Çalımbay,Haftaya Kale Uğurcan’ın

Trabzonspor’un Osmanlıspor ile 3-3 berabere kaldığı maçın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay bugün Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde basın toplatısı düzenledi.
Çalımbay'ın toplantısından notlar;
Bu oynadığımız maç hakikaten çok ilginç şeyler yaşadık. Bizim mutlaka kazanmak için gittiğimiz maçtı. Ve beklemediğimiz şeyleri de yaşadığımız maçtı. Örneğin ilk yarısı tam istediğimiz şekilde oynadık. Galibiyet için oynadık. Belki 2 tane gol attık daha da gol atabilirdik. Kaçırdığımız goller vardı.
ABDULKADİR’İN PROBLEMİ
İkinci yarıya girerken Abdulkadir’in problemi oldu. Abdulkadir içeri girdiğimizde bayağı kötüydü oynayacak durumda değildi. Hemen doktorlar baktı ve çıkması gerektiği söylendi ve çıkardık. Kadroda eksikliğinden dolayı Pereira’yı aldık. Aslında o da iyi oynadı. İyi bir futbol oynadı. Ama onun oyuna gireceğinden haberi yoktu. Biz son anda kendisine haber verdik.
KUCKA’YI ESKİ ASBAŞKAN ÇUBUKÇU’DA DA KONTROL ETTİ
Kucka’da çok büyük sorun çıktı. Sağ tarafta görme şeyini kaybetti ve oyundan çıkmak istedi. Devam ettikçe daha kötü oldu. O anda belki de gol yediğimiz andı. O da oyundan çıktı. Direkt hastaneye götürüldü. Kontrol altına alındı. Buraya geldi. Eski Asbaşkanımız Ahmet Bey, tekrar kontrolden geçti.
ONUR, KAPTAN GİBİ DAVRANDI
Ama Onur’un gerçekten ikinci golü yediğinde golden önce sakatlanması belkide rahatlıkla çıkaracağı pozisyondu. Maalesef orada sıkıntı yaşadık. Ben Onur’a teşekkür ediyorum, çünkü oyuncu değişikliğini yapmıştık. çıkmak istedi. Ama çıkaracak durumda değildi. Ona rağmen tek ayağıyla kalede kaldı. Güzelde şeyler yaptı. Bir kaptanın nasıl davranması gerekiyorsa mükemmel şekilde davrandı. Kendisi o haliyle kalede kaldığı için teşekkür ediyorum. Orada deseydi çıkayım oyundan saygı duyardık çıkabilirdik. Oraya kaleci oyuncu alabilirdik.
Benim anlamadığım bazı yorumcu arkadaşları maçı sonuna kadar seyretmeden, maç yorumlarını dinlemeden yazı yazan arkadaşlar olmuş. Özellikle Abdulkadir’in oyundan neden çıkarıldığı ile ilgili bir kaç konuşma olmuş.

 
İşin içini tam bilmeniz mümkün değil. Bizim orada ne sıkıntılar yaşadığımız, oraya ne sıkıntılarla kadro çıkardığımız bilmeniz mümkün değil. Bu yorumcu arkadaşlar yazıyorsa bile biraz dikkat edip iyice inceledikten sonra yazmaları daha iyi olur. Hem taraftarları aydınlatır, hem de kendileri aydınlatır.
Hiç kimse durup dururken çok iyi oynayan Abdulkadir4i veya başka birini oyundan çıkarmaz. Teknik yöne baktığınız zaman maçın ne olursa olsun, bizim o maçı kazanmamız gerekiyordu.
bizim burada yapacağımız tek şey Sivas maçı. Bunu kendi taraftarımız önünde mükemmel bitirmemiz gerekiyor. Kalan 5 maçı da mükemmel şekilde bitirmek gerekiyor.
Bizim en zor maçlarımızdan bir tanesi Osmanlı maçıydı. Karşı takımın bulundğu pozisyon, sakatlar çok olması, maçın içinde 3 arkadaşımızda çok olması beklenmeyen sıkıntılar yaşadık.
Tam kadro oraya gidebilseydik, her şey istediğimiz gibi gitseydi ilk yarıda oradan daha farklı ayrılmamız mümkündü..
Onur’u az 3 – 4 hafta beklememiz gerekiyor. Abdulkadir şuanda hastanede. Tetkikleri yapılıyor. Kucka iyi durumda. Burak oynamasını bekliyoruz. Çünkü bu maçta tam hazır olsun diye o maça riske etmedik. Onazi, büyük ihtimalle haftaya oynayabilir. Castillo’da önümüzdeki hafta hazır olacağını düşünüyoruz.

 
Uğurcan’ı tercih edeceğiz. Zaten Esteban, bizle antrenman yapmıyor. Son 1 haftadan beri çalışıyor. Onun için tabiki Uğurcan’ı tercih edeceğiz. Uğurcan’ın çok çok iyi kaleci olacağına inanıyorum. Gerçekten yetenekli. Bana göre hem Trabzonspor hem de Türkiye çok iyi kaleci kazanmış olur.