. Bu inançla olun. Ancak bu bizim geleceğimize tek bağlayacağımız neden de olmamalı. Bizim Futbol olarak hem Türkiye’ye hem de camiaya örnek olmamız lazım. Futbol kulüpleri arasında ki medeni ilişkileri sürdürmemiz lazım. Bunları yapmazsak, içine kapanırsa Anadolu’ya yayılamayız." dedi.